MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
16
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Tαξιδεύοντας στο Λονδίνο

Γνωρίστε τα μέσα μεταφοράς από και προς τα αεροδρόμια του Λονδίνου

Monopoli Team

Το Λονδίνο είναι αναμφισβήτητα ένας από τους πιο συχνούς προορισμούς για τον Έλληνα επαγγελματία. Δεκάδες πτήσεις ενώνουν καθημερινά το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με τα αεροδρόμια του Χήθροου, του Γκάτγουικ και, πιο πρόσφατα, του Στάνστεντ (σ’ αυτό το τελευταίο προσγειώνονται οι πτήσεις της Aegean Airlines).

Είναι λοιπόν χρήσιμο, ο επιβάτης από την Αθήνα να γνωρίζει εκ των προτέρων λίγες πληροφορίες για τα μέσα που μπορούν να τον μεταφέρουν από κάθε ένα από αυτά τα αεροδρόμια στο κέντρο του Λονδίνου και το αντίστροφο, φυσικά.

Αεροδρόμιο Χήθροου (London Heathrow Airport)

  • Ο πιο γρήγορος τρόπος να διανύσετε τα 32 χιλιόμετρα που χωρίζουν το Χήθροου από το κέντρο του Λονδίνου είναι με το τρένο που αποκαλείται «London Express» το οποίο λειτουργεί από τις 5 τα ξημερώματα ως λίγο πριν τα μεσάνυχτα κι αναχωρεί κάθε δεκαπέντε λεπτά. Το ταξίδι ως τον σταθμό του Πάντινγκτον (Paddington Station) διαρκεί 15- 20 λεπτά. Το εισιτήριο κοστίζει 16,50 λίρες και μπορείτε να το αγοράσετε εκ των προτέρων σε ηλεκτρονική μορφή, μέσω διαδικτύου.
  • Μπορείτε επίσης να πάτε με το μετρό αλλά ίσως να ταλαιπωρηθείτε με την πολυκοσμία, ειδικά αν έχετε πολλές βαλίτσες. Αμαξοστοιχίες φεύγουν κάθε 5-9 λεπτά, το ταξίδι ως το Λέστερ Σκουέαρ (Leicester Square) – που βρίσκεται στην καρδιά της πόλης – διαρκεί περίπου 1 ώρα και το εισιτήριο κοστίζει 4 λίρες. Τις νυχτερινές ώρες που σταματάει το μετρό, η γραμμή εξυπηρετείται από το νυχτερινό λεωφορείο Ν97.
  • Για μεγαλύτερη άνεση και καλύτερη εξυπηρέτηση προτιμήστε το «National Express dot2dot», ένα πολυτελές μίνι-λεωφορείο που συνδέει, εικοσιτέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο, το αεροδρόμιο απευθείας με τα περισσότερα ξενοδοχεία του κεντρικού Λονδίνου. Καθώς το λεωφορείο ταξιδεύει σε λεωφορειόδρομους, κάνει το πολύ τρεις στάσεις κι είναι εξοπλισμένο με ηλεκτρονικά μέσα παρακολούθησης της κυκλοφορίας (τόσο της εναέριας όσο και της επίγειας), η έγκαιρη άφιξη σας στον προορισμό σας είναι εγγυημένη. Το κόστος; Κάτω από το μισό απ’ ότι θα κόστιζε η διαδρομή με ταξί: 22 ευρώ.
  • Αν προτιμήσετε το κανονικό λεωφορείο, το «National Express Coach Service», το ταξίδι ως το σταθμό της Βικτώρια (Victoria Coach Station) θα διαρκέσει από 40 λεπτά ως μιάμιση ώρα. Το εισιτήριο κοστίζει 4 λίρες και τα λεωφορεία ξεκινούν να αναχωρούν από το Χήθροου στις 5:30 το πρωί και σταματούν στις 9:30 το βράδυ. Τις ενδιάμεσες ώρες υπάρχει νυχτερινό λεωφορείο, κάθε 30 λεπτά, από την πλατεία Τραφάλγκαρ (Trafalgar Square).
  • Υπάρχει, τέλος, πάντοτε κι η λύση του ταξί, η οποία όμως, θα σας κοστίσει πάνω από 40 λίρες.

