MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
17
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Family Weekend: 8 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά

Αυτό το Σαββατοκύριακο, 25-26 Μαΐου 2024, ανακαλύπτουμε τη μαγεία της Άνοιξης μέσα από τις δράσεις του Blooming Festival στο The Ellinikon Experience Park, εξερευνούμε την κίνηση μέσα από τις τεχνικές του σύγχρονου χορού στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ και περνάμε δημιουργικές ώρες με την οικογένεια μας σε μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις της πόλης.

Monopoli Team

Θέατρο

Pie in the Sky: Παράσταση χορού και εργαστήριο κίνησης για όλη την οικογένεια στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Το Pie in the Sky προσγειώνεται στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ στις 25 και 26 Μαΐου 2024 για τρεις μόνο παραστάσεις και γίνεται η αφετηρία για μια μοναδική βιωματική καλλιτεχνική εμπειρία που θα συνεπάρει μικρούς και μεγάλους θεατές. Ένα έργο σύγχρονου χορού, το Pie in the Sky αποτελεί ένα ντουέτο που θα ερμηνεύσουν επί σκηνής η χορογράφος και χορεύτρια Γεωργία Βαρδαρού μαζί με την κόρη της Μυρτώ Sanchis Βαρδαρού, σε σκηνογραφία Ελένης Χαϊδεμενάκη και φωτισμούς Salva Sanchis, το οποίο θα δώσει το έναυσμα για να ξεκινήσει αμέσως μετά ένα πρωτότυπο και διασκεδαστικό εργαστήριο κίνησης για παιδιά, μαμάδες και μπαμπάδες. Οι συμμετέχοντες/ουσες, αμέσως μετά την παράσταση, μέσα από τις τεχνικές σύγχρονου χορού που θα προτείνουν οι δύο χορεύτριες, θα αυτοσχεδιάσουν το δικό τους ντουέτο χορού, θα γίνουν οι ίδιοι πρωταγωνιστές και θα παρακινηθούν να προσεγγίσουν την κίνηση ως μέσο έκφρασης, επικοινωνίας και εξωτερίκευσης των συναισθημάτων, αλλά και ως μηχανισμό ενεργοποίησης της ελπίδας και της δύναμης. Παράλληλα, μέσα από τη συμμετοχική διαδικασία, θα γνωρίσουν από κοντά το πώς δομείται μια παράσταση του είδους.
25, 26 Μαΐου 2024 | Ώρες έναρξης: 11.00 & 17.00 στις 25/5, 11.00 στις 26/5.
Τιμές εισιτηρίων: €15 για κάθε παιδί συνοδευόμενο από έναν κηδεμόνα, €12 για κάθε επιπλέον θεατή. Προπώληση: ticketservices.gr.
Εναλλακτική Σκηνή ΕΛΣ, ΚΠΙΣΝ, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Αθήνα.

Αισωπομαχίες, από την ομάδα Μικρός Νότος σε καλοκαιρινή περιοδεία

5 μύθοι του Αισώπου γνωστοί αλλά αγνώριστοι σε ανοιχτούς χώρους και αυτό το καλοκαίρι από τη θεατρική ομάδα Μικρός Νότος. Οι «Αισωπομαχίες» ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια μικρών και μεγάλων, με αγνά χειροποίητα υλικά, διαδραστικά παιχνίδια, ζωντανή μουσική και τραγούδια, με χιούμορ και απρόβλεπτες μεταμορφώσεις. Μάχες, έριδες, συγκρούσεις, ανταγωνισμοί και αψιμαχίες συνθέτουν ένα σκηνικό εκρηκτικό σε μία παράσταση όπου τα παιδιά αναλαμβάνουν σημαντικό και ενεργό ρόλο στην εξέλιξη των ιστοριών. Τύμπανα, κιθάρα, άρπα, βροντή, καζού, magic drum, καλίμπα, ξύστρα, μουσική γαβάθα, καστανιέτες, κρόταλα, ζήλιες, καχόν, δίνουν ζωντάνια και ρυθμό, σε μία παράσταση όπου οι ιστορίες και η ζωντανή μουσική έχουν τον πρώτο λόγο. *Σκηνοθεσία: Θεατρική ομάδα Μικρός Νότος και Πέτρος Δαμουλής. Παίζουν: Νίκος Αξιώτης, Δήμητρα Σκέμπη, Έλσα Λουμπαρδιά.
Κυριακή 26/5, 19:00
Εισιτήρια: 10 € προπώληση. 12 € στο ταμείο την ημέρα της παράσταση. Προπώληση: ticketservices.gr.
Κινηματογράφος Αλεξάνδρα, Ηρ. Πολυτεχνείου 27, Χαλάνδρι. Τηλέφωνο: 21 0677 7708.

