MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
12
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Χορός

Κλυταιμνήστρα από την Martha Graham Dance Company

Με την «Κλυταιμνήστρα» της Μάρθα Γκράχαμ, σε παγκόσμια παρουσίαση αναβίωσης της ιστορικής παραγωγής του 1958, ανοίγει ο Kύκλος Χορός στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Το έργο, το μεγαλύτερο σε διάρκεια που χορογράφησε η εμβληματική αυτή προσωπικότητα της ιστορίας του σύγχρονου χορού, παρουσιάζεται από την Ομάδα Χορού Μάρθα Γκράχαμ, δύο μήνες πριν την αμερικανική του πρεμιέρα, στο […]

Κλυταιμνήστρα από την Martha Graham Dance Company - Monopoli.gr
Monopoli Team

Με την «Κλυταιμνήστρα» της Μάρθα Γκράχαμ, σε παγκόσμια παρουσίαση αναβίωσης της ιστορικής παραγωγής του 1958, ανοίγει ο Kύκλος Χορός στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Το έργο, το μεγαλύτερο σε διάρκεια που χορογράφησε η εμβληματική αυτή προσωπικότητα της ιστορίας του σύγχρονου χορού, παρουσιάζεται από την Ομάδα Χορού Μάρθα Γκράχαμ, δύο μήνες πριν την αμερικανική του πρεμιέρα, στο Κένεντι Σέντερ της Ουάσινγκτον. Η Ομάδα Χορού Μάρθα Γκράχαμ με τις παραστάσεις αυτές γιορτάζει την συμπλήρωση πενήντα χρόνων από την πρώτη παρουσίαση του έργου. Οι παραστάσεις της Αθήνας αλλά και αυτές που θα δοθούν στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, της Θεσσαλονίκης, εγκαινιάζουν μια μεγάλη παγκόσμια περιοδεία.

Το έργο έκανε πρεμιέρα το 1958 στη Νέα Υόρκη. Η Γκράχαμ ήταν τότε 64 ετών, όταν χόρεψε τον κεντρικό ρόλο. Εκτός από την χορογραφία, την υπογραφή της Γκράχαμ έχουν και τα κοστούμια της παράστασης (με τη συνεργασία της Ελεν ΜακΓκίχι). Η μουσική είναι του Αιγύπτιου συνθέτη, Χαλίμ ελ-Νταμτ, τα σκηνικά του Αμερικανο-Ιάπωνα γλύπτη Ιζάμου Νογκούσι και οι φωτισμοί του Ζαν Ρόζενταλ. Την αναβίωση υπογράφει η Κάρεν Γιάνγκ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας:
Σκηνοθεσία:


Παίζουν:

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b