MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
16
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

10 μύθοι για αεροπορικές εταιρείες και εισιτήρια

Υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες που πρέπει να ακολουθείτε όταν πρόκειται να αγοράσετε το εισιτήριό σας ή να το αλλάξετε; Επειδή δεν υπακούν όλες οι αεροπορικές εταιρίες στους ίδιους νόμους και στις ίδιες τακτικές, δημιουργούνται παρανοήσεις και μύθοι γύρω από τα εισιτήρια, τις τιμές τους και τις αλλαγές που μπορούν να υποστούν. Οι 10 συνήθεις μύθοι που πρέπει να προσέχετε, είναι:

10 μύθοι για αεροπορικές εταιρείες και εισιτήρια - Monopoli.gr
Monopoli Team

 

  1. Οι καλύτερες προσφορές είναι αυτές της τελευταίας στιγμής
    Κάποιες φορές παρουσιάζονται συμφέρουσες προσφορές της τελευταίας στιγμής. Ωστόσο, οι καλύτερες προσφορές γίνονται έναν, δύο ή και περισσότερους μήνες πριν από το ταξίδι. Αποφεύγετε να περιμένετε ευκαιρίες της τελευταίας στιγμής, γιατί μπορεί να βρεθείτε προ εκπλήξεων ως προς το τι περιλαμβάνουν ή δεν περιλαμβάνουν οι υπηρεσίες της προσφοράς.
  2. Μπορείτε να αλλάξετε το όνομα του εισιτηρίου
    Σε κάποιες εταιρίες και σε κάποιο συγκεκριμένο τύπο εισιτηρίου μπορείτε να αλλάξετε το όνομα του ταξιδιώτη με επιπρόσθετο κόστος. Αλλά στη μεγάλη πλειοψηφία των εταιριών η αλλαγή του ονόματος είναι αδύνατη, ειδικά όταν πρόκειται για διεθνείς πτήσεις. Εάν έχετε απορία, ρωτήστε την αεροπορική εταιρία ή τον ταξιδιωτικό σας πράκτορα προτού αγοράσετε το εισιτήριό σας.
  3. Μπορείτε να αγοράσετε το εισιτήριό σας 1 χρόνο πριν
    Τα συστήματα κρατήσεων είναι διαμορφωμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να γίνουν κρατήσεις το πολύ ένα χρόνο νωρίτερα από την προγραμματισμένη σας πτήση. Οποιαδήποτε κράτηση άνω των 365 ημερών μπορεί να ζητηθεί από την εταιρεία αλλά θα επιβεβαιωθεί αργότερα, όπως και η τιμή του εισιτηρίου σας.
  4. Μπορείτε να αναβαθμίσετε το εισιτήριό σας με χαμηλό κόστος
    Αν έχετε κλείσει εισιτήριο οικονομικής θέσης και θέλετε να το αναβαθμίσετε σε business, το κόστος είναι ιδιαίτερα ψηλό. Σε ορισμένες πτήσεις charter ή σε εταιρείες χαμηλού κόστους, αυτό μπορεί να γίνει σε πιο οικονομική τιμή, αλλά μην περιμένετε να πετάξετε στη business class της Lufthansa πληρώνοντας 50 ευρώ επιπλέον. Η διαφορά στην τιμή θα έχει πολλά μηδενικά.
  5. Οι αεροπορικές εταιρείες θα δεχτούν τα εισιτήρια άλλων εταιριών εάν πετάτε μέσω ίδιων αεροδρομίων
    Μπορεί να σας φαίνεται κοινή λογική αλλά δεν είναι! Για να αλλάξετε αεροπορικές εταιρείες πρέπει να ελέγξετε εάν η εταιρεία με την οποία κλείσατε το εισιτήριό σας έχει κάνει συμφωνία με την άλλη εταιρεία και εάν η άλλη εταιρεία θα εγκρίνει το εισιτήριό σας για να ταξιδέψετε με αυτή, κάτι που συμβαίνει ιδιαίτερα σπάνια.
     
  6. Θα πρέπει να μείνετε ένα βράδυ στον προορισμό σας για να πληρώσετε λιγότερα
    Αυτή η προϋπόθεση εξασθενεί ολοένα και περισσότερο. Κάποιες από τις διεθνής πτήσεις έχουν ως ελάχιστη προϋπόθεση ένα βράδυ διαμονή στον προορισμό σας αλλά για τις πτήσεις εσωτερικού αυτό έχει πάψει να ισχύει πια.
  7. Σε περίπτωση ανάγκης θα έχετε έκπτωση στην πτήση σας
    Ίσως παλαιότερα, που τα εισητήρια ήταν ακριβότερα, να υπήρχε η δυνατότητα να πετάξετε φθηνότερα σε περίπτωση πένθους ή οικογενειακών έκτακτων καταστάσεων. Λίγες αεροπορικές εταιρείες προσφέρουν πια αυτή τη δυνατότητα, και στις εταιρείες χαμηλού κόστους δεν παρέχεται τέτοια διευκόλυνση.
  8. Έχετε πάντα την επιλογή να κλείσετε εισιτήριο one-way
    Η δυνατότητα αυτή υπάρχει για τις πτήσεις εσωτερικού, όμως για διεθνείς ή ακόμα περισσότερο για υπερατλαντικές πτήσεις ίσως σας απαγορευτεί η είσοδος εάν δε φέρετε εισιτήριο επιστροφής.
  9. Οι αεροπορικές εταιρείες μπορούν να αλλάξουν ένα εισιτήριο αγορασμένο από ταξιδιωτικό γραφείο
    Δυστυχώς, αυτό δεν είναι πάντα αλήθεια. Ο ταξιδιωτικός πράκτορας είτε είναι άτομο είτε online πρακτορείο, κρατά τον φάκελο του εισιτηρίου σας και όλες τις πληροφορίες γι’ αυτό και οι αεροπορικές εταιρείες δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στον φάκελο αυτό. ’ρα είναι πρακτικά αδύνατο οι ίδιες οι εταιρείες να αλλάξουν το εισιτήριό σας, πρέπει να απευθυνθείτε στον ταξιδιωτικό σας πράκτορα.
  10. Μπορείτε να αλλάξετε ή να επιστρέψετε εισιτή

Περισσότερα από Προορισμοί