MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Η μητέρα του σκύλου

Το πολυβραβευμένο και μεταφρασμένο σε περισσότερες από 13 γλώσσες μυθιστόρημα του Παύλου Μάτεσι, που εκδόθηκε το 1990, διασκευάζεται για την σκηνή του Εθνικού Θεάτρου.

Monopoli Team

Ο διάσημος Σέρβος σκηνοθέτης Νικίτα Μιλιβόγεβιτς επιστρέφει στην Ελλάδα και, έχοντας στη διάθεσή του ένα εξαιρετικό σύνολο ηθοποιών, αγγίζει με το δικό του τρόπο ένα κείμενο που ξεχωρίζει για την αμεσότητα και τη ζωντάνια του.

 

Η Ραραού, απόμαχη ηθοποιός των μπουλουκιών, «μεγάλη φίρμα της επιθεώρησης» όπως η ίδια αυτοσυστήνεται, ξεδιπλώνει μπροστά μας τη ζωή της και μαζί με αυτή κομμάτια από την ιστορία της νεότερης Ελλάδας από την κατοχή και μετά. Η πορεία της ζωντανεύει στη σκηνή  μέσα από φλας μπακ εικόνων μιας κοινωνίας που προσπαθεί να τα «βολέψει» σε συνθήκες ανέχειας. Αλήθειες και ψέματα γίνονται ένα, καθώς η Ραραού ξαναφτιάχνει κάθε φορά την ιστορία της από την αρχή σε μια διαρκή μάχη επιβίωσης, ακροβατώντας ανάμεσα στο κωμικό και το τραγικό.

 

Δραματουργική προσαρμογή: Νικίτα Μιλιβόγεβιτς

Σκηνικά – Κοστούμια: Κέννυ Μακ Λέλλαν

Μουσική: Δημήτρης Καμαρωτός

Κίνηση: Αμάλια Μπένετ

Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης

Βοηθός σκηνοθέτη: Ξένια Θεμελή

Φωτογραφίες: Εύη Φυλακτού

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Παύλου Μάτεσι
Σκηνοθεσία: Νικίτα Μιλιβόγεβιτς


Παίζουν: Θέμις Μπαζάκα, Θεοδώρα Τζήμου, Υβόννη Μαλτέζου, Αντώνης Φραγκάκης, Θεμιστοκλής Πάνου, Κώστας Βασαρδάνης, Ηρώ Μπέζου, Βασίλης Καραμπούλας, Αγγελική Δημητρακοπούλου, Τζένη Κόλλια, Γιάννης Τσεμπερλίδης

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b