MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΟ

The Infernal Comedy – Kολασμένη Κωμωδία

Το αθηναϊκό κοινό υποδέχτηκε θερμά τον John Malkovich στην sold out πρεμιέρα της “Κολασμένης Κωμωδίας”. Μία έξτρα απογευματινή παράσταση προγραμματίστηκε για σήμερα στις 18.30.

Monopoli Team

Έναν ακόμα σκοτεινό χαρακτήρα, τον “γοητευτικό” συγγραφέα και δολοφόνο Jack Unterweger ερμήνευσε με το δικό του χαρακτηριστικό στυλ ο διάσημος ηθοποιός, σε μια παράσταση που καταχειροκτροτήθηκε στο κατάμεστο “Θέατρον” του Ελληνικού Κόσμου.

 

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας του, ο John Malkovich, κάνει για πρώτη φορά στάση σε σκηνή της χώρας μας, κλείνοντας  σήμερα την αυλαία του φεστιβάλ «Θέατρο Πέρα από τα Όρια», της Αττικής Πολιτιστικής Εταιρείας.

 

Πρόκειται για μια ιδιαίτερη παράσταση μουσικού θεάτρου για μπαρόκ ορχήστρα, 2 σοπράνο και έναν ηθοποιό. To έργο του Michael Sturminger, είναι η αυτοβιογραφία του Jack Unterweger, συγγραφέα και δημοσιογράφου, αγαπημένου της βιεννέζικης ελίτ, που κατηγορήθηκε τη δολοφονία δώδεκα ιερόδουλων.

Με σαρκαστική διάθεση, σαρδόνιο χιούμορ και μια ελαφριά αυστριακή προφορά, ο Malkovich, αφηγείται στιγμιότυπα από τη ζωή του περιβόητου γυναικοκατακτητή, συγγραφέα και δολοφόνου, οδηγώντας το κοινό σε ένα ταξίδι μέσα στο μυαλό «ενός πάρα πάρα πολύ κακού τύπου», όπως λέει και ο ίδιος ο ηθοποιός

Η Ορχήστρα της Ακαδημίας της Βιέννης μπαίνει εμβόλιμα ανάμεσα στους μονολόγους, με έργα των Beethoven, Gluck, Mozart, Boccherini, Weber, Haydn και Vivaldi ενώ οι δύο εξαιρετικές σοπράνο “εικονοποιούν” τους φόνους των γυναικών, ερμηνεύοντας άριες.

Ο γνωστός ηθοποιός αναφέρει για το ρόλο του: «Είμαι εξαιρετικά γοητευμένος από αυτό το μυστηριώδες άτομο, τον Jack Unterweger, τόσο με την εμφανή αποτυχία της κοινωνίας σε αυτή την περίπτωση αποκατάστασης και επανένταξης όσο και με τον συνδυασμό μιας σύγχρονης ιστορίας εγκλημάτων και κλασικής μουσικής σε αυτό το έργο. Εδώ έχω επιτέλους την ευκαιρία να παίξω έναν κακό, πολύ κακό τύπο, ο οποίος μου αρέσει πραγματικά».

 

H παράσταση που είναι βασισμένη σε ία ιδέα της Birgit Hutter και του Martin Haselböck, έκανε πρεμιέρα στη Βιέννη τον Ιούλιο 2009, έρχεται στην Αθήνα πριν το Λονδίνο (Barbican), Βερολίνο κ.α.

Η μετάφραση των ελληνικών υπερτίτλων είναι του Γιάννη Ανδρέου.

Μουσικός σχεδιασμός, Διεύθυνση Ορχήστρας: Martin Haselböck

Κοστούμια: Birgit Hutter, Μουσική προετοιμασία: Istvan Matyas, Υπεύθυνος Ορχήστρας: Doris Schmidl


Προπώληση και κρατήσεις εισιτηρίων:

«ΘΕΑΤΡΟΝ», Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος, Τηλ. 212 2540315 (Δευτέρα: 9:00- 17:00, Τρίτη- Σάββατο: 9:00- 21:00, Κυριακή: 9:00- 17:00)

Κρατήσεις με χρέωση πιστωτικής κάρτας: 212 2540315
Κρατήσεις μέσω ιστοσελίδας :  www.theatron254.gr
Εισιτήρια προπωλούνται και στα Public Συντάγματος και Πειραιά

 

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Michael Sturminger
Σκηνοθεσία: Michael Sturminger


Παίζουν: John Malkovich. Σοπράνο Ι: Bernarda Bobro, Louise Fribo (26/05, ώρα 21:30), Σοπράνο II: Aleksandra Zamojska

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b