MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
16
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Χορός

Παραδοσιακοί χοροί της Ρωσίας στο Μέγαρο Μουσικής

«Αιώνια Ρωσία» ονομάζεται το χορευτικό θέαμα που παρουσιάζει το Κρατικό Ακαδημαϊκό Θέατρο χορού της Μόσχας Γκζελ στις 16 και 17 Οκτωβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Monopoli Team

Η πλούσια ρωσική μουσική και χορευτική παράδοση ζωντανεύει επί σκηνής από τους χορευτές του Μπαλέτου Γκζελ, υπό την καθοδήγηση του ιδρυτή και καλλιτεχνικού Διευθυντή, χορογράφου Βλαντίμιρ Ζαχάρωφ.

Ενσωματώνοντας τη λαϊκή παράδοση των διαφόρων περιοχών της Ρωσίας, το Μπαλέτο Γκζελ αναβιώνει σκηνές από το παρελθόν και το παρόν και εμπνέεται από τα αριστουργήματα της λαϊκής ρωσικής τέχνης, όπως τις χαρακτηριστικές πορσελάνες Γκζελ, τα ζωγραφισμένα στο χέρι λακαριστά κουτιά Πάλεχ και Φεντόσκινο, τα χρυσοποίκιλτα προϊόντα από ξύλο Χοχλομά, τα χρυσοκέντητα προϊόντα Τορζόκ κ.α.

 

Στις παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε και μια ειδική χορογραφία που δημιούργησε ο Ζαχάρωφ πάνω στο συρτάκι από την ταινία «Ζορμπάς».

Οι παραστάσεις είναι αφιερωμένες στην επέτειο των 2500 χρόνων από τη Μάχη του Μαραθώνα.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Προξένων με τη συνεργασία της Διεθνούς Ένωσης Φίλων του Μαραθώνα.

 

 

Πληροφορίες: 210-7282333, www.megaron.gr

Ομαδικές κρατήσεις: 210-7282348, 210-7282363, φαξ: 2107247409

 

 

*Photos by Dmitry Kulikov

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b