Κόμικς
La Bande Desinee- Η Γαλλική ματιά στα κόμικς
Στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, φιλοξενείται η νέα έκθεση κόμικ, εμπνευσμένη από το ομώνυμο βιβλίο του Patrick Gaumer, συγγραφέα του Επίτομου Λεξικού του Παγκόσμιου Κόμιξ, υπό την συνεργασία του Γαλλικού Ινστιτούτου και της ΜΑΜΟΥΘ.
Monopoli Team
01.02.2011
A
A
Μέσα από 64 κάδρα και σκίτσα, οι επισκ’επτες μπορούν να παρακολουθήσουν την πορεία των κόμιξ που αποτελούν επινόηση της σύγχρονης εποχής και ταυτόχρονα ένα από τα χαρακτηριστικά του πολιτισμού της, με ιδιαίτερα ευρεία γεωγραφική διάδοση: από τα αμερικανικά comic strips και comic books ως τα ιαπωνικά manga και anime, τα ιταλικά fumetti και τα ισπανικά historietas.
Μια από τις μεγαλύτερες σχολές κόμιξ είναι η γαλλόφωνη: οι γαλλικές και οι βελγικές Bandes Dessinees, οδήγησαν πολλές γενιές αναγνωστών σε ένα ταξίδι γεμάτο περιπέτεια, φαντασιά και διασκέδαση.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Η λέξη: Η νέα όπερα του Άλκη Μπαλτά για τον Τζορντάνο Μπρούνο στην Εναλλακτική Σκηνή της Λυρικής
RADIO 1: Η πιο λυπημένη μέρα της ζωής μου, σε σκηνοθεσία Χρήστου Πασσαλή στο Θέατρο 104
170 τετραγωνικά: Η μεγάλη επιτυχία του Γιωργή Τσουρή στον Νέο Ακάδημο
Barrymore, του William Luce στο Θέατρο Άνεσις
Λεόντιος και Λένα, του Georg Büchner στο Θέατρο 104
Ο Λόγος, του Kaj Munk στο BIOS
Ψυρρή: Εμπρηστική επίθεση σε γκαλερί που καταδίκαζε τη γενοκτονία – “Δεν θα με σιωπήσουν” λέει η ιδιοκτήτρια
ΗΠΑ: Αντιδράσεις για την ανάρτηση του Τραμπ που απεικονίζει εαυτόν ως… Ιησού
Περί Τυφλότητας – Θραύσματα: Μια διασκευή πάνω στο έργο του Ζοζέ Σαραμάγκου στο H.ug
Η Μαριάνα Κατσιμίχα, ο Στέφανος Αθανασίου και ο Λάμπρος Βασιλείου στον Σταυρό του Νότου