MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
30
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Τρισεύγενη

Η «Τρισεύγενη», το μοναδικό θεατρικό έργο του Κωστή Παλαμά και ένα από τα σπουδαιότερα κείμενα της νεοελληνικής δραματουργίας, ανεβαίνει στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου σε σκηνοθεσία Λυδίας Κονιόρδου, με την Στεφανία Γουλιώτη στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Monopoli Team

Γραμμένο το 1902, το έργο “μετράει” έως σήμερα τέσσερις παραστάσεις στο Εθνικό Θέατρο. Πρόκειται για ένα έργο βαθιά ποιητικό και συμβολικό. Στη “μοναχοκόρη” του Κωστή Παλαμά, η μορφή της Τρισεύγενης γίνεται το σύμβολο του ανθρώπου που διεκδικεί το δικαίωμα να ζει ελεύθερα πέρα από τα στενά όρια των κοινωνικών συμβάσεων.
Η «Τρισεύγενη», έργο νεωτερικό για την εποχή του, προκάλεσε την τότε κριτική αγνοώντας τις καθιερωμένες δραματουργικές συμβάσεις, η ποιητική του αξία όμως παραμένει αδιαμφισβήτητη.

Η Τρισεύγενη, κόρη του Δεντρογαλή, όμορφη, εκρηκτική και ορμητική, «νεράιδα μαζί και άνθρωπος» έχει κερδίσει όλο το χωριό με την ευγενική και αθώα της ψυχή. Η θέλησή της για ζωή και ελευθερία είναι ασυγκράτητη και το πνεύμα της αδάμαστο και ανυπόταχτο. Αναζητώντας τον έρωτα, εναντιώνεται στον πατέρα της και παντρεύεται τον Πέτρο Φλώρη, το γιο του θανάσιμου εχθρού του. Η επιθυμία της για ελευθερία θα την φέρει όμως τελικά σε σύγκρουση με την κλειστή και στενόμυαλη ηθική της κοινωνίας όπου ζει, χωρίς οδό διαφυγής.

Σκηνικά: Βασίλης Μαντζούκης
Κοστούμια: Άγγελος Μέντης
Μουσική: Τάκης Φαραζής
Κίνηση: Αποστολία Παπαδαμάκη
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Άννα Τσαπάρα
Μουσικοί Μιχάλης Καταχανάς, Κώστας Κοράκης, Ντένης Μακρής, Γιάννης Παπαδόπουλος, Αποστόλης Ψαρρός

Στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου εφαρμόζεται εναλλασσόμενο ρεπερτόριο, με την παράλληλη παρουσίαση παραστάσεών της στο ίδιο χρονικό διάστημα.
Αναλυτικές πληροφορίες για τις ημέρες και ώρες των παραστάσεων δίνονται από τα ταμεία και την ιστοσελίδα του Εθνικού Θεάτρου με την έναρξη της προπώλησης.

Πληροφορίες εισιτηρίων:
Κρατήσεις και αγορές θέσεων μπορούν να γίνουν στα ταμεία του Εθνικού Θεάτρου, στο εκδοτήριο της οδού Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσματζόγλου) και στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.n-t.gr
Τηλεφωνικές πωλήσεις με πιστωτική κάρτα: 210  7234567 (με επιβάρυνση 7% επί της τιμής του εισιτηρίου)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Κωστής Παλαμάς
Σκηνοθεσία: Λυδία Κονιόρδου


Παίζουν: Στεφανία Γουλιώτη, Νίκος Κουρής, Γιώργος Γάλλος, Φαίδων Καστρής, Αργύρης Πανταζάρας, Αγορίτσα Οικονόμου, Δημήτρης Παπανικολάου, Χρήστος Στέργιογλου, Μαριάννα Δημητρίου, Ευγενία Αποστόλου, Γαλήνη Χατζηπασχάλη, Τζίνα Θλιβέρη, Σεβίλλη Παντελίδου, Αμαλία Τσεκούρα

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b