MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

First be a woman!

“Μακάρι να ήμουν άνδρας”! Σκέψου το πριν το ξαναπείς!

Monopoli Team

Όλες μας σε κάποια φάση (άσχημη κυρίως) της ζωής μας έχουμε ευχηθεί να ήμασταν άντρες. Πόσες δουλειές ίσως να παίρναμε, πόσους οδηγούς ίσως να βρίζαμε περισσότερο, πόση λιγότερη (έως μηδενική) κυτταρίτιδα θα είχαμε, πόση λιγότερη ώρα θα χρειαζόμασταν για να ετοιμαστούμε, πόση λιγότερη δίαιτα θα κάναμε και πόσα πολλά άλλα…

Υπάρχουν κάποια πράγματα όμως που μας κάνουν υπερήφανες για το φύλο στο οποίο ανήκουμε, και σ’ αυτό συμφωνούν και οι στατιστικές. Συγκριτικά με τους άνδρες λοιπόν, οι γυναίκες:

 

Επιβιώνουμε πιο συχνά από τροχαία ατυχήματα

Αυτή είναι η πικρή -για εκείνους- αλήθεια. Οι άνδρες είναι 77% πιο πιθανό να πεθάνουν σε τροχαίο δυστύχημα από τις γυναίκες, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Carnegie Mellon University. Υπάρχει σημαντικός λόγος που φωνάζουμε στα αγόρια μας «φόρα τη ζώνη σου!».

 

Μιλάμε περισσότερο (για καλό)

Οι γυναίκες έχουν διαφορετική άποψη για τη φιλία από αυτή που έχουν οι άνδρες. Εμείς μιλάμε πολλές ώρες με τις κολλητές μας για τα προβλήματά μας κι αυτό είναι ένα είδος ψυχοθεραπείας που μας βοηθά να ξεπεράσουμε δυσάρεστες καταστάσεις. Σύμφωνα με μια ψυχολογική έρευνα που έγινε σε 2000 άτομα από το Mind και δημοσιεύτηκε στο BBC, 53% των γυναικών μιλάνε με τις φίλες τους για τα προβλήματά τους, σε αντίθεση με το ποσοστό των ανδρών που φτάνει μόλις το 29%.

 

Κρατάμε τους δουλειές μας

Σύμφωνα με έρευνα του αμερικανικού Bureau of Labor Statistics (η οποία δημοσιεύτηκε στο CNN), από τον Δεκέμβριο του 2007, το 80% των εργαζομένων που έχασαν τη δουλειά τους είναι άντρες. Ίσως αυτό συμβαίνει γιατί η κρίση έχει χτυπήσει ανδροκρατούμενα κυρίως επαγγέλματα, όπως τον τομέα των κατασκευών και της οικονομίας. Μήπως ο κλάδος της κομμωτικής είναι πιο safe για το ανδρικό φύλο;

 

Ολοκληρώνουμε τις σπουδές μας σε μεγαλύτερο βαθμό από τους άντρες

Γνωρίζουμε ήδη ότι οι γυναίκες είναι πιο επιμελείς μαθήτριες γι’ αυτό και είναι πιο πιθανό να τελειώσουν τη σχολή τους. Μάλιστα, σύμφωνα με πανεπιστημιακές έρευνες, οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να τελειώσουν τη σχολή τους στην ώρα τους, απ’ ό,τι οι άνδρες.

 

Τρεφόμαστε πιο υγιεινά

Ακριβώς επειδή είμαστε σε μόνιμη δίαιτα, πράγμα που συχνά μας φέρνει στο αμήν, προσλαμβάνουμε πιο υγιεινές τροφές απ’ ό,τι οι άνδρες. Σκεφτείτε μόνο πόσες μπύρες, πίτσες και σουβλάκια κατανάλωσε ο αγαπημένος σας μόνο την περίοδο του μουντιάλ και θα σας λυθούν όλες οι απορίες.

 

Έχουμε καλύτερο ανοσοποιητικό σύστημα

Πράγμα που σημαίνει ότι ζούμε και περισσότερο. Οι γυναίκες είναι ανθεκτικότερες στις ασθένειες και αμύνονται καλύτερα εναντίον κάποιων μολύνσεων του οργανισμού από βακτηρίδια, παράσιτα και άλλα μικρόβια. Ο μέσος όρος ζωής των ανδρών παγκοσμίως, κυμαίνεται στα 65 έτη ενώ στις γυναίκες ανέρχεται στα 70. Στις ανεπτυγμένες χώρες οι γυναίκες έχουν μέσο όρο ζωής κοντά στα 80 έτη ενώ οι άνδρες γύρω στα 75.  Γενικά, σκεφτείτε ότι οι γυναίκες συνεχίζουν να ζουν κατά 10 χρόνια περισσότερο απ’ ό,τι οι άνδρες.

 

Έλενα Τσαφταρίδη

 

Περισσότερα από Υγεία - Ομορφιά
VIMA_WEB3b