MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
16
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Παιδική παράσταση

Τι μας φέρνεις, Χελιδόνι;: Μια συμμετοχική παράσταση για όλη την οικογένεια από την ομάδα Μικρός Νότος

Στη νέα συμμετοχική παράσταση, για παιδιά 5+ και γονείς, από την ομάδα Μικρός Νότος, με τίτλο «Τι μας φέρνεις, Χελιδόνι;», στον χώρο τέχνης Ιδιόμελο, μέσα από αφηγήσεις και δραματοποιημένες στιγμές του «Ευτυχισμένου Πρίγκιπα» του Όσκαρ Ουάιλντ, πλέκουμε ένα “γαϊτανάκι” από ιστορίες της Άνοιξης, λαϊκές παραδόσεις, θεατρικό παιχνίδι, μουσική και χειροτεχνίες.

Monopoli Team

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος προσκαλεί γονείς και παιδιά, να ταξιδέψουν μαζί, τα Σαββατοκύριακα του Μαΐου, παρέα με ένα Χελιδόνι, σε μια πρωτότυπη συμμετοχική αφήγηση της ιστορίας του «Ευτυχισμένου Πρίγκιπα» του Όσκαρ Ουάιλντ.

Λίγα πράγματα είναι γνωστά. Ο τόπος! Ένα σπίτι με ιστορία 101 ετών και όνομα, λέγεται Ιδιόμελο, που βρίσκεται στο Μαρούσι, στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου και στον αριθμό 17.

Τα πολλά θα τα ανακαλύψουμε μαζί. Παιδιά, γονείς και οι ηθοποιοί του Μικρού Νότου θα ακολουθήσουμε ένα Χελιδόνι που έρχεται από μακριά, από τα νότια της Αφρικής, για να συναντήσει έναν Πρίγκιπα. Σε μικρές ομάδες θα εξερευνήσουμε τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του παλιού σπιτιού, θα κοιτάξουμε προς τα έξω και προς τα μέσα. Θα παρατηρήσουμε τις αλλαγές που φέρνει η Άνοιξη, τα έντομα και τα δέντρα του κήπου, τα χρώματα της γειτονιάς. Γρίφοι και μπερδέματα θα λυθούν με εργαλεία το θέατρο, το παιχνίδι και τη μουσική.

Την παράσταση αυτή θα τη στήσουν τελικά οι θεατές της, οι γονείς και τα παιδιά που θα βρεθούν στο Ιδιόμελο, ART HOUSE, στο Μαρούσι, για τις λίγες παραστάσεις που θα πραγματοποιηθούν μέσα στον Μάιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕίμαι δέντρο που μιλά!: Νέες παραστάσεις για την μονόπρακτη όπερα δωματίου της Σοφίας Καμαγιάννη για όλη την οικογένεια12.09.2018

Η νέα συμμετοχική παράσταση της θεατρικής ομάδας Μικρός Νότος, με τίτλο «Τι μας φέρνεις, Χελιδόνι;» απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 5 ετών και πάνω. Και είναι τα παιδιά που θα προσκαλέσουν τους γονείς τους να μπουν μαζί σε ένα παιχνίδι για να ανακαλύψουν χρώματα, λέξεις, μυρωδιές και εικόνες από την παλέτα των συναισθημάτων. Μέσα από αφηγήσεις και δραματοποιημένες στιγμές της ιστορίας του Ευτυχισμένου Πρίγκιπα, γονείς και παιδιά, θα περάσουν 70 λεπτά πλέκοντας ένα πολύχρωμο γαϊτανάκι από ιστορίες της Άνοιξης, λαϊκές παραδόσεις, αυτοσχεδιασμούς, θεατρικά και παραδοσιακά παιχνίδια, τραγούδια, μουσική, κίνηση, χειροτεχνίες.

Σύλληψη – σχεδιασμός – διδασκαλία διαδραστικών Φλώρα Σπύρου, θεατροπαιδαγωγός Επιστημονική συνεργάτις Λαμπρινή Σταμάτη, συστημική ψυχοθεραπεύτρια.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Όσκαρ Ουάιλντ
Σκηνοθεσία: Χρύσα Διαμαντοπούλου

Σκηνικά: Εικαστική Επιμέλεια: Χρυσούλα Στρουγκώφ
Κοστούμια: Χρυσούλα Στρουγκώφ

Παίζουν: Χρύσα Διαμαντοπούλου και Μαρίζα Καψάλη, η μουσικοπαιδαγωγός Ελίνα Καλαμποκίνη | Ζωντανή μουσική Η ομάδα Μικρός Νότος

Τιμές Εισιτηρίων: Προπώληση: 10€. Ταμείο την ημέρα της παράστασης: 12€
Διάρκεια Παραστάσεων: 3 έως 31 Μαΐου 2025
Πληροφορίες: Προπώληση: ticketservices.gr
Παραστάσεις: Κάθε Σάββατο του Μαϊου στις 5.30*μμ και κάθε Κυριακή του Μαϊου στις 10.30 πμ και στις 12.30 μμ (διπλή παράσταση). Τα Σάββατα 24 & 31/5 διπλή παράσταση και στις 7.30μμ.
Διασκευή: Φλώρα Σπύρου, Χρύσα Διαμαντοπούλου
Βοηθός Σκηνοθετη: Μάιρα Ξύδη
Link Εισιτηρίων: https://www.ticketservices.gr/event/ti-mas-ferneis-xelidoni/
Πληροφορίες Χώρου: Χώρος Τέχνης Ιδιόμελο, Ελευθερίου Βενιζέλου 17, Μαρούσι. Τηλ: 2106817042, 6937278139. E-mail: [email protected] | https://www.idiomelon.gr/
Φωτογραφίες: Βαγγέλης Ευαγγελίου
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Δάκρυ στο Φίδι, από την ομάδα Hippo Theatre Group στο Bios
ΘΕΑΤΡΟ
Κουνελόκολλα: Μια performance της Χρυσής Βιδαλάκη στο θέατρο στη Σάλα
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Καρυοθραύστης ζωντανεύει τη μαγεία των Χριστουγέννων στο Ολύμπια
ΘΕΑΤΡΟ
Η Φόνισσα, σε σκηνοθεσία Θοδωρή Αμπαζή στο Θέατρο Χώρος
ΘΕΑΤΡΟ
Μικρές Ταπεινώσεις: Νεφέλη Φασούλη και Πάνος Παπαδόπουλος στο Baumstrasse με τη νέα τους παράσταση
ΘΕΑΤΡΟ
Οι «Στρακαστρούκες» του Δημήτρη Σαμόλη βρίσκουν νέα θεατρική στέγη
Θεατρικά Νέα
Η Αρραβωνιαστικιά του Αχιλλέα, της Άλκης Ζέη για 3η σεζόν στο Θέατρο Μεταξουργείο
ΘΕΑΤΡΟ
Αγωνία Ιερή: Εύα Palmer Σικελιανού στο θέατρο ΕΛΕΡ
ΘΕΑΤΡΟ
Η «Ζιζέλ» του Μαριύς Πετιπά σε νέα παραγωγή από το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Πιγκουίνος του Γιόχαν: Μια παιδική παράσταση για την κλιματική αλλαγή στο Θέατρο Παραμυθίας
ΘΕΑΤΡΟ
Το αμάρτημα της μητρός μου, του Γεώργιου Βιζυηνού για 3η χρονιά στο Θέατρο Radar
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Αλαντίν και τα Μαγικά Χριστούγεννα: Ένα μιούζικαλ για όλη την οικογένεια στο Μέγαρο