MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
16
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Όπερα

Ο Μαγικός Αυλός

Τον Μαγικό Αυλό παρουσιάζει η Εθνική Λυρική Σκηνή σε μουσική διεύθυνση Μύρωνα Μιχαηλίδη και Μίλτου Λογιάδη και σε σκηνοθεσία Αρνώ Μπερνάρ, για δέκα μοναδικές παραστάσεις, από το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου.

Monopoli Team

Η μάχη του Καλού ενάντια στο Κακό, η νίκη της αλήθειας ενάντια στο ψέμα, η διαρκής αναζήτηση της αρετής, η δύναμη της αγάπης, η ιδέα της αδελφοσύνης και το μεγαλείο της συγχώρεσης κυριαρχούν στην όπερα του Μότσαρτ, που συναρπάζει το κοινό επί δύο αιώνες τουλάχιστον.

Έργο με μουσικά μέρη και πεζούς διαλόγους, αποτελείται από δύο πράξεις και βασίζεται σε κείμενο του θεατρανθρώπου Εμάνουελ Σίκανεντερ. Οι ιδέες του Ελευθεροτεκτονισμού και του Διαφωτισμού, όπως οι έννοιες της ελευθερίας και της ισότητας, αποτελούσαν θεμελιώδεις αξίες στη ζωή του συνθέτη, που μας ταξιδεύει από την αρχαία Αίγυπτο μέχρι ένα παραμυθένιο δάσος, όπου πρωταγωνιστούν ο Ταμίνο, η Παμίνα, αλλά και ο Ζαράστρο και η μοχθηρή Βασίλισσα της Νύχτας…

Η όπερα πρωτοπαρουσιάστηκε στο Θέατρο του Βήντεν, στα περίχωρα της Βιέννης, στις 30 Σεπτεμβρίου 1791. Από την Εθνική Λυρική Σκηνή ο Μαγικός Αυλός ανέβηκε για πρώτη φορά στις 18 Ιανουαρίου 1969.

Σκηνικά- Κοστούμια: Μπρούνο Σβενγκλ

Φωτισμοί: Γκουίντο Πέτσολντ

Ορχήστρα και Χορωδία Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Διεύθυνση χορωδίας: Νίκος Βασιλείου

Προπώληση εισιτηρίων:

από τα ταμεία τoυ θεάτρου Ολύμπια, Ακαδημίας 59-61 (Καθημερινά 9.00-21.00)

Τηλ. πωλήσεις 210 3662100, 210 3612461, 210 3643725

Ηλεκτρονική προπώληση www.nationalopera.gr

Ομαδικά εισιτήρια: Τηλ. 210 3711342

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Ποιητικό κείμενο: Εμάνουελ Σίκανεντερ
Σκηνοθεσία: Αρνώ Μπερνάρ


Παίζουν: Δημήτρης Καβράκος, Χριστόφορος Σταμπόγλης, Ματτίας Κλινκ, Νίκος Στεφάνου, Βασιλική Καραγιάννη, Μαριάννα Μανσόλα, Μάιρα Μηλολιδάκη, Μαρία Μητσοπούλου, Μίνα Πολυχρόνου, Ειρήνη Κυριακίδου, Χάρης Ανδριανός, Ενρίκο Μαρούτσι, Ελπινίκη Ζερβού, Μυρσίνη Μαργαρίτη

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b