MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
07
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πάσχα στην Αθήνα: Όλες οι εκδηλώσεις της πόλης από τον Δήμο Αθηναίων

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Με ένα πλούσιο πρόγραμμα πολιτιστικών και κοινωνικών δράσεων, ο Δήμος Αθηναίων υποδέχεται το Πάσχα, προσκαλώντας ανθρώπους κάθε ηλικίας να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις που συνδυάζουν τη δημιουργία, τη μουσική, την παράδοση και την αλληλεγγύη.

Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, δήλωσε: «Φέτος το Πάσχα, η Αθήνα γίνεται μια μεγάλη γιορτή δημιουργίας, μουσικής και αλληλεγγύης σε κάθε γειτονιά. Από τα Κέντρα Δημιουργικής Μάθησης μέχρι τα μουσεία και τις σκηνές της πόλης, δίνουμε χώρο στα παιδιά να δημιουργήσουν, στους καλλιτέχνες να εκφραστούν και σε όλους να πάρουν μέρος δωρεάν σε πολιτιστικές δράσεις, όπως το «Κυνήγι του Σοκολατένιου Λαγού». Το Πάσχα, όμως, είναι πάνω απ’ όλα μια γιορτή προσφοράς. Με δράσεις στήριξης σε οικογένειες που έχουν ανάγκη και με το Πασχαλινό Γεύμα Αγάπης για άπορους και άστεγους συμπολίτες μας, στέλνουμε το μήνυμα ότι κανείς δεν είναι μόνος στην Αθήνα. Σας καλώ να συμμετέχετε στις πασχαλινές μας εκδηλώσεις και να μοιραστούμε μαζί το φως της Λαμπρής».

Από τα τέλη Μαρτίου έως και τη Μεγάλη Εβδομάδα, πολιτιστικοί χώροι, μουσεία, θέατρα και δομές του Δήμου Αθηναίων φιλοξενούν εργαστήρια για παιδιά, συναυλίες, εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις κοινωνικής προσφοράς.

Πασχαλινές πολιτιστικές δράσεις στις γειτονιές από τον ΟΠΑΝΔΑ

Με την επιμέλεια του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), στα Κέντρα Δημιουργικής Μάθησης του Δήμου στις γειτονιές του Αγίου Παύλου, του Γκύζη, των Ευελπίδων, της Κυψέλης και των Σεπολίων πραγματοποιούνται δωρεάν πασχαλινά εικαστικά εργαστήρια για παιδιά, με κατασκευές, ζωγραφική αυγών, δημιουργία παραδοσιακών καλαθιών και άλλες δραστηριότητες εμπνευσμένες από τα έθιμα του Πάσχα. Παράλληλα, επίσης δωρεάν, η Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων διοργανώνει το διαδραστικό παιχνίδι «Το Κυνήγι του Σοκολατένιου Λαγού», όπου τα παιδιά ανακαλύπτουν στοιχεία της τέχνης μέσα από ένα δημιουργικό κυνήγι θησαυρού.

Το μουσικό πρόγραμμα του ΟΠΑΝΔΑ περιλαμβάνει ξεχωριστές συναυλίες με πασχαλινό χαρακτήρα σε ιδιαίτερους χώρους της πόλης. Μεταξύ αυτών, η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών (Μητρόπολη), στις 31 Μαρτίου στις 19.00, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, την πασχαλινή συναυλία «Του Δείπνου σου του Μυστικού» με θρησκευτικά χορωδιακά έργα εμπνευσμένα από το «Θείο Δράμα» από την Βυζαντινή εποχή μέχρι και τις ημέρες μας. Παράλληλα, η Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων συμμετέχουν στις 4 Απριλίου στις 20.30, σε μια ξεχωριστή συναυλία με έργα του Θωμά Μπακαλάκου στο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας», αφιερωμένη στη δύναμη του «Ύμνου της Αγάπης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι μεγάλες συναυλίες που δεν θα χάσουμε πριν το καλοκαίρι12.09.2018

Τη Μεγάλη Δευτέρα 6 Απριλίου με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, «Το αριστούργημα του Pergolesi συνομιλεί με το Μπαρόκ του Νέου Κόσμου στην Οικία Αγγελικής Χατζημιχάλη» στην Πλάκα. Η σαγηνευτική γλώσσα του μπαρόκ συνομιλεί με αποσπάσματα από το εμβληματικό Stabat Mater του Pergolesi. Το κοινό συστήνεται με τα έργα των Λατινοαμερικάνων συνθετών Domenico Zipoli και José de Orejón y Aparicio σε πανελλήνια πρεμιέρα, αναδεικνύοντας τον διάλογο ανάμεσα σε ένα σπάνια εκτελεσμένο μπαρόκ ιδίωμα και τη σημερινή, πολυπολιτισμική εμπειρία της πόλης.

Το Ergon Ensemble παρουσιάζει ένα πρόγραμμα βαθιάς πνευματικής και πολιτισμικής αναζήτησης, με τις ξεχωριστές φωνές της Σαββίνας Γιαννάτου και της Μαρίας Κωστράκη, τη Μεγάλη Τρίτη 7 Απριλίου στις 20.30, στο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας».

Δείτε εδώ αναλυτικά τις Πασχαλινές δράσεις και εκδηλώσεις του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Ταξίδι στον κόσμο της όπερας για παιδιά

Σημαντική θέση στο πρόγραμμα κατέχουν και τα πασχαλινά camps για παιδιά στα μουσεία του Δήμου. Στο Easter Camp MCM Kids του Μουσείου Μαρία Κάλλας, πασχαλινά μυστήρια, χαμένες όπερες και πολύχρωμοι καμβάδες περιμένουν τους μικρούς Αθηναίους σε ένα τριήμερο δημιουργικό πρόγραμμα που συνδυάζει τη μουσική, το θέατρο, τα εικαστικά και πολύ παιχνίδι.

