MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Τομ Γιορκ, Τζούλιαν Μουρ, Κέβιν Μπέικον υπογράφουν ανοιχτή επιστολή κατά της “άδικης” χρήσης του ΑΙ

Πάνω από 13 χιλιάδες υπογραφές κατά της μη αδειοδοτημένης χρήσης καλλιτεχνικών έργων για την εκπαίδευση του ΑΙ.

Monopoli Team

Μια ανοιχτή επιστολή κατά της “εξόρυξης” καλλιτεχνικών έργων για την εκπαίδευση εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης (AI) συγκέντρωσε τη δημόσια υποστήριξη των καλλιτεχνών Joel Shapiro, Gregory Edwards, Amoako Boafo, Joanna Pousette-Dart, Tishan Hsu, καθώς και της φωτογράφου και ζωγράφου Lynn Goldsmith.

“Η μη αδειοδοτημένη χρήση δημιουργικών έργων για την εκπαίδευση της τεχνητής νοημοσύνης είναι μια σημαντική, άδικη απειλή για τα μέσα διαβίωσης των ανθρώπων που βρίσκονται πίσω από αυτά τα έργα και δεν πρέπει να επιτραπεί”, αναφέρεται στην αίτηση, η οποία δημοσιεύθηκε στις 22 Οκτωβρίου.

Οι καλλιτέχνες, που υπογράφουν ανέρχονται σε περισσότερους από 13.000 επαγγελματίες και δεκάδες οργανισμούς από διάφορες βιομηχανίες σε διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων ο Björn Ulvaeus του σουηδικού supergroup ABBA, ο νομπελίστας συγγραφέας Kazuo Ishiguro, ο Thom Yorke των Radiohead και οι ηθοποιοί Julianne Moore, Kevin Bacon και Sean Astin.

Νωρίτερα φέτος, τον Απρίλιο, περισσότεροι από 200 μουσικοί, συνθέτες, στιχουργοί και άλλοι καλλιτέχνες υπέγραψαν ανοιχτή επιστολή που συνέταξε η Artists Rights Alliance απαιτώντας την υπεύθυνη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στη μουσική. “Πρέπει να προστατεύσουμε από τη ληστρική χρήση της ΤΝ για την κλοπή των φωνών και της εικόνας των επαγγελματιών καλλιτεχνών, την παραβίαση των δικαιωμάτων των δημιουργών και την καταστροφή του μουσικού οικοσυστήματος”.

Και τον περασμένο Ιούλιο, περισσότεροι από 15.000 συγγραφείς προσυπέγραψαν μια ανοιχτή επιστολή της Συντεχνίας Συγγραφέων (Authors Guild) προς διακεκριμένες εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης που τις προέτρεπε να λαμβάνουν τη συγκατάθεση, να αναγνωρίζουν και να αποζημιώνουν δίκαια τους συγγραφείς πριν ενσωματώσουν έργα που προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα σε σύνολα δεδομένων που χρησιμοποιούνται για την εκπαίδευση γενετικών τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤεχνητή Νοημοσύνη: Μπορεί να προβλέψει συμπτώματα κατάθλιψης μέσω ανάλυσης λέξεων12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
Τι θα δούμε αυτό το Σαββατοκύριακο στην TV
Cine News
Το Μυστικό του Δάσους: Η νέα ταινία των Μάκη Τσούφη και Στέλιου Ορφανίδη στους κινηματογράφους
Cine News
Adolescence: Σαρώνει τις υποψηφιότητες των Bafta 2026 – Ποιες σειρές αφήνει πίσω;
Cine News
Box office: Πόσα εισιτήρια έκοψε “Η τελευταία κλήση” το πρώτο 4ήμερο;
Cine News
Το COSMOTE HISTORY τιμά την επέτειο της 25ης Μαρτίου με ένα πλούσιο πρόγραμμα
Cine News
Σπασμένη Φλέβα: Δύο βραβεία για την ταινία του Γιάννη Οικονομίδη στο San Francisco Greek Film Festival
Cine News
Daredevil Born Again: Ο νέος κύκλος της σειράς κάνει πρεμιέρα στο Disney+
Cine News
Εδώ μιλάνε για λατρεία: Ξανά στα σινεμά το μουσικό ντοκιμαντέρ για τους Κόρε.Ύδρο.
Cine News
Ο Daredevil επιστρέφει – Οι σειρές και οι ταινίες που θα δεις αυτή την εβδομάδα στην TV
Art & Culture
Γιατί ανυπομονούμε για τα press tours της Zendaya – ίσως πιο πολύ από τις ταινίες της
Cine News
Ο “ανίκητος” Τσακ Νόρις έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών
Cine News
The House of David: Ο 2ος κύκλος της βιβλικής σειράς κάνει πρεμιέρα στο Prime Video