MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
08
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ

Κόλαση και Παράδεισος από τον Ρομπέρτο Μπενίνι

Ο σπουδαίος ηθοποιός Ρομπέρτο Μπενίνι έρχεται στην Αθήνα για δύο μοναδικές παραστάσεις, στις 5 και 6 Μαΐου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός για την ταινία του «Η ζωή είναι ωραία», ξεκινά φέτος μια παγκόσμια περιοδεία παρουσιάζοντας την «Θεία Κωμωδία» του Δάντη (με μία παράσταση που φέρει τον τίτλο «Inferno e Paradiso» […]

Κόλαση και Παράδεισος από τον Ρομπέρτο Μπενίνι - Monopoli.gr
Monopoli Team

Ο σπουδαίος ηθοποιός Ρομπέρτο Μπενίνι έρχεται στην Αθήνα για δύο μοναδικές παραστάσεις, στις 5 και 6 Μαΐου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός για την ταινία του «Η ζωή είναι ωραία», ξεκινά φέτος μια παγκόσμια περιοδεία παρουσιάζοντας την «Θεία Κωμωδία» του Δάντη (με μία παράσταση που φέρει τον τίτλο «Inferno e Paradiso» ή «Κόλαση και Παράδεισος»), το σπουδαιότερο ιταλικό επικό ποίημα και ένα από τα σημαντικότερα έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας.
Για τις παραστάσεις στην Αθήνα, ο Μπενίνι επέλεξε να παρουσιάσει το πρώτο από τα τρία μέρη του ιταλικού επικού ποιήματος («Κόλαση», «Καθαρτήριο», «Παράδεισος»). Σκηνοθετεί τον εαυτό του στο 5ο canto, που πραγματεύεται την έννοια της αγάπης και της λαγνείας.
Η Θεία Κωμωδία γράφτηκε στο διάστημα 1308-1321. Ο Δάντης διηγείται, σε πρώτο πρόσωπο, ένα φανταστικό ταξίδι στον Αδη. Στην αφήγηση του χρησιμοποιεί πολλά στοιχεία και λεπτομέρειες, όπως οι ώρες, οι τοποθεσίες και το δρομολόγιο. Στο πέρασμά του από την Κόλαση και το Καθαρτήριο τον συνοδεύει ο δάσκαλός του Βιργίλιος. Στην πορεία προς τον Παράδεισο, όμως, παρούσα είναι η Βεατρίκη, σύμβολο της γυναίκας, βασισμένο πιθανώς στη Βεατρίκη Πορτινάρι, η οποία ήταν υπαρκτό πρόσωπο.
Ο Ιταλός κωμικός επιδιώκει να δώσει στο μονόλογο αυτό μια ευκολία πρόσβασης και λαϊκότητα και να τον φέρει κοντά στο θεατή.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας:
Σκηνοθεσία: Ρομπέρτο Μπενίνι


Παίζουν: Ρομπέρτο Μπενίνι

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b