Monopoli Team
11.06.2010
A
A
Έκθεση αφιερωμένη στο έργο της Ζιζής Μακρή -σημαντικής μορφής της χαρακτικής, του ψηφιδωτού και της ταπισερί- εγκαινιάζεται στις 14 Ιουνίου στο Μουσείο Μπενάκη.
Παρουσιάζονται έργα εμπνευσμένα από το ταξίδι της στην Κίνα, το 1956, μια σειρά ξυλογραφίες και παστέλ που δημιούργησε με αφετηρία επιτόπια σχέδια και οπτικά βιώματα αυτής της πλούσιας σε ερεθίσματα χώρας, και οι οποίες αφηγούνται την ιστορία, τον πολιτισμό, το μύθο, τους ανθρώπους και την κοινωνία μιας χώρας που αλλάζει.
Έργα της Ζιζής Μακρή κοσμούν δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους στην Ουγγαρία και την Ελλάδα, όπως το Δημαρχείο της Βουδαπέστης στην Ουγγαρία και το αίθριο του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης στην Αθήνα.
A
A
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Καλλιτέχνης: Ζιζή Μακρή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Η ιστορία του μενταγιόν του Ταζ Μαχάλ: Από την Ελίζαμπεθ Τέιλορ στη Margot Robbie
16+1 σειρές που βλέπαμε οικογενειακά τα βράδια στα 90s και 00s
Στάθης Λογοθέτης – Στη Γη: Μεγάλη αναδρομική έκθεση στο ΕΜΣΤ
Μαρί Αντουανέτ: Νέος κύκλος παραστάσεων στο Θέατρο του Νέου Κόσμου με τη Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη
Ο Ημιυπαίθριος, των Γιώργου Αλκαίου και Στράτου Αγιοστρατίτη στο Θέατρο Coronet
Οι «Απόντες» του Βασίλη Κατσικονούρη επιστρέφουν στο Θέατρο Σταθμός
O Δημήτρης Μυστακίδης για μια ακόμη εμφάνιση στον Σταυρό του Νότου
Οι σχολικές εκθέσεις του Φριτς Κόχερ, σε σκηνοθεσία Γεωργίας Μαυραγάνη στο opbo studio
Ο Γιάννης Διονυσίου στην Μπουάτ Απανεμιά
Κώστας Τσαγγαρίδης: Μια βραδιά με τα ερωτικά τραγούδια του Julio Iglesias στη Μουσική Βιβλιοθήκη