MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Έρχεται ο «Τειρεσίας» των ενοικιαστών

Πρόκειται για ένα μητρώο, στο οποίο οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα μπορούν να αξιολογούν τους ενοικιαστές.

Πηγή: Unsplash
Monopoli Team

Ραντεβού στα τυφλά… Έτσι χαρακτηρίζουν τις συναντήσεις τους με τους υποψήφιους ενοικιαστές οι ιδιοκτήτες ακινήτων προς εκμίσθωση. Δεν γνωρίζουν τίποτε για το ιστορικό αυτών που τους ζητούν να τους εμπιστευθούν τις περιουσίες τους με αποτέλεσμα πολλές να…υπερβαίνουν τα εσκαμμένα στην προσπάθεια τους να βεβαιωθούν ότι έχουν βρει το σωστό άνθρωπο για το ακίνητο τους. Γι’ αυτό και πολλές φορές ζητούν ακόμη κι εκκαθαριστικό της εφορίας. Ο υποψήφιος ενοικιαστής δεν υποχρεούται να το επιδείξει και κάπου εκεί… χαλάει η δουλειά. Και είναι πολλές οι δουλειές που χαλάνε έτσι παρά το γεγονός ότι το πρόβλημα της εύρεσης στέγης έχει οξυνθεί.

Το πρόβλημα αυτό έρχεται να το …απαλύνει η κυβέρνηση η οποία έχει εντάξει στα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης ένα είδος Τειρεσία ενοικιαστών, ο οποίος βέβαια είναι σε πολύ πρώιμο στάδιο. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, θα πρόκειται για ένα μητρώο στο οποίο οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα μπορούν να αξιολογούν τους ενοικιαστές. Θα μπορούν να αναφέρουν λ.χ. ότι ο πρώην νοικάρης τους άφησε απλήρωτους λογαριασμούς (ύδρευση – ηλεκτροδότηση – κοινόχρηστα) ή απλήρωτα νοίκια. Θα μπορούν ενδεχομένως να αναφέρουν ενοικιαστές που προκάλεσαν ζημιές. Φυσικά, θα μπορούν και να βάζουν και άριστα αν ο ενοικιαστής ήταν τύπος και υπογραμμός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΨηφιακή ταυτότητα σύντομα και για τα ακίνητα – Στα κινητά μέσω Wallet12.09.2018

Κάπως έτσι θα προκύπτει μια συνολική βαθμολόγηση για τον ενοικιαστή, θα σκιαγραφείται το προφίλ του και μέσω του μητρώου οι εκμισθωτές θα μπορούν να αξιολογήσουν πολύ καλύτερα τον άνθρωπο που θα έχουν μπροστά τους και θα τους ζητά το ακίνητο τους.

Το μητρώο αυτό είναι μια πρώτη απάντηση στις ανησυχίες των ιδιοκτητών ακινήτων σύμφωνα με τους οποίους 1/10 ενοικιαστές παρουσιάζει κατ’ εξακολούθηση παραβατική συμπεριφορά «γεννώντας» φέσια. Η ίδια μάλιστα η ομοσπονδία τους έχει προχωρήσει σε μια πολύ τολμηρότερη πρόταση προς την κυβέρνηση.

Όπως οι τράπεζες έχουν το δικαίωμα – πριν την υπογραφή μιας δανειακής σύμβασης – να «ακτινογραφούν» πλήρως τον υποψήφιο πελάτη τους έτσι και οι εκμισθωτές, υποστηρίζουν , θα πρέπει για την υπογραφή μιας επίσης δυνητικά μακροχρόνιας σύμβασης όπως είναι η ενοικίαση ενός ακινήτου, να έχουν στη διάθεση τους βασικά κατά τη γνώμη τους στοιχεία όπως :

  • Τυχόν οφειλές σε εφορία
  • Τυχόν οφειλές σε ασφαλιστικά στοιχεία
  • Αν βρίσκονται στον Τειρεσία
  • Φορολογικά στοιχεία μέσω της ΑΑΔΕ

Διαβάστε περισσότερα στο skai.gr.

Περισσότερα από Επίκαιρα
Σχετικά Θέματα
Επίκαιρα
Stop Scrolling: Μεταξύ άλλων, ΗΠΑ – Ελλάδα, ένα όπλο διαφορά
Εικαστικά
Ο Καβάφης επιστρέφει στην Αθήνα: Το γλυπτό-δωρεά του Ιδρύματος Ωνάση στον Δήμο Αθηναίων
Επίκαιρα
Ίδρυμα Ωνάση : Συνεχίζονται οι δράσεις ενημέρωσης για τη δωρεά οργάνων και τις μεταμοσχεύσεις
Επίκαιρα
Βουτιά 11,7% στις πωλήσεις εφημερίδων το 2025 – Ποιες κατηγορίες του έντυπου Τύπου αντέχουν
Επίκαιρα
Κοινωνικός τουρισμός: Νέα παράταση στην υποβολή αιτήσεων
Επίκαιρα
Νταντάδες της γειτονιάς: Στην «τελική ευθεία» το πρόγραμμα – Άνοιξε η πλατφόρμα
Επίκαιρα
Stop Scrolling: Γυναικοκτονίες (ξανά), μια δίκη-ορόσημο κι ένα deal που ταράζει το Χόλιγουντ
Επίκαιρα
Ανακαλύφθηκε άγαλμα της θεάς Αθηνάς στην Τουρκία
Επίκαιρα
«Η Γαύδος είναι ένας καθρέφτης – αντανακλά την κατάσταση του κόσμου»
Επίκαιρα
Επίδομα παιδιού 2026: Άνοιξαν οι αιτήσεις στο Α21 – Όλα τα βήματα και οι δικαιούχοι
Επίκαιρα
Eurostat: Εκτόξευση σχεδόν 13% των τιμών στα καύσιμα – Πάνω από τον μέσο όρο η Ελλάδα
Επίκαιρα
Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τον Κοινωνικό Τουρισμό: Οι δικαιούχοι και τα κριτήρια