MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
15
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Παιδική παράσταση

Τι είναι αυτό;, της Στέλλας Σερέφογλου στο Θέατρο Σταθμός

H δημιουργός των επιτυχημένων παιδικών παραστάσεων “ΑΒΓΩ” και “ΟΠ!”, επιστρέφει με τη νέα της παράσταση για παιδιά.

Stella Serefoglou
Stella Serefoglou
Monopoli Team

Η δημιουργός των επιτυχημένων παιδικών παραστάσεων «ΑΒΓΩ» και «ΟΠ!», Στέλλα Σερέφογλου, παρουσιάζει το νέο της έργο για παιδιά με τίτλο «Τι είναι αυτό;», κάθε Κυριακή στις 12 το μεσημέρι, στο φιλόξενο Θέατρο Σταθμός.

Παιδιά από 4 έως 10 ετών βιώνουν μια αξέχαστη θεατρική εμπειρία γεμάτη δράση, χιούμορ, ρυθμό, τραγούδι, στοιχεία βωβού κινηματογράφου και πολλά ερωτήματα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟΠ!, της Στέλλας Σερέφογλου για 3η χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη12.09.2018

Το έργο

Δύο αδέλφια, ένα κορίτσι κι ένα αγόρι, μαλώνουν όλη την ώρα για τα πάντα. Όταν μια Κυριακή οι γονείς τους τα αφήνουν στο σπίτι της γιαγιάς και του παππού, τα δυο αδέλφια βρίσκονται στο δωμάτιο με την παλιά ντουλάπα, την οποία δεν πρέπει να ανοίξουν αλλά τελικά ανοίγουν κρυφά. Τι θα συμβεί μεταξύ τους; Γιατί απαγορεύεται να ανοίξουν την ντουλάπα; Μήπως πίσω από το ερώτημα «ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ;» κρύβεται κάτι άλλο;

Η παράσταση «Τι είναι αυτό;» απευθύνεται σε παιδιά από 4 έως 10 ετών. Πρόκειται για μια ιστορία που -χωρίς να γίνεται ποτέ διδακτική- συναρπάζει τους μικρούς θεατές, κεντρίζει το ενδιαφέρον τους και καλλιεργεί την αξία της αγάπης μέσα από μια δυαδική σχέση. Είναι μια μουσική και χορευτική θεατρική παράσταση που γεννά ερωτήματα, προκαλεί τη φαντασία και τη συναισθηματική συμμετοχή του κοινού.

Στην παράσταση ακούγονται οι φωνές της Ξένιας Καλογεροπούλου και του Χάρη Τσιτσάκη.

Stella Serefoglou

Το σκηνοθετικό σημείωμα της Στέλλας Σερέφογλου

Η αληθινή αγάπη είναι να μεγαλώνεις μαζί με τον άλλον, όχι μόνο να επιβιώνεις δίπλα του Έριχ Φρομ

Αυτή η φράση συνοψίζει τη σχέση των δύο αδελφών που πρωταγωνιστούν· μια σχέση γεμάτη παιχνίδι, χαρά, συγκρούσεις, ματαιώσεις, θριαμβευτικές -μα προσωρινές- συμφιλιώσεις, τρυφερότητα και συνεχείς αναθεωρήσεις. Όταν ήμουν περίπου δυο ετών, επαναλάμβανα συχνά στη μητέρα μου την ερώτηση “τι είναι αυτό;” — εκδήλωση υγιούς περιέργειας αλλά και προσπάθειας κατανόησης του κόσμου που με περιέβαλλε, αν και καμιά φορά κατέληγε σε απάντηση-παγίδα για την ίδια. Χρόνια αργότερα, το τραγούδι “Τι είναι αυτό που το λένε αγάπη” ενεργοποίησε εκείνες τις εσωτερικές χορδές που πάσχιζαν να βρουν παρηγοριά γύρω από το μυστήριο της αγάπης. Ίσως γιατί τότε, η αγάπη έμοιαζε τρόπαιο καλής τύχης και όχι κατάκτηση κοπιαστικής εργασίας. Η παράσταση “ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ;” είναι ένα κράμα αυτής της αέναης παιδικής περιέργειας αλλά και της επιθυμίας μου να υμνήσω την αξία της αγάπης και της έμφυτης ανάγκης να αγαπάμε και να αγαπιόμαστε. 

Stella Serefoglou

Το “ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ;” συνιστά την ανακάλυψη του εσωτερικού μίτου που συνδέει τον ενήλικα εαυτό με το παιδί μέσα μου -απαραίτητη προϋπόθεση όταν δημιουργώ ένα έργο για παιδιά- αλλά κι ένα μείγμα εξερεύνησης, παρατήρησης και ερωτημάτων γύρω από τον κεντρικό θεματολογικό πυρήνα, το μυστήριο της αγάπης και των εσωτερικών και εξωτερικών διαδρομών που διανύει κανείς όταν μαθαίνει να αγαπά.

