MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
PERFORMANCE

Η ιστορία του κυρίου Καλοκαίρη

Η ομάδα ANIMA παρουσίαζει την «Ιστορία του κυρίου Καλοκαίρη», βασισμένη στο διήγημα του Πάτρικ Ζίσκιντ «Το καλοκαίρι του Κυρίου Ζόμερ», στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του ελculture, από τις 6 έως τις 30 Μαϊου.

Monopoli Team

Πρόκειται για μια σόλο performance με τον Νίκο Γεωργάκη, σε σκηνοθεσία και διασκευή της Ρουμπίνης Μοσχοχωρίτη.

 

Ο Πάτρικ Ζίσκιντ, γνωστός κυρίως για τα διηγήματά του «Το άρωμα» και το «Κοντραμπάσο,» έγραψε το 1991 το διήγημα «Το καλοκαίρι του Κύριου Ζόμερ», μια γλυκόπικρη ιστορία που αναφέρεται στην παιδική ηλικία ενός αγοριού που ζει σε ένα μικρό χωριό στην μεταπολεμική Γερμανία και την παράξενη σχέση του με τον αλλόκοτο πεζοπόρο κύριο Ζόμερ.

Ο αφηγητής, διανύοντας πλέον την τέταρτη δεκαετία της ζωής του και έχοντας φτάσει σε υπαρξιακό αδιέξοδο, επιστρέφει με τη μνήμη του στο παιδικό του παρελθόν και ανασύρει τέσσερα περιστατικά, όλα στενά συνδεδεμένα με την δισυπόστατη παρουσία του κυρίου Ζόμερ. Τα περιστατικά αυτά που στιγμάτισαν την εφηβεία του και σφράγισαν όλη τη μετέπειτα ζωή του, ο ήρωας τα εξομολογείται για πρώτη φορά στο καναρίνι του.

Η εξομολόγηση αυτή και η αποκωδικοποίηση της ίδιας της προσωπικότητας του κυρίου Ζόμερ, αποκτά σταδιακά μεγάλη βαρύτητα, αφού θα καθορίσει και τη συνέχεια ή μη της προσωπικής ιστορίας του αφηγητή.

Ο θεατής παρακολουθώντας τα τέσσερα επεισόδια της ιστορίας, συλλαμβάνει τον εαυτό του να θυμάται ανάλογες στιγμές της δικής του ζωής, από τις απογοητεύσεις των πρώτων ερώτων και την καταπίεση από τους γονείς, μέχρι την πρώτη επαφή με την τέχνη και κυρίως την διαμόρφωση των αντιλήψεων για τους ανθρώπους και τον κόσμο. Ο θεατής ταξιδεύει στην παιδική του ηλικία και επαναξιολογεί τη σπουδαιότητα των ελεύθερων επιλογών, το δικαίωμα στο διαφορετικό και την προσπάθεια να βρει κανείς την ταυτότητά του ανεξαρτήτως προσωπικού κόστους.

«Η ιστορία του κυρίου Καλοκαίρη» παρέχει στον θεατή τις παιδικές εκείνες δικαιολογίες που χρειάζεται, για να αντιμετωπίσει τις αδικίες του «ενήλικα κόσμου», ο οποίος συνηθίζει να πληγώνει…

 

Διασκευή: Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη

Σκηνικά – Κοστούμια: Δήμητρα Λιάκουρα

Μουσική: Μιχάλης Καλαμπόκης

Κινησιολογία: Τόνια Βασιλάκου

Video Art: Στέλλα Σερέφογλου

Φωτισμοί: Παναγιώτης Ψύχας

Φωτογραφίες: Περικλής Πραβήτας

 

Κρατήσεις θέσεων: 6977401535

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Βασισμένο στο διήγημα του Πάτρικ Ζίσκιντ
Σκηνοθεσία: Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη


Παίζουν: Νίκος Γεωργάκης

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b