MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
09
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Γιορτινά δείπνα από 30 έως 90 ευρώ

Επιλογές με γιορτινά μενού εστιατορίων, που ανταποκρίνονται στο ζητούμενο “value for money”, για όσους Αθηναίους επιθυμούν να δειπνήσουν έξω τις παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Monopoli Team

Οι γιορτές έφτασαν και η παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς είναι μια ανάσα μακριά. Για όσους η κρίση έχει χτυπήσει την πόρτα αλλά βαρέθηκαν τις πάσης φύσεως «μειώσεις» και δεν θέλουν άλλες και στη διασκέδαση (εντός λογικών ορίων βέβαια), οι παρακάτω επιλογές φιλοδοξούν να τους αποζημιώσουν:

CIBUS

Παραμονή Χριστουγέννων : Το δείπνο ξεκινά με σούπα από σπαράγγια, και ψίχα καραβίδας, ακολουθεί μία σαλάτα mesclun με αρωματικά βότανα, λιαστή τομάτα και κατσικίσιο τυρί, ενώ για κυρίως πιάτο, θα φτάσει στο τραπέζι σας λαβράκι σωτέ πάνω σε κανελόνι γεμιστό με καβούρι και κονσομέ καλαμάρι. Ακολουθεί ένα σορμπέ ρόδι και στην συνέχεια ένα πιάτο με κοκοράκι γεμιστό με παραδοσιακή γέμιση, νιόκι κάστανου και πουρέ σελινόριζας. Για επιδόρπιο, ο σεφ του Cibus προτείνει παρφέ αμυγδάλου με κονφί πορτοκάλι και παγωτό βασιλικού και για το τέλος, παραδοσιακή μαστίχα Χίου.

Τιμή μενού: 70 ευρώ το άτομο.

Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Γαλλικός αφρώδης οίνος θα προσφέρεται για καλωσόρισμα, μαζί με ένα ζελεδάκι μήλου με καβούρι. Μια βελουτέ κολοκύθας με αφρό κάστανο, χτένια και πουρές καρότου με κύμινο και κινόα και μπρί με τρούφα, καθώς και φρέσκια σαλάτα και καρυδέλαιο για ορεκτικά. Στο κυρίως πιάτο, θα απολαύσετε μενταγιόν από Black Angus Ιρλανδίας με βασιλομανίταρα, καθερέλες και ζωμό μόσχου, ενώ για γλυκό μία μπάρα σοκολάτας με σφαίρα λευκής σοκολάτας και βασιλικό, φύλλο χρυσού και παγωτό μπανάνα –lime. Το δείπνο θα ολοκληρωθεί με visanto Σαντορίνης.

Τιμή μενού: 90 ευρώ το άτομο.

Διεύθυνση: Αίγλη Ζαππείου, είσοδος από Βασ. Όλγας, Τηλέφωνο: 2103369364

 

DAL PROFESSORE

Παραμονή Χριστουγέννων : Απολαύστε από τον chef Patron Νίκο Δημητροκάλη και τον Head chef Βασίλη Μανδαράκα,  βελουτέ κολοκύθας, σαλάτα με finoccio, μαριναρισμένα μανιτάρια champignon  σε citronnete πορτοκαλιού, risotto με radicchio, gorgonzola και κρασί chianti σε φωλιά παρμεζάνας καθώς και pappardelle χειροποίητες σε σάλτσα από αγριoγούρουνο. Για κυρίως πιάτο γευτείτε Brasato μοσχαριού σε κρασί Barolo και για επιδόρπιο κρέμα bavarese με γεύση καραμέλα.

Τιμή μενού: Ανάλογα με τον συνδυασμό πιάτων που θα επιλέξετε (περίπου 30 ευρώ).

Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Οι chef , για την τελευταία μέρα του χρόνου προτείνουν πιάτα που μυρίζουν θάλασσα! Πιο συγκεκριμένα, Ostriche e Spumante, στρείδια με κρασί αφρώδες Franciacorta, raviolone θαλασσινών σε ελαφριά σάλτσα σαφράν, risotto με φιλέτο ορτυκιού τυλιγμένο σε lardo di colonnata, Saltimbocca από λαβράκι με speck και σάλτσα φασκόμηλου.  Το επιδόρπιο με το οποίο θα υποδεχτούμε τη νέα χρονιά είναι τούρτα ζαμπαγιόνε, με κρέμα πατισερί και μπισκότα amaretti αρωματισμένα με κρασί Marsala.

Τιμή μενού: Ανάλογα με τον συνδυασμό πιάτων που θα επιλέξετε (περίπου 30 ευρώ).

Διεύθυνση: Διονύσου 47 & Χατζηαντωνίου 22, Μαρούσι, Τηλέφωνο: 2106149000-1

SALE&PEPE

Παραμονή Χριστουγέννων : Θα έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε ανάμεσα σε τρία μενού. Το πρώτο θα περιλαμβάνει βελουτέ από σπαράγγι και άγρια μανιτάρια, φωλιές από πατάτα με ταρτάρ από τόνο κιτρινόπτερο και χαβιάρι σολομού και λαζάνια από κολοκυθάκια και βασιλικό με tagliata από λαβράκι και «βούτυρο» από γαρίδες. Το δεύτερο αποτελείται από Tordelli γεμιστά με ανθότυρο και γλυκό κρεμμύδι, σάλτσα Chianti και τυρί σπηλαίων, φιλέτο από γλώσσα, με λεμόνι, πολέντα σχάρας και ratatouille λαχανικών. Τελευταία επιλογή είναι φιλέτο  από μοσχάρι Black Angus με σάλτσα από Brunello, φασόλια cannellini και τραγανές πατάτες. Για επιδόρπιο θα προσφέρεται Natalino, παραδοσιακό Χριστουγεννιάτικο γλυκό με λευκή σοκολάτα και φρουτοσαλάτα.

Τιμή μενού: 86 ευρώ


Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Για καλωσόρισμα θα προσφέρεται Spumante 1999 Μazzolino Brut Blanc De Blanc. Το πρώτο πιάτο θα είναι φωλιά από Parmigiano με ευλογημένες φακές και κεφτεδάκια τόνου κιτρινόπτερου και Carpaccio από φρέσκα μανιτάρια εποχής,  σέλερi, άγρια ρόκα, φλούδες από Parmigiano Reggiano και μαύρη τρούφα από την Norcia. Στο δεύτερο πιάτο θα μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε  Strozzapreti με βασιλικό κάβουρα και τοματίνια Confit και Ravioli γεμιστά με κολοκύθα, τυρί Mascarpone και μουστάρδα φρούτου με βούτυρο και θυμάρι. Το κυρίως πιάτο θα περιλαμβάνει Scaloppines από αλανιάρικο λαυράκι με πουρέ από Finocchio και ελιές καλαμών καθώς και Tournedos από μοσχάρι Black Angus με Foie-Gras και μαύρη τρούφα  σε κρούστα από αμύγδαλα. Η επιλογή θα είναι πάλι στο χέρι σας! Τέλος το επιδόρπιο θα είναι Delice από μήλα καραμελωμένα, με λεμόνι Candie και παγωτό Rum Madagascar, ή τυρί Taleggio στο φούρνο, με αχλάδια σοτέ, μέλι, από κάστανα Mont Blanc και μαύρη τρούφα.

Επιλέξτε την ιδανική ετικέτα που θα συνοδεύσει το δείπνο σας: Riesling 2007 Trockenbeerenauslese Lenz Moser ή 2001 Samos Doux  ή Brandy Castello Di Querceto.

