MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
28
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
σύγχρονος χορός

Ποιος θα της το πει;: Ο βραβευμένος χορογράφος Αλέξανδρος Σταυρόπουλος στην Πειραιώς 260 με τη νέα του παράσταση

Ο βραβευμένος χορογράφος Αλέξανδρος Σταυρόπουλος παρουσιάζει, στην Πειραιώς 260, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, το «Ποιος θα της το πει;», μια παράσταση για τις αντιφάσεις των αναπαραστάσεων της θηλυκότητας στην εικονοποιΐα των σύγχρονων μέσων.

Monopoli Team

Μετά το Cinderella’s και το On Wednesdays We Wear Pink, ο χορογράφος Αλέξανδρος Σταυρόπουλος, βραβευμένος από τη διεθνή πλατφόρμα Aerowaves (2021) και Fellow του Προγράμματος Υποστήριξης Καλλιτεχνών από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στρέφεται για τρίτη φορά στις αντιφάσεις των αναπαραστάσεων της θηλυκότητας στην εικονοποιία των σύγχρονων μέσων, επεκτείνοντας μέσα από τη νέα αυτή παραγωγή τη δημιουργική του εξερεύνηση. Η παράσταση «Ποιος θα της το πει;»παρουσιάζεται, 14-16 Ιουνίου, στην Πειραιώς 260 (Χώρος Β), στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2025.

Λίγα λόγια για το έργο

Aντλώντας έμπνευση από τη μορφή της Χιονάτης, το έργο «Ποιος θα της το πει;» προσεγγίζει το διαχρονικό παραμύθι με σύγχρονο και αφαιρετικό τρόπο. Αντί να το αφηγείται, εστιάζει στα σύμβολα που καθόρισαν τη μυθολογία του: το μήλο, τον καθρέφτη, το φιλί και τον αριθμό επτά.

Η χορογραφία συνδυάζει την ενέργεια και την εξωστρέφεια της ποπ κουλτούρας με τη διαχρονική γοητεία των αρχετύπων, προσκαλώντας τους θεατές να ανακαλύψουν νέες ερμηνείες. Η μινιμαλιστική, αβανγκάρντ αισθητική των κοστουμιών και οι χρωματικές αντιθέσεις στα σκηνικά συνθέτουν έναν κόσμο που ισορροπεί ανάμεσα στη μαγεία και την αφαίρεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑρχίζει ο χορός στην Πειραιώς 26012.09.2018

Με βασικό εργαλείο το χιούμορ, η παράσταση αποδομεί στερεότυπα και απευθύνεται με αμεσότητα στο κοινό, δημιουργώντας μια εμπειρία προσιτή και απολαυστική για όλες τις ηλικίες. Μέσα από την αρμονική συνύπαρξη της κίνησης, της μουσικής και του εικαστικού σχεδιασμού, το έργο μάς ξανασυστήνει ένα κλασικό παραμύθι με φρέσκια ματιά.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σκηνικά: Κωνσταντίνος Χαλδαίος
Μουσική: Jeph Vanger
Φωτισμοί: Βαγγέλης Μούντριχας
Χορογραφία: Αλέξανδρος Σταυρόπουλος

Παίζουν: Μαίρη Γιαννούλα, Ελευθερία Ηλιοπούλου, Εύα Γεωργιτσοπούλου, Φωτεινή Μουχτούρη

Τιμές Εισιτηρίων: Από 5€
Διάρκεια Παραστάσεων: 14-16 Ιουνίου 2025
Πληροφορίες: Προπώληση: aefestival.gr και more.com
Παραστάσεις: Σάββατο 14/6, Κυριακή 15/6 και Δευτέρα 16/6 στις 21:30
Link Εισιτηρίων: https://aefestival.gr/festival_events/poios-tha-tis-to-pei/
Πληροφορίες Χώρου: Πειραιώς 260, Πειραιώς 260, Ταύρος | https://aefestival.gr
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Misery, του Στίβεν Κινγκ στο Θέατρο Άνεσις
ΘΕΑΤΡΟ
Vaginahood: Μια παράσταση για τους τόπους της γυναικείας εμπειρίας στο Doors Live Art
ΘΕΑΤΡΟ
Endgame – 4 ημέρες και 7 λεπτά: Μια παράσταση βασισμένη σε κείμενα της Γλυκερίας Μπασδέκη στον Μικρό Κεραμεικό
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Τύραννος και η κόρη: Μια ιλαροτραγωδία του Χριστόφορου Χριστοφή για τον Στάλιν στο Μέγαρο
ΘΕΑΤΡΟ
Μνήμες Γυναικών: Ο μονόλογος με τη Χριστίνα Τασκασαπίδου στη Σκηνή Μπέκετ
ΘΕΑΤΡΟ
Match, από την ομάδα B.p.m. theater group στο Θέατρο Χώρος
ΘΕΑΤΡΟ
Η πιο δυνατή: Το μονόπρακτο του Στρίντμπεργκτ στο Μπάγκειον
ΘΕΑΤΡΟ
Εκείνος που έκλεψε τη μέρα και πλήρωσε τη νύχτα στο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου
ΘΕΑΤΡΟ
Wolves/Αυτό το Παιδί στο ΠΛΥΦΑ
ΘΕΑΤΡΟ
Πες της, του Χρήστου Οικονόμου σε σκηνοθεσία Αλέξη Βιδαλάκη στο Θέατρο 104
ΘΕΑΤΡΟ
Μάθε με να φεύγω, του Άκη Δήμου στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
ΘΕΑΤΡΟ
Ο μαγεμένος βοσκός, του Σπυρίδωνος Περεσιάδη στο bijoux de kant HOOD art space