MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Η αποστολή (Ανάμνηση από μιαν επανάσταση)

Την παράσταση “Η Αποστολή, Ανάμνηση από μιαν επανάσταση” του Χάινερ Μύλλερ, παρουσιάζει η ομάδα Projector, σε σκηνοθεσία Ανέστη Αζά, από τις 3 έως τις 19 Μαρτίου στη Μικρή Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών.

Monopoli Team

Στην Αποστολή του Γερμανού Χάινερ Μύλλερ, τρεις νέοι Γάλλοι πολίτες καταφθάνουν στην Τζαμάικα γύρω στο 1800 με την αποστολή να οργανώσουν τις εξεγέρσεις των σκλάβων. Στόχος τους είναι να εγκαθιδρύσουν ένα νέο σύστημα διακυβέρνησης στο πρότυπο της Γαλλικής Επανάστασης. Ωστόσο, η αναρρίχηση του Ναπολέοντα στο γαλλικό θρόνο φέρνει απρόσμενη ανατροπή στην αποστολή…

Πρόκειται για ένα συγκλονιστικό, βαθιά ποιητικό κείμενο, για την πίστη, τη φιλία, τον έρωτα, την προδοσία, την ιδεολογία και την εξουσία, που φέρει τα χαρακτηριστικά των όψιμων έργων του Μύλλερ: κολλάζ ετερόκλητων «υλικών», αποσπασματική αφήγηση, ποικιλία ύφους, περίτεχνη διαπλοκή του ιστορικού παρελθόντος με την σύγχρονη πραγματικότητα. Με την Αποστολή ο Μύλλερ -αν και φαινομενικά μιλάει για τον ευρωπαϊκό Διαφωτισμό- στην ουσία υψώνει ένα μνημείο λόγου για την αποτυχία των επαναστάσεων.

Γραμμένο το 1979 στην Ανατολική Γερμανία, το κείμενο συχνά ερμηνεύεται ως κριτικό σχόλιο στο σοσιαλιστικό καθεστώς. Ωστόσο, καθώς εξετάζει τις ιδέες που κληροδότησε στον σύγχρονο κόσμο η Γαλλική Επανάσταση, δίνει πρόσφορο έδαφος για ένα ανέβασμα στην Ελλάδα, χώρα που επίσης γεννήθηκε από μια επανάσταση εμπνευσμένη από τις ιδέες του Διαφωτισμού.

Αντλώντας υλικό από την προσωπική βιογραφία και την συλλογική εμπειρία, ο νεαρός σκηνοθέτης Ανέστης Αζάς με ένα θίασο επίσης νέων ηθοποιών επιχειρούν, στην πρώτη παράσταση της Αποστολής στη χώρα μας, να διερευνήσουν μέσα από το κείμενο του Μύλλερ την έννοια της επανάστασης σήμερα, σε μια διαρκώς μεταλλασσόμενη ελληνική κοινωνία.

 

Τίτλος πρωτοτύπου: Der Auftrag: Erinnerungen an eine Revolution
Μετάφραση από τα γερμανικά: Ελένη Βαροπούλου

Σκηνογραφία-Κοστούμια: Βασίλης Νούλας, Σοφία Σιμάκη

Επιμέλεια κίνησης-Βοηθός σκηνοθέτη: Άννα Τζάκου
Διεύθυνση φωτισμών: Δημήτρης Κασιμάτης
Δραματαολογική συνεργασία: Αντριάνα Αλεξίου

Συμπαραγωγή: Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, Προτζέκτορ

 

Παραστάσεις: 3 – 6, 8 – 13 & 15 – 19 Μαρτίου στις 21:00

 

Συζήτηση με τους συντελεστές:

Πέμπτη 10 Μαρτίου (Μικρή Σκηνή)
 Συζήτηση με το κοινό, μετά την παράσταση, με τον σκηνοθέτη Ανέστη Αζά και τη μεταφράστρια Ελένη Βαροπούλου.
Συντονισμός: Βίκτωρ Αρδίττης, αν. καθηγητής ΑΠΘ και διευθυντής της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Χάινερ Μύλλερ
Σκηνοθεσία: Ανέστης Αζάς


Παίζουν: Αντριάνα Αλεξίου, Σύρμω Κεκέ, Στάθης Κόκκορης, Κώστας Κουτσολέλος, Νατάσα Μαρματάκη

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b