«Η Μεγάλη Γιορτή», από την Άννα Τζίμα και τις Μορφές Έκφρασης στον Βοτανικό Κήπο Διομήδους

Ο γνωστός μύθος του Αισώπου «Το λιοντάρι, το κοράκι και η αλεπού» γίνεται παράσταση-παιχνίδι, για παιδιά 3-8 ετών, από την Άννα Τζίμα και τις Μορφές Έκφρασης, και παρουσιάζεται στον Βοτανικό Κήπο Διομήδους. Ένα mini παιδικό musical που μας καλεί όλους να συναντηθούμε με χορό, και ζωντανή μουσική σε μια πολύχρωμη «Μεγάλη Γιορτή» και μας δίνει την ευκαιρία να ενθαρρύνουμε τα παιδιά να εμπιστεύονται την κρίση τους, να παρατηρούν και να λένε όχι όταν πρέπει. Υπόθεση: Μια φορά κι έναν καιρό, ένα άρρωστο, γέρικο λιοντάρι πεινούσε, μα δεν μπορούσε να κυνηγήσει. Έτσι, με τον πιστό του υπηρέτη, το κοράκι, καταστρώνουν ένα τρομερό σχέδιο που θα φέρει το φαγητό του κατ’ ευθείαν στο πιάτο του! Θα καλέσει όλα τα ζώα σε μια Μεγάλη Γιορτή! Όμως, ένα μικρό αλεπουδάκι, που δεν ήταν σαν όλα τα ζώα, θυμήθηκε τι έλεγαν οι μεγαλύτερες αλεπούδες: «Παρατήρησε, σκέψου κι εμπιστεύσου αυτό που νιώθεις». Έτσι, κατάλαβε την παγίδα και γλίτωσε από τα δόντια του λιονταριού, γιατί ήξερε, όχι μόνο να ακούει, αλλά και να βλέπει. *Παίζουν: Πέλια Γιαννουλάτου, Κωστής Παπάζογλου, Γιώργος Χουσάκος. Παραστάσεις: Από Σάββατο 20 Απριλίου 2024. Κάθε Σάββατο στις 12:00.
Εισιτήρια: 10€ γενική είσοδος. | Προπώληση: ticketservices.gr
Βοτανικός Κήπος Διομήδους, Ιερά Οδός 403, Χαϊδάρι. Πληροφορίες: Τηλ: 210 3464903 – 210 3464002.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο Blooming Festival γιορτάζει την Άνοιξη στο The Ellinikon Experience Park με δωρεάν δράσεις για παιδιά12.09.2018

Φεστιβάλ

Το Blooming Festival γιορτάζει την Άνοιξη στο The Ellinikon Experience Park με δωρεάν δράσεις για παιδιά

