MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
17
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Wi-Fi εν πτήσει: The next big thing στις αερομεταφορές

Συζυτιόταν εδώ και χρόνια, αλλά φαίνεται ότι το 2009 θα είναι η χρονιά από την οποία θα μπορούμε να μιλάμε για προσφερόμενες wi-fi υπηρεσίες εν πτήσει . Η ανάγκη πλέον -και όχι πολυτέλεια- της χρήσης ασύρματων ψηφιακών υπηρεσιών επικοινωνίας κατά τη διάρκεια επιβατικών αεροπορικών ταξιδιών αποτελεί προτεραιότητα «προστιθέμενης αξίας» για τους αεροπορικούς φορείς, και ήδη κυρίως αμερικανικές εταιρείες πραγματοποιούν δοκιμές για την ευρεία εφαρμογή της.

Monopoli Team

Στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει ξεκινήσει να γίνεται περιορισμένη χρήση υπηρεσιών wi-fi σε εμπορικές πτήσεις. Παρά το υψηλό κόστος που επιβαρύνει τις εταιρείες ώστε να μπορούν να προσφέρουν μια τέτοια δυνατότητα, οι προοπτικές σημαντικών κερδών που εγείρει η επέκταση της χρήσης τέτοιων υπηρεσιών και στις επιβατικές πτήσεις, μέσω της επιπλέον χρέωσης στον πελάτη αλλά και μέσω της προσέλκυσης περισσότερων επιβατών, θέτουν το ζήτημα στις πρώτες θέσεις του businessplan τους.

Τις υπηρεσίες αυτές ο επιβάτης θα μπορεί να τις χρησιμοποιεί αφού το αεροπλάνο πιάσει ένα συγκεκριμένο ύψος, και έχοντας ως μέσο μια μικρή συσκευή που θα του παρέχεται από το προσωπικό εφόσον έχει πληρώσει για την υπηρεσία. Βέβαια αρχικά τουλάχιστον δεν θα προσφέρονται δυνατότητες ανάλογες του απεριόριστου surfing «εδάφους». Έτσι, θα εξυπηρετείται κυρίως η αποστολή μηνυμάτων, η «βασική» περιήγηση στο διαδίκτυο και η πρόσβαση σε προσωπικά accounts, πχ. μέσω Blackberry.

Οι αεροπορικές εταιρείες που αυτό τον καιρό βρίσκονται σε φάση δοκιμαστικών εφαρμογών, είναι μεταξύ άλλων οι DeltaAirlines, VirginAmerica, UnitedAirlines, American Airlines. Ως το τέλος του έτους αναμένεται να ανακοινώσουν αναλυτικότερα στοιχεία σχετικά με το χρονοδιάγραμμα διάθεσης της υπηρεσίας στην αγορά, τις τιμές, τον αριθμό αεροσκαφών του στόλου τους που θα προσφέρουν την υπηρεσία, κ.λ.π., κάτι που φυσικά θα δώσει το έναυσμα για ανάλογες κινήσεις και από άλλες εταιρείες εντός και εκτός των Η.Π.Α.

Περισσότερα από Προορισμοί