MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Χορός

Oh! Deep Sea – Corpus II

Η Κατερίνα Παπαγεωργίου με την ομάδα της adLibdances εμφανίζεται ξανά στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, μετά τη συμμετοχή της στα εγκαίνια της Στέγης, το Δεκέμβριο του 2010.

Monopoli Team

Αυτή τη φορά παρουσιάζει το δεύτερο μέρος της σειράς έργων Oh! Deep Sea, που έχουν κοινό παρανομαστή την Οδύσσεια, από τις 18 – 20 Μαΐου στη Μικρή Σκηνή.

Το Oh! Deep Sea – Corpus II είναι εμπνευσμένο από τη ραψωδία που αναφέρεται στη συνάντηση του Οδυσσέα με το μονόφθαλμο γίγαντα Πολύφημο, έναν από τους Κύκλωπες. Εστιάζει σε τρία στοιχεία: τη ματιά, την εισβολή και το τερατώδες. Με μια μινιμαλιστική προσέγγιση στην κίνηση, η χορογραφία προκαλεί μια πράξης θέασης, στην οποία ξεδιπλώνεται η αλληλεπίδραση μεταξύ παντοδυναμίας και αδυναμίας, του εαυτού και του άλλου, παθητικής παρατήρησης και ενεργητικής μαρτυρίας. Πού ακριβώς όμως είναι κρυμμένο το τερατώδες; Είναι άραγε έμφυτο στην ετερότητα του δράστη ή στο ίδιο το θύμα; Και ποιος είναι ο ρόλος του αμερόληπτου παρατηρητή; Οι χορευτές γίνονται το άλλοθι μιας πράξης που εκτελείται μπροστά στα μάτια τους.

Η Κατερίνα Παπαγεωργίου γεννήθηκε στην Αθήνα. Πρόσφατα άρχισε να υπογράφει τα έργα της με το όνομα Kat Válastur. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης συνέχισε τις σπουδές της στο Trisha Brown Studio της Νέας Υόρκης (τεχνική και ρεπερτόριο) το 2000, ως υπότροφος του Ιδρύματος Fulbright. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα (2001) ίδρυσε την ομάδα adLibdances. Το 2007 εγκαταστάθηκε στο Βερολίνο για να συνεχίσει τις μεταπτυχιακές σπουδές της (Solo/Dance/Authorship Hochschulübergreifendes Zentrum Tanz / Universität der Künste Berlin). Η προσωπική της έρευνα στη δημιουργία ξεκίνησε από ένα βασικό ερώτημα: «τι έχει απομείνει να χορευτεί;» Με έργα που χαρακτηρίζονται από την ένταση της δομής τους, επιζητά να δημιουργήσει κινητικά συστήματα που λειτουργούν ως κοινωνικές τελετουργίες, αντιστρέφοντας το παραπάνω ερώτημα: «τι έχει ξεχάσει η κοινωνία να χορεύει;»

Χορογραφία: Kat Válastur
Σκηνικά-Φωτισμοί: Ulrich Leitner
Κοστούμια: Ben Klunker, Άγγελος Μεντής
Ήχος: Arik Hayut
Δραματουργία: Νίκος Φλέσας
Βοηθός χορογράφος & Φωτογράφος: Ιωάννης Ρουμελιώτης
Βοηθός σκηνογράφος: Laila Rosato Lüke

Συζήτηση με τους συντελεστές της παράστασης:

Πέμπτη 19 Μαΐου – Μικρή Σκηνή

Συζήτηση μετά την παράσταση με τα μέλη της ομάδας. Συντονίζει ο Γιώργος Μητρόπουλος, δημοσιογράφος.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: -
Σκηνοθεσία: -


Παίζουν: Kat Válastur, Yohei Yamada

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b