MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
08
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Αρχαία Κωμωδία

Νεφέλες στο Ηρώδειο

Η παραγωγή του ΘΟΚ, παρουσιάζεται την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Η παράσταση σε μετάφραση Κ. Χ. Μύρη, μουσική Σταμάτη Κραουνάκη και σκηνοθεσία Βαρνάβα Κυριαζή, ανεβαίνει στο πλαίσιο των εμβληματικών εκδηλώσεων για τα 50 χρόνια της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Οι Νεφέλες, ένα από τα πιο γνωστά και πολυσυζητημένα έργα του Αριστοφάνη, παρουσιάστηκαν το 423 π.Χ., στα Μεγάλα Διονύσια και απέσπασαν το τρίτο βραβείο. Πιστεύοντας στο έργό του, ο Αριστοφάνης το διόρθωσε ριζικά με σκοπό να το ξαναπαρουσιάσει στο κοινό. Οι Νεφέλες που μας σώζονται είναι η δεύτερη εκδοχή.

Ο μεγάλος κωμωδιογράφος καυτηριάζει τα φροντιστήρια των σοφιστών στην Αθήνα και την «προοδευτική» παιδεία που παρείχε την εποχή εκείνη ο Σωκράτης. Εκθέτει τις αρνητικές συνέπειες που είχε η σύγχρονη σοφιστική κίνηση σε ιδιωτικό επίπεδο, τις επιδράσεις της σοφιστικής επιχειρηματολογίας στο χώρο της οικογένειας και παρουσιάζει την υπονόμευση των πατροπαράδοτων ηθών και κανόνων, αναλύοντας την κρίση της ηθικής και της πολιτικής στην αθηναϊκή κοινωνία, την παρακμή του παλαιού εκπαιδευτικού συστήματος και την πάλη των δύο γενεών.

Μετάφραση: Κ. Χ. Μύρης, Σκηνοθετική ομάδα: Γιώργος Μουαΐμης, Λέα Μαλένη, Ανδρέας Τσουρής, Νεοκλής Νεοκλέους Μουσική: Σταμάτης Κραουνάκης, Σκηνικά: Χάρης Καυκαρίδης, Κοστούμια: Λάκης Γενεθλής, Χορογραφία: Ισίδωρος Σιδέρης, Μουσική Διδασκαλία: Σταμάτης Κραουνάκης, Γιώργος Χριστοδουλίδης, Ελεονώρα Ρούσου

Μουσικοί επί σκηνής:
Πιάνο/Πλήκτρα: Νίκος Ευαγγέλου
Φλάουτο, Φλογέρες: Μαρίνα Συμεωνίδου
Κρουστά: Τζόναθαν Μπετίτο

Είσοδος ελεύθερη (μόνο με δελτία εισόδου)

Τα δελτία εισόδου διατίθενται από το Κεντρικό Ταμείο του Φεστιβάλ Αθηνών, Πανεπιστημίου 39, εντός στοάς Πεσμαζόγλου (Δε- Πα: 8.30 – 16.00, Σα: 9.00 – 14.30)
και από το Σπίτι της Κύπρου – Κυπριακή Πρεσβεία, Ηρακλείτου 10, Κολωνάκι. Τηλ. 210-3641217 (Δε- Πα: 10.00- 14.00, 18.00 – 20.00)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Αριστοφάνης
Σκηνοθεσία: Βαρνάβας Κυριαζής


Παίζουν: Ανδρέας Τσουρής, Χριστόδουλος Μαρτάς, Σταύρος Λούρας, Σώτος Σταυράκης, Θανάσης Δρακόπουλος, Βαλεντίνος Κόκκινος, Αντώνης Ονουφρίου, Αννίτα Σαντοριναίου, Έλενα Ευσταθίου, Χριστόφορος Χριστοφόρου, Μιχάλης Μουστάκας, Γιώργος Ιωαννίδης, Λευτέρης Σαλωμίδης. Συμμετέχει 14μελής γυναικείος Χορός

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b