MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
17
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΧΩΡΙΣ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ

Όλα όσα θα κάνουμε δωρεάν αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα

To κουαρτέτο Γιασεμί ft. μουσικούς φίλους, θερινά σινεμά, φεστιβάλ ισπανόφωνου κινηματογράφου, λογοτεχνικές περιπτύξεις και όλες οι εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο από τη Δευτέρα 27 έως την Πέμπτη 30 Μαΐου.

Monopoli Team

1. The Lullaby Project: Αιώνιοι δεσμοί αγάπης στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Η συναυλία του Lullaby Project επιστρέφει για έβδομη συνεχόμενη χρονιά στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό μουσικό πρόγραμμα κοινωνικής ένταξης El Sistema Greece και το Carnegie Hall της Νέας Υόρκης. Το κοινωνικό μουσικό πρόγραμμα Lullaby Project παρέχει έναν ανοιχτό χώρο έκφρασης για τους συμμετέχοντες, οι οποίοι μαζί με συνθέτες και τραγουδοποιούς, μετατρέπουν τις προσωπικές τους αφηγήσεις για τη σχέση τους με τα παιδιά σε μουσική. Τα κομμάτια που δημιουργούνται αναδεικνύουν όχι μόνο τη γονεϊκότητα, αλλά και την ποικιλομορφία της ανθρώπινης εμπειρίας. Στη φετινή εκδοχή του το El Sistema Greece αναδεικνύει ιστορίες που γιορτάζουν αιώνιους δεσμούς αγάπης. Μιας αγάπης που δεν ορίζεται απαραίτητα από το φύλο ή τη βιολογική σχέση. Μέσα από αυθεντικές μουσικές δημιουργίες, παρουσιάζονται ξεχωριστές ιστορίες που προβάλλουν πλήθος από επίκαιρα κοινωνικά ζητήματα που έχουν ως στόχο την επαγρύπνηση και την αποδοχή. Ανακαλύψτε περισσότερες λεπτομέρειες για την εκδήλωση εδώ. Απαραίτητη η ηλεκτρονική προεγγραφή.
Δευτέρα 27 Μαΐου στις 19:30
Εναλλακτική Σκηνή, ΚΠΙΣΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑHot or Not #116: Άνθρωποι, ρομπότ και θολά όρια στη νέα παράσταση των Rimini Protokoll, «γυναικεία» τέχνη στο ΕΜΣΤ και άλλα – Όλα όσα μας άρεσαν (ή μας χάλασαν) αυτή την εβδομάδα12.09.2018

2. Athens City Festival: 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας

Το 8ο FeCHA πραγματοποιείται στο πλαίσιο του This is Athens – City Festival από τον Δήμο Αθηναίων. Το πρόγραμμα του 8ου FeCHA περιλαμβάνει 17 ταινίες μεγάλου μήκους, αφιέρωμα στον Περουβιανό σκηνοθέτη Roberto Bonilla και μια επιλογή από τις καλύτερες ισπανόφωνες ταινίες μικρού μήκους των τελευταίων ετών στο αγαπημένο τμήμα του Φεστιβάλ cortoFeCHA. Η επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ θα γίνει με την ταινία “Ομαδική Θεραπεία” (Bajo Terapia), παρουσία του σκηνοθέτη και παραγωγού της ταινίας Gerardo Herrero και της παραγωγού Mariela Besuievsky. Στην ταινία τρία παντρεμένα ζευγάρια υποβάλλονται σε μια ασυνήθιστη ομαδική ψυχοθεραπεία. Η ψυχολόγος τους, παρότι δεν είναι μαζί τους στην συνεδρία, τους έχει αφήσει φακέλους με οδηγίες για το τι πρέπει να κάνουν. Η ταινία βασίζεται στο βραβευμένο θεατρικό έργο του Αργεντινού συγγραφέα Matías Del Federico, που ανέβηκε για πρώτη φορά στην Αργεντινή το 2015, και έκτοτε έχει ανέβει σε περισσότερες από 15 χώρες σε όλο τον κόσμο. Οι Herrero και Besuievsky ήταν παραγωγοί της βραβευμένης με Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας “Το Μυστικό Στα Μάτια Της”, το 2010. Ανακαλύψτε αναλυτικά το πρόγραμμα της Δευτέρα και Τρίτης εδώ.
Δευτέρα 27 & Τρίτη 28 Μαΐου, 18:30, 20:00
Ελληνοαμερικανική Ένωση (Μασσαλίας 22)

