MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
PERFORMANCE

Σύλβια & Τεντ

Η performance «Σύλβια & Τεντ» σε κείμενο και σκηνοθεσία Άσπας Τομπούλη, ανεβαίνει στο θέατρο OLVIO από το Σάββατο 26 Μαρτίου.

Monopoli Team

Πρόκειται για μία διαδραστική performance για την σχέση των ποιητών Σύλβια Πλαθ και Τεντ Χιουζ, όπου τα video και η μουσική είναι σημαντικοί πόλοι της αφήγησης.

 

Η μοναδική τους σχέση, η υψηλή δημοφιλία της ποίησής τους (από τις σπάνιες περιπτώσεις ποιητών που τα έργα τους έγιναν best sellers), η αυτοκτονία της Πλαθ σε ηλικία 30 ετών το 1963, η αινιγματική προσωπικότητα του Χιουζ, καθώς και η έκδοση των 88 αυτοβιογραφικών ποιημάτων του λίγο πριν τον θάνατό του (1998) είναι τα υλικά που έπλασαν τον μύθο τους: ένα μύθο που συνεχίζει να ασκεί σπάνια γοητεία και γίνεται αντικείμενο μελέτης, φαντασίωσης και μυθοπλασίας.

Μετά τον θάνατο της Πλαθ, ο Χιουζ ξεκινά ένα διάλογο με την Πλαθ σαν γυναίκα και την  Πλαθ σαν ποιήτρια. Η ζωή τους μαζί αλλά και το έργο της γίνεται βασική πηγή έμπνευσης για τον Χιουζ που δημιουργεί μια τεράστια ποιητική τοιχογραφία γεγονότων και αναφορών στη σχέση τους, μέσα από τη ματιά του άνδρα και του ποιητή.

Η παράσταση

Ένας συγγραφέας παρουσιάζει στο κοινό το βιβλίο του για τον Τεντ Χιουζ και την σχέση του με την Σύλβια Πλαθ. Μέσα από την έρευνα για τους δύο cult ποιητές του εικοστού αιώνα, ο συγγραφέας πλάθει τη δική του εικόνα για την προσωπικότητα τους καθώς και για γεγονότα από τη ζωή και την σχέση πάθους που ένωσε και χώρισε τον Χιουζ με την Πλαθ.

 

Σκηνικά – Κοστούμια: Κλερ Μπρέϊσγουελ

Σύμβουλος Δραματουργίας: Άννα Τσίχλη

Συνθέσεις ήχων: Δημήτρης Ιατρόπουλος

Φωτισμοί: Ηλίας Κωνσταντακόπουλος

Λήψεις-video: Γιώργος Παντελεάκης

Επιμέλεια κίνησης: Αντιγόνη Γύρα

Βοηθοί σκηνοθέτη: Ήλιος Σαγής, Πέτρος Αλατζάς

Φωτογραφίες: Πέτρος Αλατζάς

 

Ματαιώνεται εκτάκτως η παράταση των παραστάσεων του έργου, που είχε προγραμματιστεί για τις 5, 6, 7, 8 Μαΐου, λόγω ατυχήματος του ηθοποιού Νέστορα Κοψιδά.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Άσπα Τομπούλη
Σκηνοθεσία: Άσπα Τομπούλη


Παίζουν: Μαρία Ζορμπά, Νέστορας Κοψιδάς

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b