MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
06
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Ο Διονύσης Σαββόπουλος στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Μετά τις 15 επιτυχημένες παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στο ανακαινισμένο Θέατρο Ακροπόλ, ο Διονύσης Σαββόπουλος ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα, με διηγήσεις για μικρούς και μεγάλους, εμπνευσμένες από τη Θεογονία του Ησίοδου.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Monopoli Team

Στις 9 – 10 Απριλίου και στις 16 – 17 Απριλίου ο αγαπημένος μας καλλιτέχνης θα βρίσκεται στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Στην παράσταση με τίτλο «Για να γίνει ο χρόνος καινούργιος», ο σπουδαίος τραγουδοποιός παρέα με μουσικούς, τραγουδιστές, χορευτές και ξυλοπόδαρους, καλούν όλους όσους νιώθουν παιδιά, «να πάψουν να είναι απλοί θεατές και να μπουν στην ιστορία ώστε να την κάνουν καινούρια».

Για τον σκοπό αυτό, ο ίδιος αφηγείται με δικά του λόγια την ιστορία για την αρχή του Κόσμου, τη γέννηση του Χρόνου, τη χρήση της φωτιάς και κάθε δύναμης που ωφελεί ή βλάπτει ανάλογα με τη χρήση της, κι άλλοτε παίζει, κι άλλοτε τραγουδά συνοδεία των δύο σπουδαίων μουσικών, του Σταύρου Λάντσια και του Γιώτη Κιουρτσόγλου από τους «Human Touch», αλλά και του Ευριπίδη Ζεμενίδη. Πλάι τους η χορευτική ομάδα της Σοφίας Σπυράτου.

Όλα αυτά με φόντο εντυπωσιακές ζωγραφικές δημιουργίες της Φωτεινής Στεφανίδη που προβάλλονται σε γιγαντοοθόνη.

 

Η συγκεκριμένη παράσταση φτιάχτηκε, όπως δηλώνει ο ίδιος ο συνθέτης, «για τη χαρά της αφήγησης. Για παιδιά και για μεγάλους. Για όλους μας. Μπροστά σε μια αφήγηση που ξετυλίγεται μπροστά μας γεμάτη θαύματα, αφηνόμαστε.
Αίρονται σιγά-σιγά οι επιφυλάξεις και οι δυσπιστίες. Ξαναγινόμαστε, όλοι, παιδιά. Δηλαδή καινούριοι. Γιατί κάθε φορά που επιστρέφουμε εμείς οι μεγάλοι σε μια παλιά συλλογική φαντασία για να τη διηγηθούμε, ξαναβρίσκουμε εκείνη τη διαύγεια κι εκείνο το σφρίγος που κάνει τον χρόνο καινούριο και τον κόσμο έγχρωμο ξανά».

Σκηνοθεσία: Σοφία Σπυράτου
Σκηνικά- Κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ
Φωτισμοί: Γιώργος Τέλλος
Ήχος: Γιάννης Τούντας
Επιστημονικός σύμβουλος: Χρήστος Μπουλώτης
Βοηθός σκηνοθέτη: Χλόη Μάντζαρη 

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Η Μαύρη Σαμπούκα γίνεται iconic και έρχεται στο Θέατρο Λυκαβηττού για μια μόνο παράσταση
Θεατρικά Νέα
πολίτες β’ κατηγορίας: Το φθινόπωρο επιστρέφουν στο θέατρο Καρέζη
Θεατρικά Νέα
Αλλά αυτοί είστε: Η νέα παράσταση της Σοφίας Μουτίδου το φθινόπωρο στο Μικρό Παλλάς
Θεατρικά Νέα
Εθνικό: Οι «Τρωάδες» της Ελένης Ευθυμίου ξεκινούν καλοκαιρινή περιοδεία
Θεατρικά Νέα
Μια Ιλιάδα: Σύγχρονη σκηνική εκδοχή του ομηρικού έπους με την Πέγκυ Τρικαλιώτη σε όλους τους ρόλους
Θεατρικά Νέα
Τρωάδες: Νέα παράσταση καθολικής προσβασιμότητας στην Επίδαυρο
Θεατρικά Νέα
Θεοδώρα, Αυτοκράτειρα του Βυζαντίου: Η νέα ελληνική όπερα στο Θέατρο Ολύμπια
ΘΕΑΤΡΟ
«Άμλετ» του Δημήτρη Καραντζά, με τη Στεφανία Γουλιώτη στο Θέατρο Βεάκη
Θεατρικά Νέα
«Γίγαντας»: Για πρώτη φορά στην Ελλάδα το εκρηκτικό πολιτικό έργο του Mark Rosenblatt
Θεατρικά Νέα
I-ONE: Ιβάν Βιριπάγεφ και Γκαλίν Στόεφ φέρνουν στη Μικρή Επίδαυρο μια Μήδεια του 21ου αιώνα
ΘΕΑΤΡΟ
Αντιγόνη: Στην Επίδαυρο, ο Άλαν Λουσιέν Όγεν αναμετριέται με τον Σοφοκλή μέσω του σύγχρονου χορού
Θεατρικά Νέα
170 Τετραγωνικά (moonwalk): Το οικογενειακό “ρινγκ” του Γιωργή Τσουρή επιστρέφει για 8η χρονιά