Χώμα: Η bijoux de kant εγκαινιάζει το νέο HOOD με αφετηρία τη «Μητέρα του σκύλου» του Μάτεσι
Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή«Χώμα», η παράσταση της bijoux de kant, βασισμένη στη «Μητέρα του Σκύλου» του Παύλου Μάτεσι, εγκαινιάζει το νέο Ηood στο Θησείο, με τη σκηνοθετική υπογραφή του Γιάννη Σκουρλέτη.
Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης
Προσθήκη του monopoli.gr στην GoogleΗ bijoux de kant και ο σκηνοθέτης Γιάννης Σκουρλέτης εγκαινιάζουν το νέο HOOD στο Θησείο (Ακταίου 35) με το «Χώμα» μια παράσταση βασισμένη στο έργο του Παύλου Μάτεσι «Η μητέρα του σκύλου». Η πρεμιέρα της παράστασης θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου.
Λίγα λόγια για την παράσταση
Η παράσταση «Χώμα» πρωτοπαρουσιάστηκε τον Αύγουστο του 2026 στο σπίτι που γεννήθηκε ο Παύλος Μάτεσις στο χωριό Λαμπεία, στην Ηλεία. Το «Χώμα» θα εγκαινιάσει τον νέο χώρο της bijoux de kant, στο Θησείο, για 8 συλλεκτικές παραστάσεις. Η ασήμαντη, άοπλη και αδύναμη Ραραού περιφέρεται ως γελωτοποιός υπερασπίζοντας με τη ζωή της την ταπεινωμένη μητέρα της, μια γυναίκα που στα χρόνια της κατοχής έκανε ερωτική σχέση με τον Ιταλό κατακτητή. Η παράσταση θίγει ένα από τα κορυφαία ταμπού της ελληνικής ιστορίας, μια μεγάλη αποσιώπηση. Ο Μάτεσις δίνει τον λόγο στους πτωχούς τω πνεύματι για να μιλήσουν για το μεγάλο ιστορικό τραύμα.
Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης
Προσθήκη του monopoli.gr στην GoogleΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
- Όλα… Λάθος!: Η ξεκαρδιστική κωμωδία επιστρέφει στο Θέατρο Αθηνά
- Το Jazz στο Μουσείο επιστρέφει με David Lynch και Heritage Band
- Κατερίνα Γώγου: Το Γαμώτο που Δεν Έζησα, του Ανδρέα Ζαφείρη στη Σκηνή Brecht-2510
- 30 χρόνια Μήτσος: Ο Δημήτρης Μυστακίδης “γιορτάζει” με special guests στο Κύτταρο
- Ο ήχος της Αθήνας καταλαμβάνει το ισόγειο του Onassis Ready – Πώς η Pink.wav έστησε το «αθηναϊκό» stage του Borderline
- Αθήνα