MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
30
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Μονόλογοι Αιδοίου

Η πολυπολιτισμική καλλιτεχνική ομάδα “TΑΝΑ” (= ΕΥΤΥΧΙΑ, στην Αβοριγινή διάλεκτο) παρουσιάζει για τρεις μόνο παραστάσεις (4, 11 & 18 Απριλίου) το βραβευμένο έργο Μονόλογοι Αιδοίου της Eve Ensler στο Θέατρο του Νέου Κόσμου.

Monopoli Team

Η παράσταση ανεβαίνει σε συνεργασία με το ακτιβιστικό κίνημα V-Day, το οποίο δρα με σκοπό να σταματήσει τη βία σε βάρος των γυναικών.

 

Η Αμερικανίδα ηθοποιός Monica McShane, η Αγγλίδα ηθοποιός Isobel Pravda, και η Ελληνίδα ηθοποιός Χριστίνα Μητροπούλου ενώθηκαν προκειμένου να φέρουν στην αθηναϊκή θεατρική σκηνή για πρώτη φορά μια δίγλωσση παράσταση, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες της Αγάθης Δαρλάση. Σε κάθε παράσταση, η Ελένη Ανουσάκη, με την συμβολική παρουσία της ως γυναίκα και αγωνίστρια, θα διαβάζει το ποίημα “Myriam” της Eve Ensler.

 

Οι Μονόλογοι Αιδοίου είναι βασισμένοι σε πραγματικές συνεντεύξεις περισσότερων από διακοσίων γυναικών. Με χιούμορ και ευαισθησία οι μονόλογοι εξυμνούν τη σεξουαλικότητα και τη δύναμη της γυναίκας. Το έργο έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απενοχοποίηση χιλιάδων γυναικών σε όλο τον κόσμο.

Τα έσοδα των παραστάσεων θα δοθούν στον ελληνικό φιλανθρωπικό οργανισμό W.I.N. Hellas (που έχει σκοπό την ηθική και ψυχολογική υποστήριξη κακοποιημένων γυναικών) και στην καμπάνια του V-Day, που αυτό τον καιρό στηρίζει τις γυναίκες της Αϊτής.

 

Μετάφραση: Αγάθη Δαρλάση

Σκηνικά-Κοστούμια: Tana

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Eve Ensler
Σκηνοθεσία: Αγάθη Δαρλάση


Παίζουν: Monica McShane, Isobel Pravda, Χριστίνα Μητροπούλου. Αναλόγιο από την Ελένη Ανουσάκη

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b