MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Σύνθεση Κειμένων

Να μου στείλετε μια ρεπούμπλικα!

Ο θεατρικός οργανισμός «ΣΤΙΓΜΗ» γιορτάζει 15 χρόνια πορείας στο θέατρο και παρουσιάζει, σε εναλλασσόμενο ρεπερτόριο, από την Τετάρτη 4 Μαΐου τις παραγωγές: «Να μου στείλετε μια ρεπούμπλικα!», «Τρελοβγενιώ» και «Ε. Χ. Γονατάς- Από την Κρύπτη στο φως με Τρεις μπακιρένιες Δεκάρες».

Monopoli Team

Η παράσταση «Να μου στείλετε μια ρεπούμπλικα!», είναι βασισμένη στο έργο του ποιητή Ρώμου Φιλύρα «Η ζωή μου εις το Δρομοκαΐτειον». Ανέβηκε για πρώτη φορά το 2009 (Οκτώβριος- Νοέμβριος) στο θέατρο Αργώ studio και συμμετείχε στις Γ΄ Θεατρικές Συναντήσεις του Δήμου Καλαμαριάς (Μάιος 2010).

Η παράσταση, η οποία βασίζεται στο συνταρακτικό αυτοβιογραφικό κείμενο του ποιητή Ρώμου Φιλύρα «Η ζωή μου εις το Δρομοκαΐτειον» (1929), μας δίνει την αφορμή να φωτίσουμε τη μορφή αυτού του – σχεδόν ξεχασμένου σήμερα – Έλληνα ποιητή και να ανιχνεύσουμε την πορεία των ανθρώπων που καταχωρούνται ως τρελοί, απομονώνονται και ασυλοποιούνται από την υγιή κοινωνία.

Πρόκειται για ένα μονόλογο που απευθύνει ο τρελός ποιητής προς τους υγιείς θεατές. Τον κύριο λόγο έχουν η επιθυμία, ο ερωτικός οίστρος, ο σαρκασμός. Τραγική είναι για τον Φιλύρα η διαπίστωση ότι δεν είναι τόσο τρελός όσο θα ‘πρεπε, γιατί διαθέτει ακόμη  μνήμη και λογική. Το τελικό κείμενο της παράστασης απαρτίζεται από τις ημερολογιακές σημειώσεις του Φιλύρα, που φωτίζονται μέσα από την ποίησή του.

Συντελεστές:
Διασκευή-Σκηνοθεσία: Γιάννης Αναστασάκης
Σκηνικά-Κοστούμια: Ιουλία Σταυρίδου
Μουσική επιμέλεια: Κωσταντής Σφέτσας
Φωτισμοί: Βασίλης Παπακωνσταντίνου
Βοηθός σκηνοθέτη: Σοφία Δερμιτζάκη
Βοηθός Σκηνογράφου: Δανάη Ανεζάκη

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: -
Σκηνοθεσία: Γιάννης Αναστασάκης


Παίζουν: Δημήτρης Κοτζιάς, Ζαχαρούλα Οικονόμου, Κωστής Σειραδάκης

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b