Το Blooming Festival έρχεται, 25 και 26 Μαΐου, στο The Ellinikon Experience Park για να απασχολήσει δημιουργικά τους μικρούς μας φίλους. Τα παιδιά θα ανακαλύψουν τη χαρά και τη μαγεία της άνοιξης μέσα από διασκεδαστικά και εκπαιδευτικά εργαστήρια, θα έρθουν σε επαφή με τη φύση και θα δημιουργήσουν αξέχαστες αναμνήσεις. Ενδεικτικά: The Secret Garde – Εξερευνήστε έναν «μυστικό κήπο» στην Πλατεία Β (Ωράριο: 25/05 | 11:00 – 15:00): Στο εργαστήριο λουλουδιών, τα παιδιά θα ζωγραφίσουν κάρτες, αντλώντας έμπνευση από τα λουλούδια και τα μυρωδικά που θα έχουν μπροστά τους. Στη συνέχεια, θα ζωγραφίσουν βάζα και θα φτιάξουν υπέροχα μπουκέτα για να διακοσμήσουν τον χώρο τους. Στόχος είναι να μάθουν τα παιδιά τις ιδιότητες και τα χαρακτηριστικά των λουλουδιών και να κατανοήσουν τη σημασία της βιωσιμότητας. Μικροί Αγρότες (*Ωράριο: 25/05 | 13:00 – 15:00 και 26/05 | 11:00 – 13:00): Οι μικροί μας επισκέπτες θα ανακαλύψουν το ταξίδι της τροφής από το χωράφι στο πιάτο μας και θα μάθουν τα πάντα για τα φυτά, αποκτώντας με αυτό τον τρόπο εφόδια για μια αρμονική συνύπαρξη με τη φύση. Εργαστήρια από την Christiana Vardakou: Η Χριστιάνα Βαρδάκου μοιράζεται την αγάπη της για το μοντέρνο και το σύγχρονο, καθώς και τις παραδοσιακές τεχνικές, μέσα από υπέροχα εργαστήρια στο The Ellinikon Experience Park. *Δείτε όλα τα εργαστήρια εδώ.
25-26 Μαΐου 2024
Είσοδος Δωρεάν
The Ellinikon Experience Park, Ελληνικό.

Κινηματογράφος

Φανταστικοί φίλοι

Από τον σεναριογράφο και σκηνοθέτη John Krasinski, η ταινία «Φανταστικοί Φίλοι» έχει για πρωταγωνίστρια ένα κορίτσι που ανακαλύπτει ξαφνικά ότι μπορεί να βλέπει τους φανταστικούς φίλους όλων των παιδιών – καθώς και τι κάνει με αυτήν την υπερδύναμη – και ξεκινά μια μαγική περιπέτεια για να επανασυνδέσει τους ξεχασμένους Φανταστικούς Φίλους με τα αντίστοιχα παιδιά. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Ryan Reynolds, John Krasinski, Cailey Fleming, Fiona Shaw και ακούγονται οι φωνές των Phoebe Waller-Bridge, Louis Gossett Jr. και του Steve Carell, μαζί με πολλούς άλλους που δίνουν ζωή σε υπέροχους μοναδικούς χαρακτήρες που αποδεικνύουν την απίστευτη δύναμη της παιδικής φαντασίας.
*Δείτε αίθουσες προβολής εδώ.

Park your Cinema Kids: Ο Μαγικός Αυλός (2022) στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ

Οι μικροί θεατές και οι οικογένειές τους είναι καλεσμένοι και φέτος στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ για να ανακαλύψουν αρχαίους μύθους, κλασικά παραμύθια και ιστορίες με φαντασία, μάγια και μυστήρια μέσα από συναρπαστικές ταινίες κινουμένων σχεδίων και live action, για όλες τις ηλικίες. Σάββατο 25 Μαΐου 2024, στις 21:00: Ο Μαγικός Αυλός (2022): Ο 17χρονος Τιμ ονειρευόταν όλη του τη ζωή να πάει στο οικοτροφείο Mozart All Boys. Παρά τον ενθουσιασμό του που έγινε επιτέλους δεκτός, οι πρώτες μέρες του στη διάσημη σχολή δεν εξελίσσονται όπως αναμενόταν. Αντιμέτωπος με έναν εχθρικό διευθυντή, τις αγωνίες του πρώτου έρωτα και τη δυσκολία να βρει την αυθεντική του φωνή, ο Τιμ ανακαλύπτει ένα μυστικό πέρασμα: μια πύλη σε έναν παράλληλο κόσμο. Από εκεί παρασύρεται σε μια νέα πραγματικότητα και βυθίζεται στον κόσμο της όπερας του Μότσαρτ, Ο Μαγικός Αυλός, όπου η φαντασία δεν έχει όρια. Ωστόσο, το να ζει δύο ζωές έχει το τίμημά του και ο Tιμ κινδυνεύει να απογοητεύσει αυτούς που αγαπά. Πρέπει να διαλέξει, αλλά έχει μάθει αρκετά για να κάνει τη σωστή επιλογή;
Σάββατο 25/6, 21:00
Ελεύθερη Είσοδος
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Αθήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠορτρέτα του εαυτού μας: Summer Camp στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης12.09.2018

