MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
05
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
PERFORMANCE

Φαίδρα

Από τις 11 Μαϊου και για λίγες παραστάσεις, η ομάδα χορού και θεάτρου ASOMO παρουσιάζει το ερωτικό παραμύθι της Φαίδρας στο Συνεργείο.

Monopoli Team

Η παράσταση εμπνευσμένη απ’ τον αρχαιοελληνικο μύθο γίνεται το μέσο για να ζωντανέψουν επί σκηνής οι σημαντικότερες πτυχές του. Η Φαίδρα δεύτερη γυναίκα του βασιλιά της Αθήνας Θησέα ερωτεύεται το γιο του άνδρα της Ιππόλυτο, ο οποίος αδιαφορεί  εντελώς για τον έρωτα. Η Φαίδρα ωστόσο αποφασίζει να του εκμυστηρευτεί  τα συναισθήματα της, αλλά εκείνος την αποκρούει και την ντροπιάζει. Ο σφοδρός πόθος της Φαίδρας, ο πόνος της, η προσπάθειά της να κρύψει τα συναισθήματά της λόγω της κοινωνικής της θέσης και τάξης και η τελική υπέρβασή της ν’ αποκαλύψει το μυστικό της, αποτελούν τον κορμό του έργου.

 

Η κίνηση και ο λόγος είναι τα εκφραστικά μέσα για τη σκηνική απόδοση του. Το σώμα και η φωνή πρωταγωνιστές σε μια performance από συναισθήματα. Έρωτας και λογική συγκρούονται ασταμάτητα χωρίς τέλος και χωρίς κανείς να μπορεί να το σταματήσει.

Από τον Ιππόλυτο του Ευριπίδη και τη Φαίδρα του Γιάννη Ρίτσου προέρχονται τα μικρά τμήματα λόγου που ακούγονται στην παράσταση διασκευασμένα απ’ όλη την ομάδα. Η ASOMO  επέλεξε το συγκεκριμένο μύθο βρίσκοντάς τον δραστικά επίκαιρο σε ό, τι βιώνει καθημερινά.

 

Η “Φαίδρα” θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο του 10ου Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων στο θέατρο ΟΛΒΙΟ, στις 7 και 8 Ιουνίου στις 10μ.μ.

 

Σκηνικά-κοστούμια: Αλεξάνδρα Σιάφκου, Αριστοτέλης Καρανάνος

Φωτισμοί: Ηλέκτρα Περσελή

Μουσική επιμέλεια: ASOMO

Επιμέλεια κίνησης: Σοφία Κάσσαρη

Μακιγιάζ: Μαριάνθη Παπαγεωργίου

Βοηθός σκηνοθέτη και Φωτογραφίες: Κατερίνα Παπαναστασάτου

 

Ημέρες παραστάσεων: 11, 12, 15, 22, 25, 26, 29 Μαΐου και 1, 2 Ιουνίου

 

Πληροφορίες- κρατήσεις: 6981 802544

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: -
Σκηνοθεσία: Μόνικα Κολοκοτρώνη


Παίζουν: Ηλέκτρα Καπετανάκη, Ορέστης Καρύδας, Μόνικα Κολοκοτρώνη, Μαρία Ίρις Νεφέλη Κουλούρη, Άννα Κρητικού, Σοφία Σαπρίκη, Δημήτρης Τσολάκης

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b