MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
24
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Στη Νότια Κορέα μπορούν πλέον να αγοράζουν ράβδους χρυσού σε αυτόματους πωλητές

Ανάμεσα στους πάγκους των μίνι μάρκετ της Νότιας Κορέας, μπορεί κάποιος να αποκτήσει και μια ράβδο χρυσού.

Photo by Zlaťáky.cz on Unsplash
author-image Μαρία Βέλμαχου

Τι θα λέγατε μαζί με το γάλα, τα αυγά ή τα υπόλοιπα πράγματα για το σπίτι, να αγοράσετε και μια μπάρα χρυσού; Περίεργο έτσι; Κι όμως, στη Νότια Κορέα μπορείτε πλέον να αγοράζετε ελεύθερα χρυσό από τους αυτόματους πωλητές καταστημάτων ψιλικών, σύμφωνα με το Bloomberg.

Σε περισσότερα από 30 καταστήματα σε όλη τη χώρα, οι αυτόματοι πωλητές “μοιράζουν” ράβδους χρυσού βάρους μέχρι και 37,5 γραμμαρίων. Η τιμή αλλάζει καθημερινά, αλλά ξεκινά από περίπου 88.000 γουόν (64 δολάρια) για μια μπάρα μισού γραμμαρίου.«Επί του παρόντος, έχουμε περίπου 30 εκατομμύρια γουόν σε πωλήσεις το μήνα», δήλωσε εκπρόσωπος της GS, αλυσίδας καταστημάτων, στο Bloomberg. «Ο αυτόματος πωλητής χρυσού προσελκύει την προσοχή των πελατών λόγω της αυξανόμενης ζήτησης για ασφαλή περιουσιακά στοιχεία και της εξαπλούμενης τάσης των μικροεπενδύσεων», συμπλήρωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Δανία απαγορεύει νουντλς από τη Νότια Κορέα λόγω καψαϊκίνης12.09.2018

Η CU, μια άλλη αλυσίδα καταστημάτων ψιλικών στη Νότια Κορέα, άρχισε να πουλά χρυσό τον Απρίλιο. Μέσα σε δύο ημέρες, οι ράβδοι χρυσού του ενός γραμμαρίου είχαν εξαντληθεί, δήλωσε στο Bloomberg η μητρική εταιρεία BGF Retail.

Διαβάστε περισσότερα στο insider.gr.

Περισσότερα από Περίεργα