Κόμικς
La Bande Desinee- Η Γαλλική ματιά στα κόμικς
Στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, φιλοξενείται η νέα έκθεση κόμικ, εμπνευσμένη από το ομώνυμο βιβλίο του Patrick Gaumer, συγγραφέα του Επίτομου Λεξικού του Παγκόσμιου Κόμιξ, υπό την συνεργασία του Γαλλικού Ινστιτούτου και της ΜΑΜΟΥΘ.
Monopoli Team
01.02.2011
A
A
Μέσα από 64 κάδρα και σκίτσα, οι επισκ’επτες μπορούν να παρακολουθήσουν την πορεία των κόμιξ που αποτελούν επινόηση της σύγχρονης εποχής και ταυτόχρονα ένα από τα χαρακτηριστικά του πολιτισμού της, με ιδιαίτερα ευρεία γεωγραφική διάδοση: από τα αμερικανικά comic strips και comic books ως τα ιαπωνικά manga και anime, τα ιταλικά fumetti και τα ισπανικά historietas.
Μια από τις μεγαλύτερες σχολές κόμιξ είναι η γαλλόφωνη: οι γαλλικές και οι βελγικές Bandes Dessinees, οδήγησαν πολλές γενιές αναγνωστών σε ένα ταξίδι γεμάτο περιπέτεια, φαντασιά και διασκέδαση.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Θέατρο, συναυλίες, σινεμά, events: Η ατζέντα του Σαββατοκύριακου 14-15 Φεβρουαρίου
Όσα θα κάνουμε δωρεάν στην Αθήνα το πιο ερωτικό Σαββατοκύριακο του χρόνου
Λούβρο: Ζημιές στην πτέρυγα Denon από διαρροή νερού
Η Στέγη έγινε αγνώριστη – Δείτε τις πρώτες εικόνες από τη μεταμόρφωση για το Stegi.Radio Takeover 2026
Οι FM γιορτάζουν τα 40 χρόνια του Indiscreet live στην Αθήνα
Η Ιουλία Καραπατάκη με τους Αταρ του Ταρ live στο Κύτταρο
Ο Γιάννης Χαρούλης στον Σταυρό του Νότου
Αναπλάθοντας την παράδοση: O Πάνος Βαλσαμάκης και η γέννηση της σύγχρονης ελληνικής κεραμικής
Οι σαρωτικοί Kneecap επιστρέφουν το καλοκαίρι στο Rockwave
ΙΝΕΛ: Τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας με δράσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό