MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Vanity Fair: Οι 100 ισχυρότεροι του 2010

Η λίστα των 100 προσωπικοτήτων που άσκησαν τη μεγαλύτερη επιρροή και διαμόρφωσαν τη διεθνή πραγματικότητα κατά το τρέχον έτος, σύμφωνα με την κρίση του Vanity Fair.

Monopoli Team

Την κορυφή κατακτά ο ιδιοκτήτης και διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Mark Zuckerberg, ο οποίος, αν και μόλις 26 χρόνων, έχει καταφέρει να πενταπλασιάσει τους επισκέπτες του κοινωνικού δικτύου κατά τα τελευταία δύο χρόνια. Σημειώνεται πως τον Οκτώβριο αναμένουμε και την πρεμιέρα της ταινίας “Social Network”, η οποία αναφέρεται στη δημιουργία του κοινωνικού ιστότοπου.

 

Δεύτερος στη λίστα είναι ο Steve Jobs, ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, ο οποίος εξακολουθεί να κυβερνά ατάραχος το «καράβι» του τεχνολογικού κολοσσού, παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε στην κυκλοφορία του iPhone 4.

 

Ακολουθεί η πετυχημένη διοικητική τριάδα της Google, Larry Page, Sergey Brin και Eric Schmidt, ενώ στην τέταρτη θέση βρίσκεται ο μεγιστάνας των ΜΜΕ, Rupert Murdoch.


Την πέμπτη θέση καταλαμβάνει ο Ελληνοαμερικάνος Jeff Bezos, ιδρυτής του Amazon, ενώ στην έκτη βρίσκεται ο επιχειρηματίας Βernard Αrnault, ο οποίος ελέγχει τους οίκους Christian Dior, Louis Vuitton, Fendi, Tag Heuer, την Moet και την Dom Pérignon.


Τις υπόλοιπες θέσεις της δεκάδας συμπληρώνουν ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης και ιδρυτής του ομώνυμου πρακτορείου οικονομικών ειδήσεων Μichael Βloomberg,ο πρόεδρος της Oracle, Larry Ellison, οι ιδρυτές του Twitter, Evan Williams και Biz Stone, και ο ισχυρός άνδρας της αμερικανικής τηλεόρασης και ηγέτης της Liberty Media Group, John Mallow.


Στη λίστα περιλαμβάνονται και άλλες δύο ηγετικές προσωπικότητες ελληνικής καταγωγής, όπως ο επικεφαλής της JP Morgan Chase, Jamie Dimon, ο οποίος βρέθηκε στην 30ή θέση, και η δημοσιογράφος και ιδιοκτήτρια της Huffington Post, Αριάννα Στασινοπούλου Χάφιγκτον, η οποία κατέκτησε την 42η θέση.

 

Δεν λείπουν όμως και προσωπικότητες από τον χώρο του θεάματος, όπως ο Johnny Depp (20ός), η Lady Gaga (23η), η Oprah Winfrey (34η), o Bono των U2 (35oς), ο George Clooney (66ος) και το ζέυγος Pitt-Jolie (75οι).

 

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.vanityfair.com.

 

Photo Gallery:


Photo 1: George Clooney
Photo 2: Jeff Bezos
Photo 3: Johnny Depp

Photo 4: Μichael Βloomberg
Photo 5: Βernard Αrnault
Photo 6: Lady Gaga
Photo 7: Brad Pitt – Angelina Jolie
Photo 8: Steve Jobs

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b