MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ελεωνόρα Ζουγανέλη: «Όλα όσα έζησα ήταν και είναι για εμένα μια μεγάλη μαθητεία»

Ακούγοντάς την Ελεωνόρα Ζουγανέλη για πρώτη φορά πριν μερικά χρόνια, αμέσως σκέφτηκα πως πρόκειται για μια από τις πιο ελπιδοφόρες νέες ερμηνεύτριες της σύγχρονης ελληνικής μουσικής σκηνής, με μια βαθιά μελωδική φωνή, δυναμική σκηνική παρουσία, σεμνότητα και ήθος. Η σπουδαία πορεία της μέχρι σήμερα, οι προσεκτικές επιλογές της και οι συνεργασίες με σημαντικούς καλλιτέχνες (Γιώργο Νταλάρα, Δημήτρη Μητροπάνο, Θάνο Μικρούτσικο, Φίλιππο Πλιάτσικα, Αντώνη Ρέμο, Μιχάλη Χατζηγιάννη και πολλούς άλλους) μου επιβεβαιώνουν ακριβώς εκείνη την πρώτη σκέψη…   Συνέντευξη στην Ολυμπία Σεϊντή

Monopoli Team

Με αφορμή τις επιτυχημένες εμφανίσεις της στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη η νεαρή ερμηνεύτρια μίλησε στο monopoli.gr για τις δύο δισκογραφικές της δουλειές, «Έλα» και «Έξοδος 2» και μοιράστηκε μαζί μας απόψεις για τη μουσική αλλά και τα σχέδιά της για το μέλλον.

 

 

Μας συστήθηκες με τη Δεύτερη Ακρόαση της Μικρής Άρκτου του στιχουργού Παρασκευά Καρασούλου και έκτοτε έχεις συνεργαστεί με σπουδαίους καλλιτέχνες. Από τότε μέχρι σήμερα, ποια στιγμή θεωρείς την πιο «δυνατή» για σένα στο χώρο της μουσικής;  

Στην διαδρομή μου μέχρι σήμερα πραγματικά έχουν συμβεί πολλά όμορφα και έντονα πράγματα. Δούλεψα με πολλούς ανθρώπους, έμαθα πολλά, δοκιμάστηκα, πέτυχα, απέτυχα, μαθήτευσα, βρέθηκα σε διαφορετικούς χώρους και συνθήκες, παρατήρησα και γενικώς αφυπνίστηκα. Μου είναι πάρα πολύ δύσκολο να ξεχωρίσω κάποια μου συνεργασία ή στιγμή. Όλα όσα έζησα ήταν και είναι για εμένα μια μεγάλη μαθητεία. Αυτό είναι κάτι που δεν θέλω να αλλάξει σε αυτό που κάνω. Κάθε μέρα που περνάει κάνοντας αυτό που τόσο αγαπώ προσπαθώ να παίρνω τη θέση της μαθήτριας. Αυτό νιώθω ότι με εξελίσσει και δεν με στερεύει.

 

Έχεις κυκλοφορήσει δύο επιτυχημένους προσωπικούς δίσκους: «Έλα» και το πιο πρόσφατο «Έξοδος 2». Τι διαφορές έχει η δεύτερη δισκογραφική σου δουλειά σε σχέση με την πρώτη;

Δεν ξέρω αν έχει τρομερές διαφορές. Ο ήχος είναι περίπου κοινός. Έχει ίσως κάποια πράγματα καλύτερα και ίσως κάποια χειρότερα. Αυτό που εμένα με κάνει να νιώθω καλά, όμως, είναι ότι διακρίνω την προσωπική μου αλλαγή και αναγνωρίζω τον χρόνο που πέρασε ακούγοντας την φωνή μου και τις ερμηνείες μου. Είναι πολύ ενδιαφέρον να το παρατηρείς αυτό. Με το πέρασμα του χρόνου σε όλα τα πράγματα κάτι βρίσκεις και κάτι χάνεις. Αυτό είναι πολύ όμορφο και ζωντανό.

 

Έχεις σπουδάσει θέατρο και ασχολείσαι και με το χορό. Πόσο σε έχουν επηρεάσει οι θεατρικές σου σπουδές στην σκηνική σου παρουσία;

Είναι κάτι που έχω πει πάρα πολλές φορές, το θέατρο έχει αλλάξει συνολικά πολύ τη ζωή μου και την αντίληψή μου για τα πράγματα. Πιο συγκεκριμένα στη δουλειά μου, με έχει βοηθήσει στην σκηνική παρουσία, την συγκέντρωση σε αυτό που κάνω, στην συνέπεια, το πρόγραμμα, την σκληρή δουλειά, την εγρήγορση και πάρα πολλά ακόμα.

 

Ποιος θεωρείς ότι είναι ο ρόλος της μουσικής, του τραγουδιού, στις δύσκολες μέρες που ζούμε;

Στον κάθε άνθρωπο η μουσική παίζει άλλο ρόλο στη ζωή του. Δεν νομίζω πως ποτέ η μουσική είχε σε όλους την ίδια θέση. Για άλλους είναι μια ευχάριστη στιγμή, για άλλους τρόπος έκφρασης και απελευθέρωσης, για άλλους απόλυτη ανάγκη, για άλλους τρόπος χαλάρωσης και ξεκούρασης. Αυτό όσο δύσκολα και να περνάμε, δε νομίζω να αλλάξει. Οι άνθρωποι για τον οποιοδήποτε λόγο κάποια στιγμή θα αναζητήσουμε την μουσική.

 

Ραδιόφωνο ακούς; Ποια είναι η γνώμη σου για το φαινόμενο των playlist, που παρατηρείται όλο και πιο συχνά τον τελευταίο καιρό στα -μέχρι πρότινος- «ζωντανά» και «ελεύθερα» μουσικά ραδιόφωνα;

Αγαπώ το ραδιόφωνο και ακούω αρκετά. Δεν μου αρέσει το φαινόμενο των playlist, το βρίσκω περιοριστικό. Μου αρέσει η διαφορετικότητα των ραδιοφωνικών παραγωγών, τα διαφορετικά γούστα που έχουν, οι αδυναμίες των ανθρώπων, ακόμα και τα κολλήματά τους. Είναι σημείο του καιρού και της δυσκινησίας που υπάρχει και ελπίζω να αλλάξει πολύ σύντομα.

 

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμά σου για το επόμενο διάστημα;

Μετά το Πάσχα θα κάνω ακόμα κάποια live στην περιφέρεια και εντωμεταξύ θα προετοιμάζομαι για την καλοκαιρινή μου περιοδεία μαζί με τον αγαπημένο μου Πάνο Μουζουράκη.

 

Δώσε μία συμβουλή στους αναγνώστες του monopoli.gr

Είμαι ο πιο ακατάλληλος άνθρωπος για συμβουλές. Η ίδια η ζωή όταν πάρουμε απόφαση να ζήσουμε παράλληλα με αυτή και όχι αντίθετα, θα μας χαρίσει τις πιο χρήσιμες και ουσιαστικές συμβουλές. Εγώ ακόμα νιώθω ότι δεν γνωρίζω τίποτα.

 

 

[iframe width=”560″ height=”349″ src=”http://www.youtube.com/embed/2peOAJciYJs” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Περισσότερα από Πρόσωπα
VIMA_WEB3b