Κρίστιαν Λίντμπεργκ: Ο κορυφαίος τρομπονίστας για πρώτη φορά με την ΚΟΑ στο Μέγαρο
Προσθήκη ως αγαπημένη πηγήΟ Σουηδός τρομπονίστας και “βασιλιάς” των χάλκινων πνευστών, Κρίστιαν Λίντμπεργκ, συμπράττει για πρώτη φορά με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο Μέγαρο Μουσικής.
Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης
Προσθήκη του monopoli.gr στην GoogleΟ κορυφαίος τρομπονίστας Κρίστιαν Λίντμπεργκ συμπράττει για πρώτη φορά με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο Μέγαρο Μουσικής, στις 6 Φεβρουαρίου.
Θα ερμηνεύσει το έργο του «Golden Eagle» και το Κοντσερτίνο για τρομπόνι του Φερντινάντ Νταβίντ. Στην ίδια συναυλία θα ακουστούν η «Βυζαντινή Μελωδία» του σημαντικού Έλληνα συνθέτη Αντίοχου Ευαγγελάτου, και δύο γαλλικά έργα: η Σουίτα «Πελλέας και Μελισσάνθη» του Γκαμπριέλ Φωρέ και η Σουίτα «Le Cid» του Ζυλ Μασνέ.
Τη συναυλία διευθύνει ο καταξιωμένος αρχιμουσικός Άλκης Μπαλτάς.

Άλκης Μπαλτάς
Το 2016, ο έγκριτος βρετανικός ραδιοφωνικός σταθμός κλασικής μουσικής CLASSIC-FM, κατόπιν ψηφοφορίας του κοινού, αναγόρευσε τον Σουηδό τρομπονίστα Κρίστιαν Λίντμπεργκ ως τον μεγαλύτερο εκτελεστή χάλκινου πνευστού όλων των εποχών. Πράγματι, δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι ο Λίντμπεργκ είναι για το τρομπόνι ό,τι ήταν ο Παγκανίνι για το βιολί ή ο Λιστ για το πιάνο: ο απόλυτος, αδιαμφισβήτητος «αυτοκράτορας» του οργάνου του, ο άνθρωπος που κατέδειξε έμπρακτα καινοφανείς δυνατότητες του τρομπονιού και που ενέπνευσε πλήθος νέων έργων σε σημαντικούς συνθέτες της εποχής μας.
Η πρώτη του εμφάνιση με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών – και μάλιστα σε δικό του κοντσέρτο! – αποτελεί ένα από τα highlights της φετινής καλλιτεχνικής περιόδου, που δεν πρέπει να χάσετε.
Στις 19:30 θα πραγματοποιηθεί Δωρεάν εισαγωγική ομιλία για τους κατόχους εισιτηρίων από τον συνθέτη Χαράλαμπο Γωγιό, στην Αίθουσα Συνεδριακού Κέντρου 1.
Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης
Προσθήκη του monopoli.gr στην Google