3. The Meet Market – Jazz Edition στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Ήρθε και πάλι αυτή η περίοδος του χρόνου! Ώρα για καλοκαιρινές νύχτες με κοντομάνικα, κοκτέιλ, μπύρες, δωρεάν Jazz συναυλίες και Meet Market για μια ολόκληρη εβδομάδα, από τη Δευτέρα 27 Μαΐου έως την Κυριακή 2 Ιουνίου.Για άλλη μια χρονιά το The Meet Market συγκεντρώνει στην Τεχνόπολη περισσότερους από 100 έλληνες δημιουργούς που παρουσιάζουν τις εμπνευσμένες ιδέες τους, μοιράζονται τις ξεχωριστές ιστορίες τους και μας μεταδίδουν την αγάπη τους για τις #handmade δημιουργίες. Και ενώ απολαμβάνουμε τις βόλτες ανάμεσα στα πολύχρωμα περίπτερα που θα γεμίσουν τον εξωτερικό και εσωτερικό χώρο του Μηχανουργείου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, έχουμε την ευκαιρία να γκρουβάρουμε με τους μοναδικούς jazzy ήχους κάτω από τις κόκκινες καμινάδες σε μία από τις μεγαλύτερες γιορτές του καλοκαιριού, το περίφημο Athens Jazz Festival.
Δευτέρα 27, Τρίτη 28, Τετάρτη 29, Πέμπτη 30 Μαΐου στις 19:00-00:00
Μηχανουργείο & Προαύλιο Μηχανουργείου, Τεχνόπολη

4. Greek Cinema Nights στο Πάρκο Ελευθερίας

Το This is Αthens – City Festival του Δήμου Αθηναίων και η Frontstage Entertainment παρουσιάζουν για ακόμα μία φορά τα αγαπημένα στο κοινό Greek Cinema Nights. Καλοκαίρι στην Αθήνα σημαίνει θερινό σινεμά. 4 ελληνικές ταινίες, 4 προβολές κάτω από τον ουρανό της Αθήνας. “Black Stone”, “Ο Δράκος”, “Η μπαλάντα της τρύπιας καρδιάς”, “Πίσω από τις θημωνιές”, συνθέτουν το μοναδικό πρόγραμμα των βραδιών κινηματογράφου στο Πάρκο Ελευθερίας. Οι ταινίες προβάλλονται με υπότιτλους στα αγγλικά.
Δευτέρα 27, Τρίτη 28, Τεταρτη 29 & Πέμπτη 30 Μαΐου στις 21:00
Πάρκο Ελευθερίας

5. Athens City Festival: Φώτης Σιώτας, Νεφέλη Φασούλη, Εύη Σεϊτανίδου & Κουαρτέτο Γιασεμί live

Το Γιασεμί είναι ένα φωνητικό κουαρτέτο που απαρτίζεται από μουσικούς προερχόμενους από τον χώρο της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής. Τραγουδιστές και οργανοπαίκτες ταυτόχρονα, μεταφέρουν την εμπειρία τους από τις τεχνικές των παραδοσιακών οργάνων που παίζουν, στη φωνή, την οποία αντιμετωπίζουν σαν ένα πολύπλευρο μουσικό όργανο. Μέσα από τον συνδυασμό της παραδοσιακής μελωδίας με τη σύγχρονη αρμονία, το Γιασεμί εστιάζει στις φωνητικές παραδόσεις της Ελλάδας και της Ανατολικής Μεσογείου, εξερευνώντας τον πολλαπλό ρόλο της φωνής σε μία πλούσια μουσική παράδοση. Καλεί στη σκηνή τον Φώτη Σιώτα, τη Νεφέλη Φασουλή και την Εύη Σεϊτανίδου για μια μοναδική συναυλία μπροστά στη Μητρόπολη Αθηνών.
Τρίτη 28 Μαΐου στις 20:30
Πλατεία Μητροπόλεως, Αθήνα

