MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
16
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Έχετε κανονίσει το επόμενο σας «mancation»;

Η νέα τάση: Holidays for boys!

Έχετε κανονίσει το επόμενο σας «mancation»; - Monopoli.gr
Monopoli Team

Τι προκύπτει όταν συνθέσει κανείς τις αγγλικές λέξεις «man» και «vacation»; Μια σχετικά νέα αντίληψη διακοπών που κερδίζει συνεχώς έδαφος, ειδικά στο εξωτερικό: Το «mancation», δηλαδή, «διακοπές για άντρες».

Η λέξη είναι βεβαίως αμερικάνικος ιδιωματισμός και παρόλο που δεν είναι εύκολο να προσδιορίσει κανείς το πότε και πώς ακριβώς «γεννήθηκε», το σίγουρο είναι ότι έγινε ευρύτερα γνωστή το 2006, όταν ακούστηκε από το στόμα του πρωταγωνιστή, Vince Vaughn, σε μια σκηνή της ταινίας «Τα χαλάσαμε». O όρος θα μπορούσε ίσως καλύτερα να εξηγηθεί ως εξής:

Διακοπές μόνο για άντρες, οι οποίες συνήθως συμπεριλαμβάνουν δραστηριότητες που σκοπό έχουν να ανεβάσουν τα επίπεδα της αδρεναλίνης τους και να εκτονώσουν τα αντίστοιχα της τεστοστερόνης τους.

Έτσι λοιπόν, νεαροί, τριαντάρηδες ή μεσήλικες κάθε επαγγέλματος και τάξης, ελεύθεροι ή παντρεμένοι, οργανώνουν διακοπές αποκλειστικά για την «αντροπαρέα», αποκλείοντας τις γυναίκες της ζωής τους από αυτές.

Το κίνητρό τους μπορεί να είναι η κοινή τους επιθυμία να διατηρήσουν τη φιλία που τους δένει, ή να μοιραστούν –πολλές φορές πρωτόγνωρες- εμπειρίες που θα τους προσφέρουν ευχαρίστηση κι αναζωογόνηση. Να μιλήσουν, να δοκιμάσουν καινούρια πράγματα, να επιδοθούν σε δραστηριότητες που θα ήταν βαρετές για τις συντρόφους τους, ή απλά να διασκεδάσουν πίνοντας και κυνηγώντας το «ωραίο φύλο».

Ψάχνοντας στο Internet, μπορεί ν’ ανακαλύψει κανείς δεκάδες ταξιδιωτικά γραφεία, συμβούλους διακοπών, αλλά και ξενοδοχεία που έχουν να προτείνουν εκατοντάδες εναλλακτικές λύσεις για όσους θέλουν να οργανώσουν διακοπές για άντρες, ανάλογα με τα ενδιαφέροντα, τις δυνατότητες ή τις επιθυμίες της κάθε παρέας. Υπάρχουν προτάσεις για ψάρεμα στην Ιρλανδία, για τζόγο στο Λας Βέγκας, για γκολφ στην Ισπανία, για σκι στις ’λπεις, για ποδόσφαιρο στην Αγγλία, ή –για τους λιγότερο δραστήριους- για χαλάρωση και περιποίηση σε πολυτελή σπα.

Μια επίσκεψη στον δικτυακό τόπο www.mancations.com, με αποκλειστικό αντικείμενο τη συγκέντρωση και τη διάθεση των σχετικών πληροφοριών κι ιδεών, ίσως σας δώσει την έμπνευση που χρειάζεστε για να οργανώσετε το πρώτο, ή το επόμενό σας «mancation».

Το μόνο που μένει να ευχηθούμε εμείς είναι… καλή τύχη όταν το ανακοινώσετε στις συντρόφους σας.

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b