MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
08
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κωμωδία

Ο Φιάκας

Μια κωνσταντινουπολίτικη κωμωδία χαρακτήρων και ηθών, γραμμένη το δεύτερο μισό του 19ου αιώνα, παρουσιάζεται φέτος στο θέατρο Μέλι.

Monopoli Team

Ο «Φιάκας» του Δ. Κ. Μισιτζή ανεβαίνει από το Θέατρο Μέλι και την Εταιρεία Θεάτρου ΘΕώΡΗΜΑ του Γιώργου Χριστοδούλου, σε σκηνοθεσία του Πάνου Σκουρολιάκου.

 

Ο συγγραφέας μας μεταφέρει στα ήθη της Πολίτικης κοινωνίας του 1870 και θίγει με σατυρική διάθεση και καυστικό τρόπο την υπερβολή, την ξενομανία και τις επιπτώσεις τους.

 

Ο Χαρίλαος Πλουτίδης ή Χαράλαμπος Πεταλούδης ή Φιάκας ζει παρασιτικά στην Κωνσταντινούπολη του 1870 βουτηγμένος στα χρέη. Κομψευόμενος και πανούργος, παριστάνει τον πλούσιο γόνο καλής οικογενείας και πολιορκεί ερωτικά την εύπιστη Ευανθία, προσβλέποντας στην προίκα της. Αυτή συνεπαρμένη από τα μυθιστορήματα της εποχής και ευφάνταστη, γίνεται εύκολα θύμα του. Ο υπηρέτης Γιάννης, η κοκόνα Φρόσω και η κα Καζαμία συντελούν στην κορύφωση της πλοκής, όταν ο Φιάκας, στα πρόθυρα του να αποκαλυφθεί η πραγματική του κατάσταση, αποφασίζει να υποδυθεί τον Γερμανό Βαρόνο που βρίσκεται «incognito» στην Πόλη…

 

Σκηνικά- Κοστούμια: Δέσποινα Βολίδη

Μουσική επιμέλεια: Χρήστος Τσιαμούλης

Συμμετέχει το μουσικό σχήμα: «Πριντσιπέσσες»: Βιολί: Γεωργία Μαρίνη, Ακορντεόν: Αγγέλικα Παπανικολάου, Κιθάρα: Έφη Σαράντη

Φωτισμοί: Σπύρος Καρδάρης

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Δημοσθένης Κ. Μισιτζής
Σκηνοθεσία: Πάνος Σκουρολιάκος


Παίζουν: Γιώργος Χριστοδούλου, Πάνος Σκουρολιάκος, Τζένη Διαγούπη, Πηνελόπη Πιτσούλη, Τιτίκα Σαριγκούλη

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b