MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
10
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Το NATO υπόσχεται στην Ουκρανία βοήθεια 40 δισ. δολαρίων

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

«Έχουμε σκοπό να προσφέρουμε βασική χρηματοδότηση 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέσα στην επόμενη χρονιά και να παρέχουμε βιώσιμα επίπεδα βοήθειας ασφαλείας ώστε η Ουκρανία να επικρατήσει» στον πόλεμο, αναφέρει το ανακοινωθέν των 32 κρατών μελών του Οργανισμού του Συμφώνου του Βόρειου Ατλαντικού.

Monopoli Team

Οι ηγέτες των κρατών μελών του NATO αποφάσισαν χθες Τετάρτη (10/7)  η στρατιωτική βοήθεια που διαθέτουν στην Ουκρανία να φθάσει κατ’ ελάχιστον τα 40 δισ. δολάρια τη «χρονιά που έρχεται» και να συνεχιστεί, αναφέρει το τελικό ανακοινωθέν της συνόδου της Ουάσιγκτον.

«Έχουμε σκοπό να προσφέρουμε βασική χρηματοδότηση 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέσα στην επόμενη χρονιά και να παρέχουμε βιώσιμα επίπεδα βοήθειας ασφαλείας ώστε η Ουκρανία να επικρατήσει στον πόλεμο», αναφέρει το ανακοινωθέν των 32 κρατών μελών του Οργανισμού του Συμφώνου του Βόρειου Ατλαντικού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΡώσος στρατηγός προειδοποιεί ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία μπορεί να κλιμακωθεί στην Ευρώπη12.09.2018

Το κείμενο γνωστοποιεί την επισημοποίηση και τον στενότερο συντονισμό της νατοϊκής βοήθειας στην Ουκρανία, δημιουργώντας σχήμα που βαφτίστηκε «Βοήθεια Ασφαλείας και Εκπαίδευση του NATO για την Ουκρανία» (NATO Security Assistance and Training for Ukraine, NSATU) και τίθεται σε εφαρμογή αύριο Παρασκευή. Στο κείμενο υποστηρίζεται πως το NSATU «δεν θα καταστήσει, δυνάμει του διεθνούς δικαίου, το NATO μέρος της σύρραξης».

Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Επίκαιρα
Σχετικά Θέματα
Αφιέρωμα
Γιορτή της Μητέρας: Πώς γιορτάζουν την ημέρα σε διαφορετικές γωνιές του πλανήτη;
Επίκαιρα
Stop Scrolling: Από το Met Gala του 1% μέχρι τον Μπέο του 100% ελληνικού παραλογισμού
Cine News
Νέα μέτρα για οδηγούς στην Ευρώπη: Ψηφιακό δίπλωμα, νέα όρια ηλικίας και ενιαίες ποινές
Cine News
Το Onassis Culture στο 79ο Φεστιβάλ των Καννών με δύο συμπαραγωγές
Επίκαιρα
Εκτεθειμένο στον κίνδυνο φτώχειας το 28,5% των οικογενειών με παιδιά στην Ελλάδα
Επίκαιρα
«Βροχή» οι απολύσεις, λόγω τεχνητής νοημοσύνης στη Δύση – Δικαστική απόφαση – φάρος στην Κίνα
Επίκαιρα
Ηλεκτρικά πατίνια: «Σαρωτικοί» έλεγχοι της Τροχαίας – Σκέψεις για αυστηρότερα μέτρα
Επίκαιρα
Stop Scrolling: Μεταξύ άλλων, ΗΠΑ – Ελλάδα, ένα όπλο διαφορά
Εικαστικά
Ο Καβάφης επιστρέφει στην Αθήνα: Το γλυπτό-δωρεά του Ιδρύματος Ωνάση στον Δήμο Αθηναίων
Επίκαιρα
Ίδρυμα Ωνάση : Συνεχίζονται οι δράσεις ενημέρωσης για τη δωρεά οργάνων και τις μεταμοσχεύσεις
Επίκαιρα
Βουτιά 11,7% στις πωλήσεις εφημερίδων το 2025 – Ποιες κατηγορίες του έντυπου Τύπου αντέχουν
Επίκαιρα
Κοινωνικός τουρισμός: Νέα παράταση στην υποβολή αιτήσεων