MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
15
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Η ιαπωνική κουλτούρα ζωντανεύει στο Μέγαρο Μουσικής!

Mε μια σειρά εκδηλώσεων από τις 22 έως τις 28 Νοεμβρίου!

Η ιαπωνική κουλτούρα ζωντανεύει στο Μέγαρο Μουσικής! - Monopoli.gr
Monopoli Team

Το Μέγαρο μουσικής παρουσιάζει από τις 22-28 Νοεμβρίου το σύγχρονο πρόσωπο της Ιαπωνίας με μία σειρά εκδηλώσεων, εκθέσεων και παραστάσεων αφιερωμένων στην ιαπωνική κουλτούρα. Το ιαπωνικό πνεύμα αντικατοπτρίζεται στην αρχιτεκτονική και τη μουσική, τις αναπαραστατικές τέχνες και τη γεύση και μας καλεί να το εξερευνήσουμε! Μερικές από τις εκδηλώσεις της ιαπωνικής εβδομάδας είναι οι εξής:

Αρχιτεκτονική
Από τις 22-28 Νοεμβρίου ο διάσημος, βραβευμένος Ιάπωνας αρχιτέκτονας Kengo Kuma, ο οποίος έχει επισκεφτεί ξανά τη χώρα μας., παραχωρεί μια σειρά διαλέξεων. Είναι γνωστός για την προσπάθεια του να συγκεράσει την τέχνη της γενέτειρας του με τη σύγχρονη δυτική τέχνη και πάνω σ’ αυτόν τον άξονα θα δούμε έκθεση με έργα του.
Επιπλέον, καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης μπορείτε να θαυμάσετε το γλυπτό «Σπιράλ» αλλά και άλλα έργα του σπουδαίου Ιάπωνα γλύπτη Osamu Kido.

Μουσική
Την Κυριακή 22 Νοεμβρίου οι μουσικόφιλοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τη συναυλία του Tokyo Ensemble που διασκευάζει διάσημα έργα των Τακεμίτσου, Ταίηλορ, Μότσαρτ και Ντβόρζακ.
Στις 23 Νοεμβρίου νέα ταλαντούχα πρόσωπα του Ergon Ensemble παρουσιάζουν το διεθνές ρεπερτόριο τους.
Από την ιαπωνική εβδομάδα δε λείπει και το ελληνικό στοιχείο αφού το Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής παρουσιάζει στις 24 και 25 Νοεμβρίου έργα νέων Ελλήνων και ξένων συνθετών εμπνευσμένα από την Ανατολή.

Αναπαραστατικές τέχνες
Το «Voyage» από το χοροθέατρο Dumb Type του Κιότο είναι ίσως το σημαντικότερο θέαμα της ιαπωνικής εβδομάδας. Οι θεατές ταξιδεύουν (voyageσημαίνει ταξίδι) σε μία πανδαισία φωτός, εικόνας, λόγου και σώματος όλα συνδυασμένα άψογα με τη σύγχρονη τεχνολογία. Εμπνευσμένο από την ίδια την ανθρώπινη ύπαρξη και τις παραστατικές τέχνες, είναι παράλληλα σουρεαλιστική αλλά και ρεαλιστική. Γνωρίστε το «Voyage» στις 25 και 26 Νοεμβρίου.
Το παραδοσιακό κουκλοθέατρο “Shinnai Jooruri & Ηachioji Κuruma Νingyo” (Νingyo σημαίνει κούκλα) παρουσιάζεται στις 27 Νοεμβρίου. Ο καλλιτέχνης που παίζει με τις κούκλες αφηγείται ιστορίες από την ιαπωνική λογοτεχνία καθώς και τα πιο σημαντικά γεγονότα της ιαπωνικής ιστορίας. Κατά τη διάρκεια της παράστασης θα απολαύσετε και το συγκινητικό μοναχικό τραγούδι Σίναϊ.

Γεύση
Την Τετάρτη 25 του μηνός θα πραγματοποιηθεί επίδειξη παρασκευής παραδοσιακών ιαπωνικών γλυκισμάτων Wagashi. ΤαWagashi είναι μικροσκοπικά γλυκά-μπουκιές από πάστα γλυκών φασολιών και ιδιαίτερα υγιεινά γιατί δεν περιέχουν ζωικά λίπη.
Στις 27 Νοεμβρίου , προβάλλεται η τέχνη του σάκε για τους φανατικούς τις ιαπωνικής κουζίνας! Το σάκε παρασκευάζεται από ρύζι και χρειάζεται μαεστρία μέχρι να αποκτήσει την τελική του μορφή και γεύση. Οι ειδικοί θα σας αποκαλύψουν όλα τα μυστικά τους!

Παράλληλες εκδηλώσεις
Πολύ ενδιαφέρον αναμένεται να είναι το θέαμα εικονικής πραγματικότητας Toppan μέσω του οποίου ξεναγούμαστε στους αρχαιολογικούς χώρους της Ιαπωνίας «εικονικά». Το μεγαλόπρεπο κάστρο Έντο δεν υπάρχει πια, ζωντανεύει όμως μπροστά στα μάτια μας χάρη στην τεχνολογία. Απολαύστε το καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης.

Για περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση και το πρόγραμμα της επισκεφτείτε το www.megaron.gr ή τηλεφωνήστε στο 210 7282333

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b