MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
14
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Οι καλοκαιρινές σας απορίες ομορφιάς, απαντημένες! (part 1)

Πώς μπορώ να σταματήσω να ιδρώνω τόσο πολύ; Το make-up και το lip gloss στην παραλία “απαγορεύονται”; Γιατί τα μαλλιά μου είναι σκληρά σαν άχυρο; Οι standard απορίες του καλοκαιριού, βρίσκουν τις απαντήσεις τους!

Monopoli Team

Μπορώ να φοράω make-up στην παραλία: Σωστό

Το make-up δεν απαγορεύεται, φτάνει να ξέρετε πώς να το χρησιμοποιήσετε. Ένα ελαφρύ foundation, ενυδατικό με δείκτη προστασίας, είναι ιδανικό για να καλύψετε κοκκινίλες ή σπυράκια. Για τα χείλη προτιμήστε κάτι ουδέτερο και μην το παρακάνετε, στην παραλία δεν είστε σε πάρτυ του πρέσβη!

Tip: Αποφύγετε οτιδήποτε πολύ λιπαρό γιατί τραβάει την άμμο!

 

Δεν υπάρχει τρόπος να σταματήσω να ιδρώνω: Λάθος

Αν έχετε δοκιμάσει όλα τα αποσμητικά, αλλά εξακολουθείτε να ιδρώνετε ακατάπαυστα, δοκιμάστε το εξής: εφαρμόστε το αποσμητικό σας το βράδυ πριν κοιμηθείτε, έτσι ώστε να έχει χρόνο το δέρμα σας να το απορροφήσει. Το πρωί κάντε ντους και ξαναεφαρμόστε.

Tip: Αν και αυτό δεν δουλέψει, πρέπει απλώς να μάθετε να ζείτε με αυτό. Δεν είστε ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία που ιδρώνει! Αν βέβαια το πρόβλημα είναι πολύ έντονο, ρωτήστε τον δερματολόγο σας για θεραπείες υπεριδρωσίας.

 

Τα αντηλιακά μού προκαλούν ερεθισμούς, γι’ αυτό και τα αποφεύγω: Λάθος (μέγα)

Υπάρχουν αντηλιακά ακόμα και για τις πιο ευαίσθητες επιδερμίδες. Δοκιμάστε ένα αντηλιακό μη λιπαρό και χωρίς άρωμα, ιδανικό για ευαίσθητες επιδερμίδες με δείκτη 30 SPF, που είναι κατάλληλο για την πόλη.

Tip: Για την παραλία, πρέπει να εφαρμόζετε αντηλιακό με μεγαλύτερο δείκτη προστασίας, καθώς η έκθεση στον ήλιο είναι πιο άμεση.

 

Τα μαλλιά μου είναι σκληρά το καλοκαίρι αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι για να μαλακώσουν: Λάθος!

Τα μαλλιά ξεραίνονται και σκληραίνουν το καλοκαίρι, λόγω άλμης και ήλιου. Για να τα διατηρείτε υγιή και λαμπερά ακολουθήστε την παρακάτω ρουτίνα: Πριν λουστείτε, αναμείξτε conditioner, αλόη και μέλι. Εφαρμόστε στα μαλλιά σας και αφήστε το να δράσει 5-10 λεπτά. Σιγουρευτείτε ότι η αλόη δεν περιέχει κανένα χημικό στοιχείο (όπως αλκοόλ). Έπειτα, ξεβγάλτε, λουστείτε με το κατάλληλο σαμπουάν για τον τύπο των μαλλιών σας και εφαρμόστε το conditioner.

Tip: Αντί για conditioner που ξεβγάζεται, μπορείτε να εφαρμόσετε και conditioner που δε χρειάζεται ξέβγαλμα και περιέχει αντηλιακή προστασία.

 

Μετά την παραλία μπορώ να φρεσκαριστώ χωρίς να πάω σπίτι: Σωστό

Στις διακοπές μάς συμβαίνει συχνά να πηγαίνουμε για ποτό ή σε ένα πάρτυ, απευθείας από την παραλία. Για να φρεσκάρετε το look σας, ακολουθήστε τα παρακάτω απλά βήματα:

Αφαιρέστε το αντηλιακό σας με υγρά μαντηλάκια ντεμακιγιάζ.

Εφαρμόστε την ενυδατική σας

Βάλτε λίγη compact πούδρα

Βάλτε λίγο ρουζ σε κοραλί η ροζ απόχρωση, ακριβώς εκεί που ο ήλιος σάς έχει δώσει χρώμα

Βάλτε lip gloss σε ουδέτερο χρώμα

Tip: Γενικά στις διακοπές το ανάλαφρο μακιγιάζ είναι ιδανικό. Το βαρύ μακιγιάζ μουντζουρώνεται αμέσως μόλις ιδρώσετε.

 

Όταν κάνω jogging, η αντηλιακή τρέχει και μου καίει τα μάτια, άρα αποφεύγω την αντηλιακή: Λάθος

Υπάρχουν 2 ειδών αντηλιακές: αυτές που έχουν χημική φόρμουλα (απορροφούν τις ακτίνες του ήλιου πριν εισέλθουν στο δέρμα σας) κι αυτές που έχουν φυσική φόρμουλα (ανακλούν τις ακτίνες και έτσι απομακρύνονται από το δέρμα).

Για να μην ερεθίζονται τα μάτια σας, προτιμήστε τη φυσική φόρμουλα, η οποία περιέχει διοξείδιο του τιτανίου ή οξείδιο του ψευδάργυρου.

Tip: Φροντίστε η αντηλιακή σας να μην περιέχει καθόλου χημικά συστατικά που πιθανόν να ερεθίσουν τα μάτια σας!

Περισσότερα από Υγεία - Ομορφιά
VIMA_WEB3b