Δράσεις

«Γίνε μαζί μου παιδί»: Μία ξεχωριστή γιορτή στον Εθνικό Κήπο

Την Κυριακή 26 Μαΐου 2024, ο ανανεωμένος Εθνικός Κήπος στην καρδιά της Αθήνας, θα γεμίσει με παιδικές φωνές και χαμόγελα μικρών και μεγάλων. Οι παιδαγωγοί από όλους τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δημοτικού Βρεφοκομείου του Δήμου Αθηναίων, εμπνεύστηκαν και σχεδίασαν μία μεγάλη εκδήλωση για τα φιλοξενούμενα παιδιά και τους γονείς τους με τίτλο: «Γίνε μαζί μου παιδί…». Σκοπός της εκδήλωσης είναι να περάσουν ευχάριστα μικροί και μεγάλοι μέσα από διαδραστικά παιχνίδια και δημιουργικά εργαστήρια. Από τις 10:00 έως τις 13:00, επισκέπτες κάθε ηλικίας θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε ποικίλες δράσεις, όπως: ποδόσφαιρο, μπάσκετ, σφεντόνα, μπαλάκια με στόχους, δραστηριότητες αντιστοίχισης στον μικρό λαβύρινθο, αφήγηση παραμυθιών, παιχνίδια νερού και δεξιοτήτων, εργαστήρια κατασκευών, πλαστικής και facepainting καθώς και αυτοσχέδια εναλλακτικά παιχνίδια. Οι συγκεκριμένες δράσεις θα πραγματοποιηθούν σε δύο διαφορετικά σημεία του Εθνικού Κήπου, κατάλληλα διαμορφωμένα, έτσι ώστε τα παιδιά και οι γονείς τους να περάσουν μια ξεχωριστή ημέρα. Δώρα, εκπλήξεις και πολύ κέφι περιμένουν μικρούς και μεγάλους. Το παρών στην εκδήλωση θα δώσει ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας.
Κυριακή 26/5, 10:00 – 13:00
Εθνικός Κήπος, Είσοδος Λεωφόρος Αμαλίας 1. 

Εικαστική δράση: Δημιουργώντας με τον τρόπο της Άλεξ Μυλωνά στο ΚΠΙΣΝ

Με αφορμή την υπαίθρια έκθεση αφιερωμένη στο έργο της καλλιτέχνιδος Άλεξ Μυλωνά, που παρουσιάζεται στην Εσπλανάδα του Κέντρου Πολιτισμού, ενήλικες και παιδιά προσκαλούνται σε ένα εικαστικό παιχνίδι ανοιχτής ροής.  Στο πρώτο μέρος, οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες καλούνται να παρατηρήσουν τα έργα της Άλεξ Μυλωνά και στη συνέχεια να ανασυνθέσουν, σαν παζλ, σχήματα εμπνευσμένα από τις φόρμες που χρησιμοποιεί η καλλιτέχνις, φτιάχνοντας το δικό τους γλυπτό μικρού μεγέθους. Στο δεύτερο μέρος, οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες φωτογραφίζονται με τα γλυπτά που δημιούργησαν παίζοντας με το σώμα, το υλικό και την κλίμακα. Προτείνεται να έχετε τη δική σας φωτογραφική μηχανή ή κάμερα. *Για ενήλικες και παιδιά από 6+.
Κυριακή 26.5 και 16.6 στις 12:00
Ελεύθερη Είσοδος με σειρά προτεραιότητας.
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Αθήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο εορταστικό 4ήμερο του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ τα είχε όλα!12.09.2018

Περισσότερα από Δραστηριότητες