6. Λέσχη Ανάγνωσης στο ΚΠΙΣΝ: Ν’ ακούω καλά τ’ όνομά σου

Photo by Unsplash

Η Λέσχη Ανάγνωσης του ΚΠΙΣΝ συνεχίζεται με τον συγγραφέα Δημοσθένη Παπαμάρκο στον ρόλο του συντονιστή. Tην Τρίτη 28/05, ο συντονιστής της Λέσχης Ανάγνωσης θα υποδεχτεί τους συμμετέχοντες στον Πύργο Βιβλίων για να ανταλλάξουν απόψεις, με αφετηρία το βιβλίο του μήνα, «Ν’ ακούω καλά τ’ όνομά σου» του Σωτήρη Δημητρίου. Ένα οδοιπορικό στον χώρο και στον χρόνο, που ακολουθεί τρεις γενιές μια ηπειρώτικης οικογένειας από το χωριό Πόβλα κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα, στην περιπλάνησή τους από τη Βόρειο Ήπειρο έως την Αθήνα, και από τα προεμφυλιακά χρόνια μέχρι τη Μεταπολίτευση. Μια ιδιότυπη Οδύσσεια που η Ιθάκη της εντοπίζεται τόσο στον νοσταλγικό τόπο του όρους Μουργκάνα, όσο και στην γλώσσα-πατρίδα των ηρώων της. Στη Λέσχη Ανάγνωσης θα συμμετάσχει ο συγγραφέας του βιβλίου, Σωτήρης Δημητρίου. Η Λέσχη απευθύνεται σε ενήλικες, έως και 30 συμμετέχοντες. Απαραίτητη η ηλεκτρονική προεγγραφή.
Τρίτη 28 Μαΐου στις 18:30
Πύργος Βιβλίων EBE,
ΚΠΙΣΝ

7. Athens City Festival: Λογοτεχνικές Συναντήσεις στην Αθήνα

Τα Athens Literary Salons, η επιτυχημένη σειρά συνομιλιών με διεθνείς λογοτεχνικές προσωπικότητες, επιστρέφει για ακόμη μια φορά στο This is Athens – City Festival. Το καταξιωμένο Athens Insider συνεχίζει τα λογοτεχνικά του σαλόνια με συγγραφείς των οποίων η πλοκή των βιβλίων εκτυλίσσεται στην Ελλάδα. Αστέρες τις παγκόσμιας λογοτεχνίας συνομιλούν με ένα δραστήριο και ανήσυχο κοινό, καταγράφοντας τάσεις, απόψεις και προβληματισμούς, σε μία από τις πιο ενδιαφέρουσες στιγμές του Φεστιβάλ. Το λογοτεχνικό πάνελ θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο του Πανεπιστημίου Αθηνών στην Πλάκα, όπου καταξιωμένοι συγγραφείς θα συζητήσουν για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων όπως η ιστορία, η ποίηση και η ελληνική λαϊκή μουσική. Ο Βρετανός συγγραφέας και οικολόγος, Julian Hoffman, θα συνομιλήσει με την καταξιωμένη συγγραφέα και ανθρωπολόγο, Sofka Zinovieff, στις 18:00, ενώ ο ποιητής και μεταφραστής, Joshua Barley, θα συνομιλήσει για την αιωνόβια προφορική παράδοση του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού με τη βραβευμένη βιογράφο και επιμελήτρια, Ian Collins, στις 19:30. Οι δύο συζητήσεις θα συνοδευτούν από μία εκδήλωση οινογευσίας – μια ευγενική προσφορά του Wines of Athens. Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Για κράτηση θέσης στείλτε email στο [email protected]. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στα αγγλικά.
Τρίτη 28 Μαΐου στις 18:00 – 20:30
Μουσείο Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών (Θόλου 5)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓιαν Βαν, πού συναντιούνται η ελληνική παραδοσιακή μουσική με τη τζαζ;12.09.2018

