MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Χαμηλότερες τιμές και ανανέωση στη “Ρένα της Φτελιάς”

“Σπιτικές” ελληνικές γεύσεις, που τώρα μπορείτε να απολαύσετε και στον δικό σας χώρο.

Monopoli Team

Ένα «γκρίζο» μεσημέρι στα τέλη Νοεμβρίου, μερικοί τυχεροί γευσιγνώστες, δημοσιογράφοι και λοιποί συνδαιτημόνες επιστρατεύσαμε την όρεξή μας και μαζευτήκαμε σε μια ζεστή αρχοντική «γωνιά» στο Νέο Ψυχικό, με την αδημονία ενός παιδιού που ξέρει ότι θα το φιλέψουν. Την πρωτοβουλία για την ευτυχή αυτή συνάντηση είχε η Ρένα Τόγια, γνωστή ως «Ρένα της Φτελιάς», που μας προσκάλεσε να δοκιμάσουμε τις σπιτικές -κυριολεκτικά- γεύσεις της στον ανανεωμένο χώρο του ομώνυμου εστιατορίου. Αφορμή στάθηκε η συμπλήρωση 30 χρόνων αδιάκοπης λειτουργίας του εστιατορίου, και διακρίσεων των γεύσεών του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Οι λόγοι για τους οποίους αξίζει να δοκιμάσετε κι εσείς την ίδια γαστρονομική εμπειρία, είναι -εκτός βέβαια από τα ολόφρεσκα υλικά που μεταφέρονται από διάφορα σημεία της Ελλάδας, κάτι για το οποίο φημιζόταν ανέκαθεν το εστιατόριο- η νέα, χαμηλότερη τιμολόγηση (μέση τιμή γεύματος από 25 ευρώ το άτομο), η δυνατότητα να απολαύσετε στο σπίτι σας τις γεύσεις της Ρένας, αλλά και οι οικογενειακές Κυριακές, κατά τις οποίες μπορείτε να πάρετε μαζί και παιδιά. Στην 25ης Μαρτίου 28, θα πας όταν θες να απολαύσεις ελληνικό φαγητό σε ατμόσφαιρα ζεστή αλλά διαφορετική από την «χύμα» παρεΐστικη και «μαζική» της ταβέρνας. Το να γευματίσεις σε αυτό τον χώρο, μπορεί να σου θυμίσει συγκεντρώσεις με αγαπημένα πρόσωπα σε κάποιο ρετρό σπίτι – από τις «τελετές» όμως στις οποίες χαίρεσαι να παρίστασαι, ειδικά όταν ξέρεις ότι περιλαμβάνουν καλό φαγητό.

Από το μενού, το ορεκτικό που θα μπορούσα να τιμώ δεόντως ακόμα και σαν κύριο πιάτο, ήταν η σαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια Μυκόνου, ελιές καλαμών, ζουμερά τοματίνια και αρωματικά χορταρικά. Η «ομήγυρη» πάντως ξετρελάθηκε με τις μαριναρισμένες σε αρωματική σως λεμονιού γαρίδες – οφείλω απλά να μεταφέρω την άποψή της, καθώς ο Θεούλης δυστυχώς με «παρέδωσε» με μια εκ γενετής αποστροφή απέναντι στο ψάρι και τα θαλασσινά… «Ρέφαρα» με πλεξούδες στο φούρνο με σπανάκι, φρέσκια τριμμένη ντομάτα και φέτα: μια πίτα στην οποία χρησιμοποιείται με φειδώ το φύλλο ώστε να κυριαρχεί η γεύση της γέμισης, και η οποία είναι ακριβώς όσο αλμυρή χρειάζεται, ώστε να μην επικαλύπτεται η αίσθηση των υπόλοιπων υλικών. Ως αποκορύφωση ήρθαν τα μπουτάκια κοτόπουλου στην κατσαρόλα, με άνηθο και κολοκυθάκια – συνταγή που (παραλείποντας τα κολοκυθάκια) αποφάσισα να φτιάχνω αντί της παραδοσιακής μαγειρίτσας το Πάσχα (και όχι μόνο), αφού ούτως ή άλλως δεν τρώω εντόσθια. Στο γλυκό κλείσιμο, παρά το ότι δοκίμασα και από τις 4 ζαχαροπλαστικές δημιουργίες που χαρακτηρίζονται σαν «Κόλαση του Δάντη», ταύτισα το περιβάλλον περισσότερο με το στρογγυλό γλυκάκι-πουρέ μανταρινιού, με καβουρντισμένο αμύγδαλο, που σε «κολάζει» εξίσου, αφού είναι δύσκολο να αρκεστείς μόνο σε ένα!

Έχοντας ανέκαθεν άκαμπτες προτιμήσεις στο θέμα του φαγητού, που αγαπούν τις «πλούσιες», «καθαρές» και καλομαγειρεμένες γεύσεις της ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας, και στέκονται σκεπτικιστικά απέναντι σε περίπλοκες γκουρμέ γεύσεις και παρουσιάσεις, και μπορώντας να «στραβώσω» ακόμα και στη θέα μοντέρνων εντελώς επίπεδων τετράγωνων πιάτων, έχω να δηλώσω ότι η εμπειρία από την δοκιμή των πιάτων της Ρένας με άφησε με γεμάτο στομάχι και χαμόγελο ικανοποίησης. Στα πιάτα της Ρένας βρήκα αρετές μιας διακριτικής “chef” άποψης στο μενού, να συναντούν την «σπιτική» κουζίνα: «γνώριμες» και αγαπημένες γεύσεις αναβαθμίζονται με προσεκτικές δημιουργικές πινελιές, χωρίς να «πειράζεται» η «σπιτικά» γευστική υπόστασή τους.

Το λιγότερο που μπορεί κανείς να περιμένει όταν γευματίζει στη «Ρένα της Φτελιάς», είναι η «εντιμότητα» ως προς τα μαγειρικά υλικά και συνακόλουθα η ικανοποίηση για το γεγονός ότι πληρώνει κάτι αυθεντικό και φρέσκο, που είναι άλλωστε από τα βασικά ζητούμενα για όποιον θέλει να γευματίσει έξω. Από κει και πέρα, για τυχόν παρατηρήσεις και για τις ίδιες τις γεύσεις, μπορείτε να μοιραστείτε την άποψή σας με την δημιουργό τους. Θα έρθει να σας ρωτήσει διακριτικά και με πραγματικό ενδιαφέρον, και θα σας ζητήσει να την αποκαλείτε φιλικά «Ρένα», μέχρι να το εμπεδώσετε και να παραλείπετε το τυπικό πρόθεμα «κυρία»!

 

Ρένα της Φτελιάς: 25ης Μαρτίου 28, Νέο Ψυχικό, 210 6743874

Αργυρώ Σταυρίδη

[iframe title=”YouTube video player” width=”480″ height=”390″ src=”http://www.youtube.com/embed/_fnJ1IpGAo0″ frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b