MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Norma- L/N

Πενήντα χρόνια μετά την πρώτη προβολή της ταινίας «Psycho» του Alfred Hitchcock, παρουσιάζεται στη σκηνή 104-1 του 104 Κέντρου Λόγου και Τέχνης το έργο του δημοσιογράφου Χρήστου Νικολόπουλου, γραμμένο με αφορμή το «Psycho».

Monopoli Team

Η παράσταση δεν είναι θεατρική διασκευή-μεταφορά της ταινίας. Με σημείο αναφοράς τη «συνάντηση» στο δωμάτιο απομόνωσης του «υγιούς» δόκτορος Simon με τον «ασθενή» Norman Bates (συνάντηση που δεν βλέπουμε ποτέ στην ταινία) λίγο πριν το φινάλε του «Psycho», το έργο κινείται στο σήμερα, «παράλληλα» με τον άξονα της ιστορίας της ταινίας.

Στις 66 εικόνες του, «φωτογραφίζει» την ψυχοσύνθεση ενός αγοριού «εγκλεισμένου»-εγκλωβισμένου σε σχέση εξάρτησης από τη μητέρα και θέτει το ερώτημα της «ενηλικίωσης» και της «απόστασης» ή μη ανάμεσα στο αγόρι της ιστορίας και έναν (κάθε;) άνδρα αλλά και ανάμεσα στη μητέρα αυτή και μία (κάθε;) μητέρα.

Μέσα από τη γρήγορη εναλλαγή δράσεων και συναισθημάτων, ο θεατής «βλέπει» δύο (;) πρόσωπα. Ένα αγόρι. Μια μητέρα. Έναν άνδρα. Εσκεμμένα υπάρχει η αριθμητική αναντιστοιχία προσώπων και ηρώων. Μήπως γιατί δεν πρόκειται ουσιαστικά για αναντιστοιχία; Μήπως τελικά τα πρόσωπα είναι δύο κι όχι τρία; Κι αν ναι, με ποιο συνδυασμό;


Μουσική επιμέλεια: Μάξιμος Μουμούρης

Βοηθός σκηνοθέτη-επιμέλεια κίνησης: Φρόσω Κορρού

Εικαστική επιμέλεια: Γκάι Στεφάνου, Μαρία Λάππα

Επιμέλεια κοστουμιών: Γκάι Στεφάνου

Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη

 

Το έργο «Norma-l/n» περιλαμβάνεται στο βιβλίο του Χρήστου Νικολόπουλου «Fragile-Ένα δίπτυχο για το θέατρο» που κυκλοφόρησε τον Ιούλιο 2010 από τις εκδόσεις Σοκόλη-Κουλεδάκη.

Με αφορμή την παρουσίαση του έργου «Norma-l/n», θα διατίθεται στο θέατρο 104 η δεύτερη έκδοση του βιβλίου (αντί προγράμματος) με στόχο τη συγκέντρωση εκ νέου χρημάτων για τον Οργανισμό «Το χαμόγελο του παιδιού».

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Χρήστος Νικολόπουλος
Σκηνοθεσία: Μάξιμος Μουμούρης


Παίζουν: Μάξιμος Μουμούρης. Συμμετέχει ο Χρήστος Νικολόπουλος

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b