MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
26
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Παιδική παράσταση

«Οι καλοί και οι κακοί πειρατές» επιστρέφουν στο Θέατρο Αλκμήνη

Μια μοναδική παιδική παράσταση, γεμάτη χιούμορ, φαντασία και θαλασσινές περιπέτειες – βασισμένη στο αγαπημένο βιβλίο του Αντώνη Παπαθεοδούλου και της Ίριδας Σαμαρτζή – επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο Αλκμήνη.

Monopoli Team

Μετά την μεγάλη επιτυχία της παράστασης «Οι καλοί και οι κακοί πειρατές», που κέρδισε την αγάπη μικρών και μεγάλων θεατών τον περσινό χειμώνα, η ομάδα Αφού επιστρέφει για 2 η συνεχόμενη σεζόν στην κεντρική σκηνή του Θεάτρου Αλκμήνη από την Κυριακή 19 Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή στις 12:00 μ.μ., για να ζωντανέψει το βιβλίο του Αντώνη Παπαθεοδούλου και της Ίριδας Σαμαρτζή «Οι καλοί και οι κακοί πειρατές», σε σκηνοθεσία Δήμητρας Πεμούση.

Η ομάδα Αφού, γνωστή για τις χειροποίητες και προσεγμένες παραγωγές της, διασκευάζει το σύγχρονο παραμύθι των δυο πολυαγαπημένων δημιουργών και μας ταξιδεύει στον κόσμο των συναισθημάτων και της φαντασίας των παιδιών. Σε συνεργασία με τον καταξιωμένο εικαστικό Παύλο Νικολακόπουλο, δημιουργεί μια νέα μοναδική εμπειρία θεάτρου και κουκλοθεάτρου για παιδικό κοινό. Μέσα σε έναν ιδιαίτερο σκηνικό κόσμο φτιαγμένο από χάρτινα pop – up σκηνικά και κατασκευές, χειροκίνητες προβολές, μαγικούς φωτισμούς και την πρωτότυπη μουσική του γνωστού συνθέτη Μανώλη Μανουσάκη, ταλαντούχοι ηθοποιοί θα μας παρασύρουν σε μια θαλασσινή περιπέτεια γεμάτη διάδραση, εκπλήξεις, παιχνίδι και πρωταγωνιστές τους πιο αστείους πειρατές, πειρατολόγους και πειρατομελετητές. Μια παράσταση για να μάθουμε να αντιμετωπίζουμε διαφορετικά κάθε λογής “κακούς” ή απλώς να σκάσουμε στα γέλια!

Ο Αντώνης Παπαθεοδούλου γράφει για την παράσταση: «Έχω γυρίσει σχολεία και βιβλιοπωλεία και βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα και έχω παρουσιάσει τους καλούς και τους κακούς πειρατές με δράσεις και παιχνίδια και σχοινιά και κόμπους… Ξέρετε γιατί; Γιατί ήθελα να ζωντανέψουν και να μην μένουν μόνο στο χαρτί! Ε, τώρα η Δήμητρα κατάφερε να τους ζωντανέψει τόσο που έγιναν παράσταση και μάλιστα… από χαρτί! Απίστευτο;»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Σταχτοπούτα, 50 χρόνια μετά», από την ομάδα Glaza στο Θέατρο Ακροπόλ12.09.2018

«Οι καλοί και οι κακοί πειρατές» καθώς και όλες οι παραστάσεις της ομάδας ΑΦΟΥ («Ο Μαθητευόμενος Μάγος» του Γκαίτε, «Μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» του Ντίκενς, «Ο Οδοντοχαλάστρας και η Γλυκοσυμμορία του») παρουσιάζονται τις καθημερινές το πρωί αποκλειστικά στον χώρο των σχολείων, κατόπιν συνεννόησης.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Αντώνης Παπαθεοδούλου, Ίριδα Σαμαρτζή
Σκηνοθεσία: Δήμητρα Πεμούση

Σκηνικά: Παύλος Νικολακόπουλος, Κωνσταντίνος Κωστόπουλος, Δήμητρα Πεμούση
Μουσική: Μανώλης Μανουσάκης
Φωτισμοί: Κωνσταντίνος Κωστόπουλος
Χορογραφία: Ήβη Ναθαναήλ- Αναγνώστη

Παίζουν: Αναστασία Γυλλού, Ήβη Ναθαναήλ- Αναγνώστη

Διάρκεια: 65' (χωρίς διάλειμμα)
Τιμές Εισιτηρίων: Προσφορά early bird 8€ έως και τις 16 Οκτωβρίου, 10€ (γενική είσοδος), 8€ (παρέες 10 ατόμων & άνω, άνεργοι, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, ΑΜΕΑ, με την επίδειξη κάρτας στο ταμείο)
Διάρκεια Παραστάσεων: Από Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2025
Πληροφορίες: Προπώληση εισιτήριων στο ticketservices.gr, τηλεφωνικά στο 2107234567 και στο εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Αθήνα
Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή στις 12:00
Διασκευή: ομάδα Αφού
Link Εισιτηρίων: https://www.ticketservices.gr/event/alkmini-oi-kaloi-kai- oi-kakoi-peirates/?lang=el
Πληροφορίες Χώρου: Θέατρο Αλκμήνη, Αλκμήνης 12, Αθήνα, 2103428650
Φωτογραφίες: Κ. Κωστόπουλος
ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ
  • Αθήνα
Γκάζι
Αλκμήνη
Απο 19/10/2025 εως 29/03/2026
Αλκμήνης 8
Κυριακή: 12:00
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Wolves/Αυτό το Παιδί στο ΠΛΥΦΑ
ΘΕΑΤΡΟ
Πες της, του Χρήστου Οικονόμου σε σκηνοθεσία Αλέξη Βιδαλάκη στο Θέατρο 104
ΘΕΑΤΡΟ
Μάθε με να φεύγω, του Άκη Δήμου στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
ΘΕΑΤΡΟ
Ο μαγεμένος βοσκός, του Σπυρίδωνος Περεσιάδη στο bijoux de kant HOOD art space
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 Μέρες: Το κλασσικό έργο του Ιούλιου Βέρν στο θέατρο Χορν
ΘΕΑΤΡΟ
Το Ruby Moon του Ματ Κάμερον στο Θέατρο Αγγέλων Βήμα
ΘΕΑΤΡΟ
Μοίρα Γένους Θηλυκού: Η Ασπασία Θεοφίλου τραγουδάει για κάθε γυναίκα σε ένα one woman show
ΘΕΑΤΡΟ
Μια ζωή: Επιστρέφει ο συγκλονιστικός μονόλογος μιας μοδίστρας με τη Νένα Μεντή στο Πτι Παλαί
ΘΕΑΤΡΟ
Όταν έκλαψε ο Νίτσε: Η θεατρική επιτυχία επιστρέφει στο Θέατρο Πορεία
Θεατρικά Νέα
Prima Facie: Ο συγκλονιστικός μονόλογος με τη Λένα Παπαληγούρα επιστρέφει στο Θέατρο Πορεία
Θεατρικά Νέα
‍Το βραβευμένο “Τεστ”, σε σκηνοθεσία Χρήστου Σουγάρη για πρώτη φορά στην Ελλάδα
ΘΕΑΤΡΟ
Το 3%, της Βίλης Σωτηροπούλου στο Θέατρο της Ημέρας