Αεροδρόμιο Γκάτγουικ (London Gatwick Aiport)

  • Το αεροδρόμιο του Γκάτγουικ βρίσκεται 45 χιλιόμετρα νότια του Λονδίνου και είναι πολύ μικρότερο από αυτό του Χήθροου. Η ευκολότερη συγκοινωνία για το κεντρικό Λονδίνο (για το σταθμό της Βικτώρια), είναι μέσω του τρένου Gatwick Express. Τρένα φεύγουν κάθε 15 λεπτά από νωρίς το πρωί ως σχεδόν τα μεσάνυχτα, το ταξίδι διαρκεί 30 λεπτά και το εισιτήριο κοστίζει περίπου 18 λίρες.
  • Μια δεύτερη εναλλακτική λύση είναι το τρένο Thameslink που συνδέει το Γκάτγουικ με τρεις σταθμούς κατά μήκος του Τάμεση (King’s Cross, London Bridge και Blackfriars). Τρένα φεύγουν κάθε 30 λεπτά και το εισιτήριο κοστίζει 10 λίρες.
  • Μια ακόμη σιδηροδρομική εταιρεία με τρένα μεταξύ Γκάτγουικ και σταθμού Βικτώρια,είναι το Southern Railway. Τα τρένα της φεύγουν κάθε 15 λεπτά κατά τη διάρκεια της μέρας και κάθε 1 ώρα μεταξύ 1:00 και 4:00 τα ξημερώματα. Το ταξίδι διαρκεί 35 λεπτά και η τιμή του εισιτηρίου είναι περίπου 9 λίρες.
  • Από λεωφορεία, υπάρχει το National Express, πάλι από και προς το σταθμό της Βικτώρια, με συχνότητα κάθε μια ώρα. Το κόστος του εισιτηρίου είναι χαμηλότερο (6 λίρες), το ταξίδι όμως είναι αρκετά μεγάλο: το λιγότερο, 1 ώρα και 45 λεπτά.
  • Τέλος, υπάρχει κι εδώ γραμμή μίνι-λεωφορείου, το EasyBus (αδελφή εταιρεία της EasyJet), που αναχωρεί κάθε 20 ή κάθε 30 λεπτά- ανάλογα με την ώρα της μέρας.
  • Με πίστη στη φιλοσοφία της εταιρείας, το κόστος είναι κι εδώ πολύ χαμηλό: Από 2 λίρες, με την προϋπόθεση ότι να κλείσετε έγκαιρα τη θέση σας.

Αεροδρόμιο Στάνστεντ (London Stansted Airport)

  • Το αεροδρόμιο του Στάνστεντ είναι το μικρότερο από τα τρία και χρησιμοποιείται κυρίως από μικρότερες αεροπορικές εταιρείες (από Αθήνα, η EasyJet και η Aegean Airlines). Υπάρχει κι εδώ υπηρεσία μίνι-λεωφορείων της EasyBus, με το ίδιο κόστος και συχνότητα όπως και στο Γκάτγουικ.
  • Ο καλύτερος τρόπος συγκοινωνίας με το Λονδίνο είναι με το τρένο Stansted Express που αναχωρεί κάθε 15 λεπτά, από τις 6:00 το πρωί ως τα μεσάνυχτα. Το ταξίδι ως το σταθμό Λίβερπουλ Στρητ (Liverpool Street Station) διαρκεί 45 λεπτά και τα εισιτήρια κοστίζουν από 15,50 λίρες.
  • Αν δε βιάζεστε, υπάρχει βέβαια πάντα και το λεωφορείο National Express ως το σταθμό Βικτώρια. Οπλιστείτε όμως με πολύ υπομονή: το ταξίδι διαρκεί πάνω από 1 ώρα και 40 λεπτά και το λεωφορείο κάνει δεκάδες στάσεις.Το εισιτήριο κοστίζει 10 λίρες και οι ακριβείς ώρες αναχώρησης μεταβάλλονται συχνά.

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b