8. Η Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης στον Εθνικό Κήπο

Χορευτικές στιγμές σε απρόσμενα σημεία μέσα στην πόλη, από τους τελειόφοιτους φοιτητές και φοιτήτριες της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης (ΚΣΟΤ). Στην καρδιά της Αθήνας, ξεκινάει μια πρωτοβουλία που φέρνει τον χορό σε πλατείες και άλλα σημεία της πόλης, κάνοντας τον αστικό μας χώρο ένα ζωντανό σκηνικό για μια τέχνη που κινείται και ενώνει. Η σειρά των παραστάσεων αυτών περιλαμβάνει διάφορα σόλο και ομαδικές χορογραφίες, όλες εμπνευσμένες από τους ανθρώπους, την πόλη και τις πολυμορφίες της. Κάθε παράσταση στοχεύει να γίνει μια γέφυρα ανάμεσα στον πολιτισμό και την καθημερινότητα, δίνοντας στους περαστικούς την ευκαιρία να σταματήσουν, να παρατηρήσουν και να αφεθούν σε μια ξεχωριστή εμπειρία. Η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει να δώσει νέα ζωή σε πλατείες και δρόμους, μετατρέποντάς τες σε ζωντανούς πολιτισμικούς χώρους, όπου ο χορός είναι το μέσο για να εκφραστούν συναισθήματα, ιδέες και ιστορίες. Κάθε χορογραφία είναι μια μικρή ανακάλυψη, μια εμπειρία που συνδέει την τέχνη με τον χώρο και το κοινό.
Τετάρτη 29, Πέμπτη 30 Μαΐου στις 19:00 – 20:00 και 20:00 – 21:30
Εθνικός Κήπος, Βασιλίσσης Αμαλίας 1

9. Το EMΣT στο This is Athens City Festival

Το This is Athens – City Festival κλείνει έναν μήνα 250+ ανοιξιάτικων εκδηλώσεων σε όλη την πόλη, με μια περιήγηση στις εκθέσεις του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) και μία μουσική βραδιά στο εστιατόριο Nyn Esti. Η περιήγηση στις εκθέσεις του ΕΜΣΤ θα πραγματοποιηθεί από τις 11:00 έως τις 23:00 με ελεύθερη είσοδο. Από τις 19:00 έως τις 23:00, το κοινό θα μπορέσει να απολαύσει μια ξεχωριστή βραδιά στη βεράντα του εστιατορίου του Μουσείου, Nyn Esti, παρέα με τη μοναδική θέα της πόλης και τις μουσικές των παραγωγών του Voice Radio, Γιώργου Μουχταρίδη, Ραφαέλλας Ράλλη και Dj Snatch.
Πέμπτη 30 Μαΐου στις 11:00 – 23:00
Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (Καλλιρρόης & Αμβροσίου Φραντζή)

10. Fitness Fun στο Πάρκο Ελευθερίας

Στο πλαίσιο των δράσεων του This is Athens – City Festival, το φεστιβάλ σας προσκαλεί στο Fitness Fun session. Ραντεβού, λοιπόν στις 18:30 και για 2 ώρες, στον πολύτιμο αυτό πνεύμονα πρασίνου της πόλης, σε μια εκδήλωση, που είναι ανοιχτή για όλες και όλους. Η εξειδικευμένη προπονήτρια Βασιλική Σαρπάκη περιμένει όλους τους συμμετέχοντες, ώστε όλοι μαζί να πάρουν μέρος σε ένα διασκεδαστικό wellness πρόγραμμα, κάτω από τον απογευματινό αττικό ουρανό. Από τις 18:30-19:30, το πρόγραμμα έχει Cross training, ενώ από τις 19:30-20:30 ένα απολαυστικό μάθημα Stretch & Flow.
Πέμπτη 30 Μαΐου στις 18:30 – 20:30
Πάρκο Ελευθερίας

11. Athens Garden Festival στη Κεντρική Βιβλιοθήκη του Δήμου Αθηναίων

Το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο διοργανώνει to Athens Garden Festival, ένα μοναδικό διήμερο φεστιβάλ σε ένα από τα πιο πολυπολιτισμικά σημεία της πόλης: τον κήπο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Αθηναίων. Για δύο ημέρες, καταξιωμένα μουσικά σχήματα, έμπειροι χορευτές κι ένα κοινό, εξοικειωμένο και μη, θα δώσουν το παρόν σε ένα αντάμωμα παραδοσιακής μουσικής από διάφορες χώρες του κόσμου. O Όθων Μπικάκης από την Κρήτη, λυράρης, συνθέτης και ερμηνευτής συναντάει τον Πάνο Καρτίμπελη, σολίστ της κιθάρας φλάμενκο και την Δροσιά Χαρίση, ερμηνεύτρια φλαμένκο σε μια μεσογειακή συνομιλία των δύο μουσικών τόπων. Χορεύει φλαμένκο η Μαρία Μανδραγού.
Πέμπτη 30 Μαΐου στις 20:30
Κεντρική Βιβλιοθήκη του Δήμου Αθηναίων (Δομοκού 2)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑSebastian Fitzek: Όταν γνωρίσαμε τον συγγραφέα πίσω από τις ανατριχιαστικές ιστορίες που αγαπάμε12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις