MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

«Θεατρικές Διαδρομές» στις Σπέτσες

Από τις 25 έως τις 31 Ιουλίου, το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση διοργανώνει στις Σπέτσες για ένατη συνεχή χρονιά την καλοκαιρινή θεατρική κατασκήνωση-σεμινάριο με τίτλο «Θεατρικές Διαδρομές».   Στο χώρο της Αναργυρείου Σχολής στις Σπέτσες, με την καθοδήγηση έμπειρων καλλιτεχνών-δασκάλων, εκπαιδευτικοί, ηθοποιοί, θεατρολόγοι, φοιτητές, εμψυχωτές νεανικών ομάδων, στελέχη ΜΚΟ θα έχουν τη δυνατότητα να προσεγγίσουν διαφορετικές πλευρές και εφαρμογές του θεάτρου και άλλων παραστατικών τεχνών. Τα βιωματικά εργαστήρια θα εστιάσουν στο θεατρικό λόγο, τη μουσική, το κουκλοθέατρο, τη σχέση θεατρικής τέχνης και παιδαγωγικής.

Monopoli Team

Η κατασκήνωση-σεμινάριο περιλαμβάνει 4 βιωματικά εργαστήρια, προβολές ταινιών και συζητήσεις, άσκηση, μπάνιο και διασκέδαση! Το τελευταίο απόγευμα θα γίνουν οι παρουσιάσεις της δουλειάς των εργαστηρίων και θα ακολουθήσει αποχαιρετιστήριο πάρτυ. Καθένας μπορεί να συμμετέχει σε ένα εργαστήριο καθ’ όλη τη διάρκεια της κατασκήνωσης.

 


Εμψυχωτές- Εισηγητές- Τίτλοι εργαστηρίων:

Εργαστήριο 1: «Το θερμό και το ψυχρό στην τέχνη του θεάτρου», Δημήτρης Καταλειφός, σκηνοθέτης, ηθοποιός.

 

Εργαστήριο 2: «Τραγικός χορός: αφετηρία & προορισμός», Φίλιππος Τσαλαχούρης, συνθέτης, καθηγητής της Δραματικής σχολής του Ωδείου Αθηνών.

 

Εργαστήριο 3: «Το θέατρο της εμψύχωσης: διαδραστική αφήγηση και εφαρμογές στη σχολική τάξη», Στάθης Μαρκόπουλος, κουκλοπαίχτης, Πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Κουκλοπαιχτών-UNIMA Hellas.

 

Εργαστήριο 4: «mPPACT: Μεθοδολογία για μια Παιδαγωγική με κέντρο το Mαθητή και τις Παραστατικές Τέχνες», David Pammenter, σκηνοθέτης, παιδαγωγός, ομότιμος Principal Lecturer Θεάτρου για την Ανάπτυξη, Πανεπιστήμιο Winchester και Τζωρτζίνα Κακουδάκη, θεατρολόγος, ηθοποιός

 

Εισήγηση, προβολή ταινιών: Michael Meschke, Emeritus Professor in Puppet Theatre, Στοκχόλμη, Σουηδία.

 



Αναργύρειος-Κοργιαλένειος Σχολή Σπετσών, 1χλμ από το λιμάνι. Τηλ.: 2298072206,  2298073306.

 

Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση. Τηλ. επικοινωνίας: 2106541600.

 

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα στο site www.theatroedu.gr

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b