MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
01
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου στηρίζει τη «Μεταμόρφωση» του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης με ένα fundraising στο Ηρώδειο

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου θα παρουσιάσει την νέα του παράσταση, στην fundraising βραδιά για την ενίσχυση του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

dimitris papaioannou
author-image
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Σηματοδοτώντας την έναρξη των εορτασμών για τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την ίδρυσή του, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης διοργανώνει μια μοναδική fundraising εκδήλωση στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού στις 3 Οκτωβρίου. Πρόκειται για τη νέα παράσταση THIS THAT KEEPS ON – a personal archaeology που δημιούργει ο Δημήτρης Παπαϊωάννου ειδικά για το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και για μία μόνο βραδιά.

Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου ανταποκρίθηκε στην ανάθεση του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης ανασυνθέτοντας θραύσματα από αγαπημένα του έργα και ενσωματώνοντας νέες ιδέες σε μια πρωτότυπη δραματουργία.

Τριάντα χορευτές και ηθοποιοί ζωντανεύουν επί σκηνής τα υβριδικά του πλάσματά ενεργοποιώντας τον χώρο με το μοναδικό του ύφος που τον έχει καθιερώσει ως έναν από τους πιο επιδραστικούς δημιουργούς της εποχής μας.

Στην νέα του παράσταση, ο Δημήτρης Παπαϊωάννου επιστρατεύει εικόνες και σώματα-χίμαιρες από τις τέσσερις δεκαετίες έργου του, και τις αναγεννά δίπλα σε ολοκαίνουργια στοιχεία κινούμενων εικόνων και γλυπτικών εγκαταστάσεων, σε μια προσωπική αφήγηση. Σώματα και υλικά διαπραγματεύονται τις έννοιες της μνήμης, της ανασκαφής, της ευθραυστότητας, του ερωτισμού, της συνένωσης, της καταγωγής, αλλά και της αδιαμεσολάβητης χαράς της ζωής στο μοναδικό ιστορικό, γεωλογικό και καλλιτεχνικό τοπίο των Κυκλάδων. Η νέα αυτή δημιουργία, σχεδιασμένη ως ζωντανός διάλογος ανάμεσα στο αρχαίο και το σύγχρονο, είναι η συναρμογή και αναδημιουργία του πλούσιου υλικού ενός εξαιρετικά πολυδιάστατου καλλιτέχνη, βασισμένη στην απόλυτη πειθαρχία του ύφους, της φόρμας και των εκφραστικών του μέσων.

a personal archaeology, Δημήτρης Παπαϊωάννου, photo by Julian Mommert

a personal archaeology, Δημήτρης Παπαϊωάννου, photo by Julian Mommert

Η παράσταση θα παρουσιαστεί σε μία και μοναδική fundraising εκδήλωση με περιορισμένο αριθμό διαθέσιμων θέσεων για τους Φίλους και Υποστηρικτές του Μουσείου καθώς όλα τα έσοδα θα διατεθούν αποκλειστικά για τη δημιουργία του νέου Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

Παράλληλα, στο πλαίσιο του διαρκούς εκπαιδευτικού τους ρόλου, ο Δημήτρης Παπαϊωάννου και το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης προσφέρουν ένα σημαντικό αριθμό δωρεάν εισιτηρίων σε φοιτητές που σπουδάζουν καλές τέχνες, χορό, θέατρο, μουσική, design, κινηματογράφο, ιστορία της τέχνης και σκηνογραφία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕπιστροφή στοv ζωγράφο Δημήτρη Παπαϊωάννου12.09.2018

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης ξεκινά ένα ταξίδι «Μεταμόρφωσης» οραματιζόμενο ένα φιλόδοξο μέλλον, που θα ενισχύσει δραστικά το συλλογική εμπειρία των επισκεπτών του, διαμορφώνοντας ένα αρχιτεκτονικό αλλά και πολιτιστικό ορόσημο, αφήνοντας ένα ανεξίτηλο σημάδι στην διεθνή και τοπική κοινότητα.

Τιμώντας την επέτειο των 40 χρόνων από την ίδρυσή του, το Μουσείο αλλάζει εσωτερικά και εξωτερικά και επαναπροσδιορίζει τον τρόπο με τον οποίο υπηρετεί το κοινό του ως ένα δυναμικό, συμπεριληπτικό και βιωματικό κέντρο πολιτισμού. Περισσότερες πληροφορίες για την «Μεταμόρφωση» του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης θα ανακοινωθούν σύντομα.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

THIS THAT KEEPS ON – a personal archaeology –
Παρασκευή 3 Οκτωβρίου
Ωδείο Ηρώδου του Αττικού
Διοργανωτής-Παραγωγή: Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Σύλληψη & Σκηνοθεσία: Δημήτρης Παπαϊωάννου
Πληροφορίες: [email protected]

Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Εκδηλώσεις
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: Όλα όσα μπορείς να κάνεις δωρεάν αυτό το ΣΚ στην Αθήνα
Εκδηλώσεις
«Dear Future,»: Η νέα ατομική έκθεση της Παυλίνας Μπεχράκη στην γκαλερί 47 Circles
Βιβλία
ΜΙΕΤ: Παρουσίαση του βιβλίου «Στο Μάτι του Κυκλώνα» στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο
Εικαστικά
Θέατρο, live ή σινεμά; 16 λόγοι για να βγεις έξω αυτό το ΠΣΚ
Εικαστικά
Στο Εργαστήριο της Μυθολογίας: Δράση ενδυνάμωσης για άτομα με δυσκολίες μνήμης ή άνοια στην Πινακοθήκη Γκίκα
Εκδηλώσεις
Παραστάσεις, συναυλίες και εκθέσεις που μπορούμε να δούμε σήμερα, 28η Οκτωβρίου
Εκδηλώσεις
Δήμος Αθηναίων: Οι «Απρόβλεπτες συναντήσεις: περί λόγου, τέχνης και ζωής» επιστρέφουν στη Δημοτική Βιβλιοθήκη
Εικαστικά
Αναζητώντας το «(α)ορατό»: Μια έκθεση για το εβραϊκό νεκροταφείο του Διδυμοτείχου
Εκδηλώσεις
Από συναυλίες μέχρι ρεσιτάλ: Τα μεγαλύτερα μουσικά ραντεβού αυτής της εβδομάδας
Εκδηλώσεις
Free City: Όσα κάνουμε δωρεάν στην Αθήνα την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου
Εκδηλώσεις
Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: Οι προτάσεις μας για δωρεάν διασκέδαση στην Αθήνα
Εκδηλώσεις
Good Stories Summit 2026: Επιστρέφει στο Ωδείο Αθηνών με ιστορίες αισιόδοξες που αξίζει ν’ ακουστούν