MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
08
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Σύγχρονο

Ιστορίες τρόμου και μυστηρίου από την Ιαπωνία

Μία πρωτότυπη έρευνα- δραματουργική πρόταση για την Αφήγηση στο Θέατρο, με άξονα γνωστές ιστορίες τρόμου και μυστηρίου από την Ιαπωνία, από την ομάδα «Buzz Productions Theater».

Monopoli Team

Οι παραστάσεις θα δοθούν στο θέατρο Σοφούλη, από τις 11 έως και τις 16 Νοεμβρίου. 

Τους 18 ρόλους ερμηνεύουν τρεις ηθοποιοί με μάσκες θεάτρου «Noh – Είδος γιαπωνέζικου θεάτρου». Το έργο βρίσκεται μεταξύ τρόμου και κωμωδίας και συγκαταλέγεται στο αφηγηματικό θέατρο.

Σκοπός της έρευνας είναι η ανάπτυξη της αφηγηματικής τεχνοτροπίας στο θέατρο. Η εν λόγω προσέγγιση ονοματίζεται «αφηγηματική τεχνοτροπία δια μέσου της μάσκας». Στην παράσταση δεν χρησιμοποιούνται σκηνικά, παρά μόνο σημειολογικά αντικείμενα και μάσκες προσώπου – χαρακτήρα. Από το «Δράμα» στην «Κωμωδία» και το αντίθετο είναι μια παράμετρος της αφήγησης που θα εφαρμοστεί.

Πρόκειται για μια συνεχή ερευνητική δουλειά της Buzz Theater, σε μια προσπάθεια να ανακαλυφθούν χώροι ανεξερεύνητοι και δύσκολοι. 

Έργα:

Ριονοσούκε Ακουταγκάβα: (Ρασομόν  και άλλα διηγήματα). Σ’ ένα  σύδεντρο, Η πίστη του Ουέι – Σενγκ

Λευκάδιου Χέρν: (Καϊνταν, Ιαπωνικές ιστορίες για παράδοξα πράγματα). Πεθαμένης Μυστικό, Μουζίνα, Ροκούρο Κούμπι

Β. Σκηνοθέτη: Μαρίνα Δημάκη, Δραματολόγος-Έρευνα: Ελένη Μολέσκη, Διδασκαλία Αφηγηματικών Τεχνικών: Μάνια Μαράτου, Σκηνογράφος: Ελευθερία Ζηκίδου, Ενδυματολόγος: Ελευθερία Ζηκίδου, Μαρία-Ευτυχία Μαρετάκη, Δραματολογική Επεξεργασία: Φίλιππος Φιλίππου, Μάνια Μαράτου, Μουσική: Τάνια Γιαννούλη, Κίνηση: Μάριος Μεττής, Κατασκευή Μάσκας: Ελισάβετ Αντάπαση, Ευτύχης Ευθυμίου, Φωτισμοί: Ελίζα Αλεξανδροπούλου 

Πληροφορίες: 2310423925

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Ριονοσούκε Ακουταγκάβα, Λευκάδιος Χέρν
Σκηνοθεσία: Φίλιππος Φιλίππου


Παίζουν: Γιώργος Στυλιανόπουλος, Λεονάρντο Σφοντούρης, Χρήστος Τανταλάκης

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b