Μνήμες, εμπειρίες και καλλιτεχνικά έργα –από ποιητικές ταινίες και βιβλία προσχολικής ηλικίας έως μουσική και χορό– αποτέλεσαν βασικά υλικά της δημιουργίας. Κοινό τους γνώρισμα ο ρυθμός, η αφαίρεση και η προσπάθεια ανακάλυψης μιας εναλλακτικής πραγματικότητας που είναι αδύνατη στην καθημερινή ζωή. Γι’ αυτό, αντιμετώπισα ολόκληρη την παράσταση σαν μια χορογραφία· καταιγιστική δράση, εναλλαγές κωμικών και ονειρικών στιγμών, παλλόμενο μουσικό περιβάλλον, που έπλασε με ευαισθησία ο Παναγιώτης Μανουηλίδης, κι ένα αργό ξεδίπλωμα των αισθήσεων που φέρνουν με γενναιοδωρία και χάρη στη σκηνή η Αγγελική Δεληθανάση και ο Σταμάτης Φακορέλλης, πλαισιώνοντας το αφαιρετικό και παιχνιδιάρικο κείμενο.

Ως καλλιτέχνης, δασκάλα και μητέρα, πιστεύω πως οι πιο φωτεινές στιγμές προκύπτουν όταν οι επιθυμίες συναντούν την ενσυναίσθηση, η φαντασία την πραγματικότητα, το απροσδόκητο το οργανωμένο. Μόνο τότε ανακαλύπτουμε το «μυθικό» μέσα μας και μέσα στις σχέσεις, βαδίζουμε στη μακρά πορεία προς την ολοκλήρωση και δανειζόμαστε το φωτοστέφανο που μας χαρίζει η ζωή. Θα ήταν ευτύχημα για μένα αν καταφέρουμε μέσα από το έργο μας να δονήσουμε το συλλογικό εκείνο ασυνείδητο που διψάει για αγάπη και αποδοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘέατρο Τζένη Καρέζη: Επιτυχημένες επαναλήψεις, νέες παραστάσεις και παιδικές διασκευές για τη σεζόν 2025-202612.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σκηνοθεσία: Στέλλα Σερέφογλου

Σκηνικά: Γεωργία Μπούρδα
Κοστούμια: Γεωργία Μπούρδα
Μουσική: Παναγιώτης Μανουηλίδης
Φωτισμοί: Δημήτρης Κασιμάτης
Χορογραφία: Λία Χαμηλοθώρη

Παίζουν: Αγγελική Δεληθανάση, Σταμάτης Φακορέλλης *Στην παράσταση ακούγονται οι φωνές της Ξένιας Καλογεροπούλου και του Χάρη Τσιτσάκη

Διάρκεια: 55’ (χωρίς διάλειμμα)
Τιμές Εισιτηρίων: 8 - 12€
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 12 Οκτωβρίου έως 23 Νοεμβρίου 2025
Σενάριο: Στέλλα Σερέφογλου
Πληροφορίες: Προπώληση: more.com & Σχολικές κρατήσεις: Σίσσυ Δημάκη – AdUp Creative Strategies 6946 123004, 6934 606151, 210 6143021
Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή στις 12:00
Βοηθός Σκηνοθετη: Ελένη Χριστοδουλοπούλου
Link Εισιτηρίων: https://www.more.com/gr-el/tickets/theater/children/ti-einai-auto
Πληροφορίες Χώρου: Θέατρο Σταθμός, Βίκτωρος Ουγκώ 55, Αθήνα, Τηλ: 6946 123004, 6934 606151, 210 6143021
Φωτογραφίες: Στέλλα Σερέφογλου
ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ
  • Αθήνα
Μεταξουργείο
Θέατρο Σταθμός
Απο 12/10/2025 εως 23/11/2025
Βίκτωρος Ουγκώ 55, Αθήνα
Κυριακή: 12:00
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Η «Παπλωματού» ξαναζωντανεύει στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου
ΘΕΑΤΡΟ
Το Χειμωνιάτικο Παραμύθι, του Ουίλιαμ Σαίξπηρ για 2η χρονιά στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη
ΘΕΑΤΡΟ
Η παράσταση «Γιοι και κόρες» του Γιάννη Καλαβριανού επιστρέφει ανανεωμένη στο Αμφι-Θέατρο
ΘΕΑΤΡΟ
Ράφτης Κυριών: Ο Γιάννης Κακλέας ανεβάζει Φεντώ στο Θέατρο Γκλόρια
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Ταρτούφος, του Μολιέρου σε σκηνοθεσία Έλενας Μαυρίδου στο Θέατρο Αλκυονίς
ΘΕΑΤΡΟ
Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ του Έντουαρντ Άλμπυ στο Θέατρο Ζίνα
ΘΕΑΤΡΟ
Το Μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας στο θέατρο Αλκμήνη
Θεατρικά Νέα
Σκυλίσια ζωή της Μάρτα Μπουτσάκα στο Θέατρο Eliart
ΘΕΑΤΡΟ
Κοιμούνται τα ψάρια; του Jens Raschke στο Θέατρο Σταθμός
ΘΕΑΤΡΟ
Surriento – Ο Κόσμος Ξανά του Θανάση Τριαρίδη στον Τεχνοχώρο Εργοτάξιο
ΘΕΑΤΡΟ
Βικτόρ ή τα παιδιά στην εξουσία του Ροζέ Βιτράκ στο Θέατρο Σταθμός
ΘΕΑΤΡΟ
Τα Ζευγαρώματα, για δεύτερη χρονιά στο θέατρο Μικρός Κεραμεικός