MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Χοροθέατρο

Δυτικά Βήματα – στα βήματα της Ιεράς Οδού

Η χοροθεατρική παράσταση της Αιμιλίας Μπουρίτη και της ομάδας «συν+εργασία» παρουσιάζεται στις 2 Σεπτεμβρίου στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας, στα πλαίσια των Αισχυλείων.

Monopoli Team

Η παράσταση περιγράφει την πορεία ενός ταξιδευτή, ο οποίος διασχίζει την Ιερά Οδό με σκοπό να φτάσει στην Ελευσίνα. Κατά την πορεία του συναντά μορφές από τον Ομηρικό ύμνο στη Δήμητρα, από τους Ορφικούς ύμνους, από την «Ιερά Οδό» του Άγγελου Σικελιανού καθώς και τους οραματισμούς και τις καταθέσεις ψυχής του Δημήτρη Παπαδίτσα και της Ελένης Λαδιά. Η παράσταση αναδεικνύει την ανάγκη του σύγχρονου ανθρώπου να ανακαλύψει την διάσταση της «Ιεράς Οδού» σε επίπεδο φιλοσοφικό, ιστορικό αλλά και τη σύγχρονη πραγματικότητα της.

 

Στο δρώμενο «Δυτικά Βήματα – στα βήματα της Ιεράς Οδού» συνδυάζονται διαφορετικές τεχνικές χορού (χορός butoh, σύγχρονος χορός και αυτοσχεδιασμός) με μουσικές συνθέσεις ιδιόφωνων οργάνων και ηλεκτρονικής μουσικής και προβολή βίντεο.

 

Χορογραφία, Σκηνοθεσία, Δραματουργική επεξεργασία, Εικαστική εγκατάσταση: Αιμιλία Μπουρίτη

Χορογραφική παρέμβαση: Atsushi Takenouchi

Μουσική σύνθεση και performance: Hiroko Komiya, Τάσος Φωτίου

Κείμενα: Ελένης Λαδιά «Ωρογραφία», Δημήτρη Παπαδίτσα «Άπαντα», Άγγελου Σικελιανού «Ιερά Οδός», «Ομηρικός ύμνος «Στη Δήμητρα», μετάφραση Δημήτρη Παπαδίτσα και Ελένης Λαδιά.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Κείμενα: Ελένης Λαδιά «Ωρογραφία», Δημήτρη Παπαδίτσα «Άπαντα», Άγγελου Σικελιανού «Ιερά Οδός», «Ομηρικός ύμνος «Στη Δήμητρα»
Σκηνοθεσία: Αιμιλία Μπουρίτη


Παίζουν: Atsushi Takenouchi, Μαριάννα Τσαγκαράκη, Παναγιώτης Γαρμπής, Αιμιλία Μπουρίτη

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b