MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Η «Λοκαντιέρα» με Κόκλα- Λουιζίδου σε καλοκαιρινή περιοδεία

Η «Λοκαντιέρα» του Κάρλο Γκολντόνι παρουσιάζεται αυτό το καλοκαίρι σε όλη την Ελλάδα από την «5η ΕΠΟΧΗ».   Η πρεμιέρα της παράστασης θα δοθεί στις 20 Ιουνίου στην Πάτρα και στις 28 Ιουνίου στην Αθήνα, στο Φεστιβάλ Βύρωνα. Στη συνέχεια η παράσταση θα περιοδεύσει σε πόλεις και θέατρα της ελληνικής περιφέρειας.

Monopoli Team

Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες κωμωδίες της Ευρωπαϊκής Αναγέννησης, μια κωμωδία με δαιμόνια πλοκή και διαρκείς ανατροπές, που φτάνουν συχνά στα όρια της σκηνικής υπερβολής. Η αιώνια διαμάχη μεταξύ των δύο φύλων είναι ο βασικός καμβάς, πάνω στον οποίο ο Κάρλο Γκολντόνι αναπτύσσει την κωμωδία του.

 

Στην εκδοχή αυτής της παράστασης, η κωμωδία εξελίσσεται σε διαφορετικούς χρόνους και μας ταξιδεύει σε διαφορετικές εποχές. Οι ήρωες της κωμωδίας συναντώνται για πρώτη φορά στην εποχή της ιταλικής αναγέννησης -18ος αιώνας- Βενετία, υπό τους ήχους της μουσικής του Βιβάλντι- και στη συνέχεια στον 19ο αιώνα (εποχή του ευρωπαϊκού ρομαντισμού). Τους ξανασυναντάμε στην περίοδο του μεσοπολέμου, υπό τους ήχους της τζαζ, σε μια σκηνή καμπαρέ και αργότερα στη μεταπολεμική Ευρώπη. Στο τέλος, ο χρόνος χάνεται… Οι ήρωες της κωμωδίας θα συνεχίσουν την ιστορία τους, σε μια αυθαίρετη-υπερβατική εποχή… εποχή του σκηνικού παιγνιδιού, του τσίρκου και της ακροβασίας, απ’ όπου κατάγεται, σε μεγάλο βαθμό, το σύγχρονο ευρωπαϊκό θέατρο.

 

 

Η κωμωδία ανεβαίνει σε απόδοση-σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη, σκηνικό-κοστούμια Γιώργου Πάτσα, μουσική Θοδωρή Οικονόμου, κινησιολογική επεξεργασία- χορογραφία ΄Ελενας Γεροδήμου και φωτισμούς Νίκου Σωτηρόπουλου.


Παίζουν οι ηθοποιοί: Ρένια Λουιζίδου, Κώστας Κόκλας, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Τάσος Γιαννόπουλος, Μαριάνθη Φωτάκη, Άγγελος Μπούρας, Άντεια Ολυμπίου, Αντώνης Δημητροκάλης

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b