Τιμή μενού: 88,80 ευρώ

Διεύθυνση: Αριστίππου 34, Κολωνάκι, Τηλέφωνο: 210 7234102

ΜΑΝΗΜΑΝΗ

Παραμονή Χριστουγέννων : Το  ΜΑΝΗΜΑΝΗ σας υποδέχεται με ένα ποτήρι Σαμπάνιας Kir Royale και ένα ελαφρύ Βελουτέ Κολοκύθας με μπισκότο παρμεζάνας. Ακολουθεί η Χριστουγεννιάτικη Σαλάτα με ρόδι, λάχανο, μαρούλι, vinaigrette ξινόμηλου και sorbet λεμόνι ενώ αμέσως μετά κάνουν την εμφάνιση τους, νοστιμότατα Ραβιόλια με σύγκλινο και φασκόμηλο, σε σάλτσα αγριομάραθου. Το Βιολογικό Κοκοράκι Μάνης με κάστανο, σταφίδες, κριθαράκι και σάλτσα από κρασί Μοσχάτο προσθέτει ακόμα μία πινελιά στο εορταστικό κλίμα. Για το τέλος αφήνουμε χαλβά με παγωτό γιαούρτι, τριαντάφυλλο και σος αρμπαρόριζας, κουραμπιέδες και μελομακάρονα!

Τιμή μενού: 35 ευρώ


Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Ένα ποτήρι σαμπάνιας Kir Royale για καλωσόρισμα και ένα  Βελουτέ Μπρόκολου με μπουκιές καπνιστού σύγκλινου. Ακολουθεί η “Σαλάτα Της Χρονιάς” με κατσικίσιο τυρί τυλιγμένο σε φύλλο κανταΐφι, φιστίκι Αιγίνης και λιαστή τομάτα η οποία προετοιμάζει το έδαφος για τα  Χειροποίητα Ζυμαρικά με μανιτάρια, εστραγκόν και καπνιστό τυρί. Η γαστρονομική απόλαυση κορυφώνεται με την εμφάνιση ενός στήθους πάπιας με πουρέ γλυκοπατάτας σε σάλτσα μελιού και πιπεριάς ενώ η μους σοκολάτας με φύλλο χρυσού και σος από φρούτα του δάσους, οι Κουραμπιέδες και τα Μελομακάρονα θα αποτελέσουν τον πιο γλυκό επίλογο.

Τιμή μενού: 40 ευρώ

Διεύθυνση: Φαλήρου 10, Μακρυγιάννη – Ακρόπολη, Τηλέφωνο: 210 9218180

CELLIER LE BISTROT 

Παραμονή Χριστουγέννων : Το ξεκίνημα περιλαμβάνει καναπεδάκια από ψίχα καβουριού, γαρίδες σε σάλτσα οστρακοειδών και πορτσίνι, καθώς και σαλάτα σπανάκι, κατσικίσιο τυρί και βινεγκρέτ από σύκα. Σειρά έχει το μπούτι πάπιας κονφί ή φιλέτο αγριογούρουνου με παραδοσιακή γέμιση και σάλτσα από ξερά φρούτα, ενώ για επιδόρπιο θα προσφέρεται σοκολατόπιτα με «χρυσό» παγωτό βανίλιας
και σάλτσα από φουντούκια.
Τιμή μενού: 65 ευρώ

Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Η βραδιά ξεκινά με σαμπάνια και καναπεδάκια από πατέ αγριογούρουνου. Το μενού αποτελείται από λαυράκι μαρινέ με μοσχολέμονο και κόκκινο χαβιάρι, κρέμα κολοκύθας με καραβίδα και φουντούκι καθώς και δροσιστικό σορμπέ λεμόνι με πράσινο πιπέρι. Στην συνέχεια ακολουθεί μοσχαρίσιο καρέ γάλακτος σε σάλτσα μελιού και σπαστές πατάτες με τρούφα Για γλυκό σερβίρεται μους λευκής σοκολάτας με Drambuie και φράουλες με καραμελωμένα φύλλα
Τιμή μενού: 65 ευρώ

Διεύθυνση: Πανεπιστημίου 10, Σύνταγμα, Τηλέφωνο: 2103638525

[iframe title=”YouTube video player” width=”480″ height=”390″ src=”http://www.youtube.com/embed/_fnJ1IpGAo0″ frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b