Από τη Μεγάλη Δευτέρα έως και τη Μεγάλη Τετάρτη (6 – 8 Απριλίου 2026), από 10:00 π.μ. έως 13:00, παιδιά ηλικίας 5 έως 10 ετών, συμμετέχουν σε βιωματικές δραστηριότητες που τα φέρνουν σε επαφή με τον κόσμο της όπερας και των παραστατικών τεχνών. Παράλληλα, γνωρίζουν τη ζωή και το έργο της Μαρίας Κάλλας μέσα από θεατροπαιδαγωγικά προγράμματα και εικαστικές δημιουργίες.

Η κράτηση μπορεί να γίνει για μία ή περισσότερες ημέρες μεμονωμένα.

Περιορισμένος αριθμός θέσεων – Απαραίτητη η κράτηση θέσης.
Δείτε περισσότερα εδώ.

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων: Πασχαλινό camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου γίνεται το απόλυτο σκηνικό για παιδιά ηλικίας 5-9 ετών, σε ένα τριήμερο Easter Camp, γεμάτο δημιουργικές δραστηριότητες, από τη Μ. Δευτέρα έως και τη Μ. Τετάρτη (6 – 8 Απριλίου). Στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, το παλιό εργοστάσιο φωταερίου μετατρέπεται σε ένα πολύχρωμο πεδίο παιχνιδιού και μάθησης, με εργαστήρια, υπαίθριες δράσεις, θεατροπαιδαγωγικά προγράμματα και παιχνίδια εξερεύνησης εμπνευσμένα από πασχαλινές παραδόσεις από όλο τον κόσμο.

Το πρόγραμμα υλοποιείται καθημερινά από 09:00 π.μ. έως 13:30, με δυνατότητα συμμετοχής από μία έως και τρεις ημέρες, προσφέροντας στα παιδιά μια εμπειρία που ενισχύει τη δημιουργικότητα και τις κοινωνικές δεξιότητες.

Περιορισμένος αριθμός θέσεων – Απαραίτητη η κράτηση θέσης.
Για περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Πασχαλινό Γεύμα Αγάπης & δράσεις αλληλεγγύης στην Αθήνα

Παράλληλα, ο Δήμος Αθηναίων προγραμματίζει σημαντικές δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης, με διανομή δώρων και ειδών πρώτης ανάγκης σε ωφελούμενες οικογένειες στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών και στους ωφελούμενους της Εστίας των Αθηνών.

Οι δράσεις θα κορυφωθούν την Κυριακή 12 Απριλίου με το Πασχαλινό Γεύμα Αγάπης στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ Ρουφ, όπου ο Δήμος Αθηναίων θα προσφέρει γεύμα στους άπορους και άστεγους συνανθρώπους μας, στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης και προσφοράς.

Με δράσεις για όλες τις ηλικίες και σε διαφορετικές γειτονιές της πόλης, ο Δήμος προσκαλεί Αθηναίους και επισκέπτες να μοιραστούν τη χαρά του Πάσχα μέσα από τη μουσική, τη δημιουργία και την προσφορά.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Εκδηλώσεις
Σχετικά Θέματα
Εικαστικά
«Κλεμμένος Πειρατής» – «Beauty and Blue»: Το διπλό εκθεσιακό ταξίδι του Απόστολου Χαντζαρά στην Πάτμο
Εκδηλώσεις
5 χρόνια Θέατρο Μπέλλος: Ένας ανοιχτός διάλογος με την εποχή μας το ρεπερτόριο της σεζόν 2026-27
Cine News
Park your Cinema: Δωρεάν προβολές για μικρούς και μεγάλους τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο στο ΚΠΙΣΝ
Εκδηλώσεις
Τι θα κάνουμε την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου στην πόλη;
Εκδηλώσεις
Free City: 12 δωρεάν εκδηλώσεις για διασκέδαση την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου
Εκδηλώσεις
Από τις Τρωάδες έως τα «αιθέρια γλυπτά» της Βένιας Δημητρακοπούλου: 6+1 λόγοι να βγεις από το σπίτι αυτό το Σ/Κ
Εκδηλώσεις
Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 8 δωρεάν εκδηλώσεις για διασκέδαση στην Αθήνα
Εκδηλώσεις
Το 3ο Φεστιβάλ Ακροναυπλίας επιστρέφει ως ζωντανή σκηνή πνευματικής και λαϊκής ιστορίας
Εικαστικά
Μετεώρημα Ι-II: Στα Κύθηρα, η ζωγραφική της Βασιλικής Κοσκινιώτου “συναντά” τoν Νίκο Καρούζο
Εκδηλώσεις
Από τις συμπεριληπτικές «Τρωάδες» του Εθνικού έως τις γυναικείες φωνές του «Choreka»: Όσα θα κάνουμε αυτή την Παρασκευή
Εκδηλώσεις
Από τον Μανώλη Χιώτη έως την «Τραβιάτα»: Όσα θα κάνουμε αυτή την Πέμπτη στην Αθήνα
Εκδηλώσεις
Από τον Σακελλάριο έως το hip hop: Όσα θα κάνουμε αυτή την Τετάρτη στην Αθήνα