MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
08
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Μεγάλα ονόματα και ελληνικό χρώμα στη Μόστρα!

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Η Σοφία Κόπολα, ο Ντάρεν Αρονόφσκι, ο Φρανσουά Οζόν, ο Τομ Τίκβερ, ο Τζούλιαν Σνάμπελ είναι μερικοί από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες που θα ‘πρωταγωνιστήσουν’ στο φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας με τις καινούριες δουλειές τους. Ανάμεσα στις ταινίες που θα διεκδικήσουν το Χρυσό Λέοντα θα είναι και μια ελληνική!

author-image

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Στο διαγωνιστικό πρόγραμμα φιγουράρει και το “Attenberg” της Αθηνάς Τσαγκάρη, ένα ‘σύγχρονο, αστικό western’ με πρωταγωνιστές την Αριάν Λαμπέντ, το Βαγγέλη Μουρίκη, την Ευαγγελία Ράντου και το Γιώργο Λάνθιμο. Η ταινία που θα ανοίξει τη Μόστρα την 1η Σεπτεμβρίου θα είναι το θρίλερ του Ντάρεν Αρονόφσκι “Black Swan” με πρωταγωνίστρια τη Νάταλι Πόρτμαν. Στις 22 ταινίες του διαγωνιστικού περιλαμβάνονται ακόμα το “Somewhere” της Σοφία Κόπολα, το “Three” του Τομ Τίκβερ, το “Potiche” του Φρανσουά Οζόν, το “Miral” του Τζούλιαν Σνάμπελ, το “13 Assassins” του Τακάσι Μίικε, το “Meek’s Cutoff” της Κέλι Ράινχαρτ. Δυνατή εκπροσώπηση θα έχει όπως πάντα η Ιταλία με τέσσερις ταινίες, ενώ στο πρόγραμμα θα προστεθεί και ένα φιλμ-έκπληξη, που ίσως είναι το “The American” του Τζορτζ Κλούνι. Εκτός διαγωνιστικού θα προβληθούν το “Machete” του Ρόμπερτ Ροντρίγκες, το “The Tempest” της Τζούλι Τέιμορ, το ντοκιμαντέρ του Κέισι Άφλεκ για τον Χοακίν Φίνιξ “I’m Still Here”, το “The Town” του Μπεν Άφλεκ.
 

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
«Για Σένα»: Νέα δραματική σειρά με Τζομπανάκη, Δημητροπούλου και Παρασύρη έρχεται στον Alpha
Cine News
Σινεμά για τη «γενιά του scrolling»: Το Παιδικό και Εφηβικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου επιστρέφει στην Αθήνα
Cine News
Αλλού ο Δρόμος: Η Αθήνα μέσα από τις ιστορίες 3 οδηγών ταξί – Η πρώτη ταινία της Ειρήνης Βουρλούμη
Cine News
Στις Νύχτες Πρεμιέρας, είδαμε τις «Δαιμονισμένες» όπως θα ήθελε ο Ken Russell
Cine News
Η «Ηλέκτρα» του Τάρλοου έγινε ταινία και ταξιδεύει στο εξωτερικό
Cine News
«Primordial»: Τέσσερα διεθνή βραβεία για την ελληνική ποιητική ταινία
Cine News
Τι βλέπουμε στην TV: Η Carrie του Στίβεν Κινγκ επιστρέφει δια χειρός Mike Flanagan
Cine News
Αυτό το ΣΚ βλέπουμε Scrubs: Η αγαπημένη ιατρική κωμωδία έχει πάλι εφημερία
Cine News
Διεθνές Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου της Αθήνας KINO Athens: Ανακοινώνει τις ημερομηνίες της διοργάνωσης του 2027
Cine News
Συμφωνία MagentaTV και Amazon MGM Studio: Κορυφαίες ταινίες απ’ τον Νοέμβριο στην πλατφόρμα
Cine News
48 ώρες στη Σύρο για το Animasyros – Όσα μάθαμε σε ένα γεμάτο ΣΚ
Cine News
«Νταντά της γειτονιάς»: Φρέσκο backstage υλικό από τη νέα κωμική σειρά του MEGA